Ga naar inhoud


Dictatuur? Dach t nie!


Ron

Aanbevolen berichten

Omdat we in het verleden een aantal mensen hebben buiten gegooid of weg gejaagd omdat ze zich:

  • a. Niet wisten te gedragen.

  • b. Van dit forum een vuilnisbak maakten en zich van waarschuwingen niets aantrokken.

  • c. Net even "iets" te veel en te erg off-topic gingen.

  • d. Zich niet schamen een ander even flink uit te kafferen

  • e. Niet de moeite namen om onze huisregels te lezen,

WIL DAT NIET ZEGGEN DAT ER HIER EEN DICTATUUR HEERST!

 

Een dikke 22 moderators probeert de +/- 800-1000 berichten van +/- 15.000 regelmatig actieve leden in goede banen te leiden. Daar heb je ook echt 22 mensen voor nodig en die mensen besteden geheel vrijwillig zonder enige vorm van beloning vrijwel dagelijks enkele uren vrije tijd aan jullie plezier en kennisbaak: Sat4all!

 

Het is dus hondsonbeschoft om:

  • a. Binnen te komen zonder kloppen. Ofwel meteen na registratie een forum vol te gooien met allerlei berichten die totaal niet kunnen volgens onze eenvoudige huisregeltjes.

  • b. Onbeschoft te zijn tegen moderators. Ook deze personen zijn gewoon mensen en maken net als leden wel eens een foutje. Ga dus als je op je plaats gezet wordt niet (net als enkele idioten die wel al buiten gegooid hebben) zo maar schelden en wees je netjes in je reacties. Als je na het lezen van onze regels nog steeds denkt gelijk te hebben, doe je dat in goed overleg en wel via PM persoonlijk naar betreffende moderator en als die na overleg met zijn collega's ook vind dat hij misschien verkeerd gehandeld heeft, wordt de fout netjes recht getrokken. Je zult als je netjes bent altijd een net antwoord ontvangen.

    Ik heb echter berichten gezien waar de honden geen brood van lusten en die worden uiteraard niet beantwoord en dit lid wordt natuurlijk wel geblokkeerd.

Denk er aan dat moderators soms wel 5-10 berichten per persoon per dag moeten verwijderen/aanpassen of er op reageren. Er worden per dag namelijk wel eens 50 berichten geplaatst die gewoon echt niet kunnen. Lees de huisregels van dit board en hou je daar in godsnaam aan. Met zijn allen roepen dat TPS weer open is en vragen naar keys of waarom het beeld weer zwart is kan gewoon echt niet.

Ten eerste wordt het board er ongelofelijk onoverzichtelijk van.

Ten tweede is gratis kijken illegaal en worden wij geheel legaal bij een Nederlandse internet provider gehost en die mensen hebben geen zin in juridische touwtrekkerij met Irdeto, Canal Digitaal of welke andere (anti piraterij) organisatie dan ook! Heb daar a.u.b. begrip voor.

Zinvolle discussies mogen uiteraard wel (ook als die over coderingen gaan), maar jullie zullen het met mij eens zijn dat bovenstaande voorbeelden niet bijzonder zinvol zijn en alleen betrekking hebben op het gratis kijken. Daar is sat4all NIET voor bedoeld!

 

Als je als nieuw lid op sat4all binnen komt en je meteen dergelijke vragen stelt, wordt je account meteen gewist. Je bent dan dus niet gebanned, maar je moet opnieuw registreren. Dat is heel wat anders! In dat geval kun je namelijk gewoon opnieuw registreren in de hoop dat je dit keer de regels (die je dient te lezen en accepteren) wel leest. Mogen wij na al het werk dat we voor jullie gedaan hebben en nog steeds doen, minimaal verwachten dat je de huisregels van dit board bij aanmelding wel even leest en je daar ook aan houd?

Vergeet niet dat je hier te gast bent! Of begin jij in het huis van je schoonhouders ook meteen met vragen waar de sterke drank staat en boer en scheld je er meteen maar op los? Ik niet. Andere normaal denkende mensen ook niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Het gebeurt zo vaak dat er vragen met onderwerpen als:

  • Help!!

  • keys?

  • geen beeld

  • f*ck schotel

  • te koop

  • werkt niet

  • hoe kan dit?

Gesteld worden. Hebben jullie enig idee wat er zou gebeuren als er een week lang geen moderators op dit forum actief zouden zijn? Niemand zou meer fatsoenlijk en gericht naar een vraag/antwoord kunnen zoeken en je zou als je "gezellig" het board wilt gaan lezen, geconfronteerd worden met lijsten van nietszeggende onderwerpen waar je dus praktisch gedwongen wordt om ieder bericht te openen voordat je kunt zien of het interessant voor je is. Dat is met 900 nieuwe berichten oer dag een hele klus en verlengd je oponthoud op sat4all met enkele tientallen minuten terwijl jij misschien alleen even snel wat informatie op wilde zoeken. Ook zou het hier uiteindelijk tot vele scheldpartijen komen. Vervelend he? Dat vinden wij nou ook. Vandaar dat we nu vele leden steeds op de huisregels (moeten) wijzen (gemiddeld kost dat 2-3 minuten per bericht voor een moderator, maal xx berichten per dag!). Zouden leden de moeite nemen wel onze huisregeltjes even te lezen, zou dat allemaal niet nodig zijn en zouden ook moderators af en toe van hun hobby kunnen genieten in plaats van steeds onpopulaire maatregelen te nemen.

De huisregeltjes zijn er voor iedereen en niet alleen voor ons! Als iedereen zich aan die paar simpele regels houd, is het board oponthoud voor iedereen een stuk aangenamer!

 

Middels dit bericht hoop ik dat er wat meer begrip ontstaat voor een board als dit en vooral voor de vrijwilligers. Iedereen kan namelijk een board als dit starten of kopiëren (zoals nu al twee andere "boards" gedaan hebben), maar een board met 20.000 leden en +/-900 nieuwe berichten per dag netjes, leesbaar en gezellig houden kunnen er maar weinig!

Dat kun je vooral niet als je raddraaiers maar hun gang laat gaan en dus wordt bij ons iedereen die zich niet aan de normale fatsoensnormen houd, zonder pardon buiten gezet zodat mensen die hier wel voor hun plezier komen van die mensen geen last meer hebben en het board leuk en gezellig blijft.

Ik had gisteren nog een discussie met iemand die ook ooit een groot board beheerd heeft en die vertelde heel treffend: Mensen hebben achter hun toetsenbord vaak het hoogste woord, maar tref je ze onder 4 ogen komt er vaak maar weinig geluid meer uit. Gedraag je dus alsof je tegenover elkaar staat en toon respect en fatsoen tegenover je hobby vrienden.

 

Niemand wordt op sat4all zomaar buiten geknikkerd. Dat gebeurt alleen in het geval van ernstige scheldpartijen via PM of openlijk op het board of als een lid de huisregels blijft negeren of ze met opzet overtreed.

 

Ron

 

================================================================================

Onze huisregels staan hier: http://www.sat4all.com/ubbthreads/faq.php#rules

Als iemand vind dat daar onduidelijkheden in staan, is nu het moment daar in dit topic over te discussieren.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 138
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dat je nu duidelijk aan geeft dat hier een discussie mag plaats vinden over de gang van zaken wil ik maar 2 dingen aanmerken.

 

Ik zou graag zien dat eenieder ook een beetje respect heeft voor nieuwe leden en niet gelijk schrijft gebruik de zoek functie. Dat gebeurt door leden en moderators, zelf met de zoek functie is het soms niet mogelijk om het geen boven water te halen wat je zoek.

 

En de nieuwe aanpak om gelijk de een topic te sluiten als het onderwerp niet goed omschreven is, vindt ik ook niet een goede aanpak, het moet voor een moderator ook mogelijk zijn om een bericht te typen in dat topic dat met het onderwerp moet aanpassen of anders gaat er een slotje op.

 

 

Groetjes Bliksem

Dreambox DM8000HD

 

AZBOX Premium +

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is met de moderators onderling vorige week een duidelijke afspraak gemaakt dat de onderwerpen bij dergelijke (niet oplettende) leden 1 x aangepast worden en dat ze de regels nogmaals gepresenteerd krijgen. Het draadje blijft dus staan en blijft open.

Doen ze het daarna gewoon weer, wordt het draadje verwijderd en krijgt dit lid een laatste waarschuwing.

Vriendelijker kan gewoon niet want anders kunnen we hier een baan met een 40 urige werkweek van gaan maken.

Een moderator besteed al 15 min tot 2 uur per dag per persoon aan sat4all en dat is al veel te lang. Wij hebben amper tijd zelf eens gezellig op het board interessante berichten te lezen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

--

Leden dienen geen enkel ander lid terecht te wijzen. In dat geval krijgt zo'n lid van ons een waarschuwing. Dat is namelijk een moderator taak en niet de taak van een lid.

Moderators proberen zo veel mogelijk op 1 lijn te blijven en zullen niemand onnodig streng aanpakken. We moeten alleen wel kort(af) reageren en gaan in principe niet in discussie over de regels (behalve in dit onderwerp nu).

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Er is met de moderators onderling vorige week een duidelijke afspraak gemaakt dat de onderwerpen bij dergelijke (niet oplettende) leden 1 x aangepast worden en dat ze de regels nogmaals gepresenteerd krijgen. Het draadje blijft dus staan en blijft open.


Was me nog niet opgevallen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Voor de rest heb ik niets op te merken.

Dreambox DM8000HD

 

AZBOX Premium +

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is mogelijk dat een enkele moderator eens niet oplet en zich per ongeluk niet aan deze afspraak houd. Dat is geen boze opzet. Sat4all betekend veel werk en niet iedereen weet dat iedere dag even goed en correct te doen. Daarom schrijf ik ook duidelijk dat ook moderators mensen zijn en die ook wel eens fouten maken.

Het resetten van de regels kan niemand anders dan het betreffende lid zelf zien.

Hij krijgt dan de volgende keer dat hij op sat4all inlogd de regels voor zijn neus en moet 100 seconden wachten voordat hij op OK kan klikken.

Als je die pagina voor je neus krijgt, wordt er verwacht dat je de regels van de eerste regel tot de laatste goed in je oren knoopt, want je zit dan korte tijd op de schopstoel en we verwachten dat je met de huisregels vers in je geheugen niet meteen weer de fout in gaat.

Wat ik verder nog kwijt wil is het volgende:

Als een moderator een fout maakt en je daardoor betroffen bent,ga je dus niet lopen schelden zoals Bink net (terecht of onterecht) deed. Dan ben je namelijk zelf nog heel veel fouter en beeindigen we meteen je lidmatschap.

Commentaar op het beleid dien je via PM te doen en je dient zeker geen vleeswaren en andere scheldwoorden op het board (of via PM) te gebruiken.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die staan er bij. Beter lezen is dan het enige juiste advies.

 

[Zoeken] Geavanceerde zoektips

 

Dus:

 

+Dreambox +dm7000 +hydra +radegast (alle berichten waar al deze woorden in voorkomen)

 

+Dreambox +dm7000 -hydra +radegast (alle berichten waar deze woorden in voorkomen, behalve berichten waar "hydra" in voorkomt)

 

"Dreambox dreamtv installeren" (alle berichten waar deze hele zin in voorkomt)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

+Dreambox +dm7000 +hydra +radegast (alle berichten waar al deze woorden in voorkomen)

+Dreambox +dm7000 -hydra +radegast (alle berichten waar deze woorden in voorkomen, behalve berichten waar "hydra" in voorkomt)

"Dreambox dreamtv installeren" (alle berichten waar deze hele zin in voorkomt)


In mijn ogen als je dit er zo bij zou zetten dat het dan al wat minder vragen op zou leveren.

2x Dreambox 500 - Philips 5816/23 - Triax 88 - Quatro monoblock

Link naar reactie
Delen op andere sites

dit geheel terzijde maar "Dictatuur? Dach t nie!" vind ik geen duidelijke titel. Gaat dit over Cuba of Sat4all? Beter zou zijn "Is het beleid op Sat4all te dictatoriaal ingesteld?".

Link naar reactie
Delen op andere sites

En laten we goed begrijpen dat wij vaak berichten lezen van nieuwe leden waarvan het antwoord al in hetzelfde forum al staat.

Helaas zijn er mensen die meteen vragen gaan stellen zonder even tijd te nemen het board te lezen.

Hoe vaak zien we niet berichten in de geest van TPS op zwart? Of welke reciever aan te schaffen?

 

Ik persoonlijk verwelkom altijd een nieuw lid en probeer een ieder te helpen. Maar als ik vragen krijg die al 100 malen gesteld zijn, heb ik geen tijd meer om ook eens mijn hobby uit te voeren. Jullie zouden eens mijn PM lijst moeten zien en ook nog de diverse mails die door leden gestuurd worden.

 

Ook zijn wij mods van S4A allen ook eens “newbie” geweest en begrijpen echt wel dat het voor sommigen beginners gewoon niet eenvoudig is om antwoord te krijgen op vele vragen en dat elk begin moeilijk is.

Ook daarom heeft dit forum ook een Faq die door vele moderators hier met vele uren opgeofferde vrije tijd opgesteld zijn, juist voor vragen die steeds weer en weer terug komen. Waarom hebben wij zoveel uren in deze faq inzitten? Om wederom te moeten concluderen dat sommigen gewoon niet verder willen kijken als hun neus lang is?

 

En ja ik en andere mods maken ook wel eens fouten maar om de huid per PM vol gescholden te krijgen gaat voor mij te ver.

Ik persoonlijk reageer niet op deze scheldwoorden en voel me dan ook niet aangesproken, maar leuk vind ik het niet.

 

Echt bijna alles staat open voor discussie via een nette PM en iedereen krijgt dan ook een nette reactie terug.

Wij leggen twijfel gevallen dan ook ter discussie onderling en de moderators geven dan ook hun mening, en mocht het zo zijn dat iemand van ons een fout heeft gemaakt proberen wij dan ook altijd deze te herstellen en eventueel de regels aan te passen.

 

Maar nogmaals begrijp goed dat wij ook maar mensen zijn zoals jullie dat zijn. Wij geven dagelijks uren van onze vrije tijd aan dit board, daarvoor willen we geen schouderklopje van jullie, maar wel een beetje begrip en respect.

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk is het geen dictatuur. Ik ben van mening dat een en ander goed geregeld is en het board er duidelijk en verzorgd uit ziet. Big John heeft eens een keertje uitgelegd met voorbeelden wat er zou gebeuren als reclame een beetje toegestaan zou worden. We mogen ons gelukkig prijzen dat reclame verboden is op sat4all. Maar toch, zoals we weten is er een parodie op sat4al.com die de draak steekt met mods en sommige gebruikers en dit heeft natuurlijk ook een oorzaak. Als ik ergens een slotje zie of banned heb ik wel eens de neiging om met behulp van de zoek functie te kijken wat er zoal gebeurd is en ik geloof dat ik daarin niet de enigste ben die dit doet. Misschien is het een oplossing om nieuwe leden te begeleiden in hun eerste 25 postings zonder dat een ander daar iets van ziet. Het is immers een feit dat tegenwoordig de meeste muizen voorzien zijn van een scrolweel om bij het aanmelden zo snel mogelijk bij de OK button te komen. Beste Toxic tot slot wil ik wel zeggen dat je met je mods iets in elkaar hebt gezet waar ik een hoop plezier van heb.

 

Groetjes en veel suk6. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Citaat:
Misschien is het een oplossing om nieuwe leden te begeleiden in hun eerste 25 postings zonder dat een ander daar iets van ziet.

 

aj..daar gaat me vrije weekend <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

tis nu al een hoop werk en dan elke beginner te begeleiden is zo goed als onmogelijk.ikzelf ben elke dag zo'n 3x online en ben dan gemiddeld per keer een uurtje bezig om "mijn" forums door te lezen.en dat geldt voor de meeste mods.om dan ook nog elke beginner te begeleiden vind me vriendin niet leuk .dan wordt ze gegarandeerd jaloers <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Unetwork,

 

Met alle respect voor wat de moderators doen hoor, maar waar ik een beetje van baal is dat als ik een antwoord geef op een vraag van een nieuw lid, die klaarblijkelijk in de ogen van een mod een "onduidelijke onderwerp" heeft, gelijk ook mijn antwoord verdwijnt met de verwijdering van zijn/haar topic.

 

Ook dit vind ik verknoeien van mijn tijd. Als je je eerst moet afvragen of de vraag die gesteld wel "moderator proof" is vraag ik mij af of ik nog wel enthousiast in de pen wil klimmen voordat ik een volgende keer een reply geef.

 

Janhendrik.

Uitgeschoteld door de verhuizing......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...