Ga naar inhoud


mening verwarmings/woningsrecht deskundige


Matchless

Aanbevolen berichten

  • Moderator

sinds een week zit ik hier zonder verwarming omdat de omgebouwde keukengeyser die ze al vanaf 1986 geplaatst hadden keuren begon te geven.tis een fasto fk9.

nu blijkt dat het rook kanaal dichtzit en de verwarming gas lekt waardoor ik dus ook al jaren gevaar liep.we betalen hier servicekosten(huurwoning) maar dat ding is maar 1x per jaar gecontroleerd(en soms ook langer).nu is er bekeken geworden of er een combiketel geplaatst kon worden door de installateurs en dat kon volgens hun.echter wilt de woningvereniging dit niet doen omdat het technisch niet haalbaar zou zijn door die rook kanaal.die heeft nl een diameter van 80cm in een flat van 4 verdiepingen zonder afzuiging.naar mij mening kan niet eens een gewone verwarming geplaatst worden maar ik ben niet bekend met de regels.naar mijn gevoel is het gewoon de prijs wat ze niet uit willen geven.de flats willen ze nl het liefst verkopen.welke argumenten kan ik die huurvereniging aanvoeren of welke middelen kan ik gebruiken om toch een combiketel te krijgen?welk recht heb ik als huurder?service kosten rijzen hier de pan uit terwijl er helemaal geen service verleend wordt.zo is bijv de riool niet in orde,de voordeur krom,en schimmel op het plafond van de badkamer.en dit door achterstallige service.en het is zo koud hier <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zou even contact opnemen met Bouw en Woningtoezicht

,deze zit op het gemeentehuis ,en/of met de brandweer.

Deze instantie's kunnen je vast meer vertellen.

Als er sprake is van een gevaarlijke situatie kunnen zij ook maatregelen treffen.

 

Grz Joop

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat verklaard veel. Normaal zou je mogen verwachten van je woningbouw vereniging dat je werkende verwarming hebt. Zeker met de winter voor de deur zullen ze toch actie moeten ondernemen.

Jij betaald netjes je huur en zij verplichten zich om onderhoud te plegen.

Tenzij je akkoord gegaan bent met een voorstel om de huur te matigen omdat de verwarming niet meer werkt...

 

Ik kan me voorstellen dat ze liever NIET investeren in panden die ze eigenlijk willen verkopen. Maar aan de andere kant zou dat niet uit mogen maken. Een flat met combi ketel zou immers "duurder" te verkopen zijn dan eentje met een geiser.

 

Normaal is het afhankelijk van hoe lang je daar woont, gebruikelijk om de koop-prijs te verlagen voor vaste huurders. Kennis van mij kon zijn huurwoning voor 168.000 euro kopen terwijl iemand van buitenaf 200.000+ moest betalen.

 

Dus als je er al een aantal jaar woont ; gooi eens een balletje op. Misschien koop je voor de prijs waar je nu voor huurt.... (belastingvoordeel etc.. meeberekenen).

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet niet of dit in Nederland ook kan toegepast worden, als je op je huis goed verzekerd bent kan je via de verzekering een EXPERT laten aanstellen die alles vaststeld, deze procedure kan wel even duren. Na de bevindingen van de expert wordt de verhuurder via aangetekend schrijven op "in gebreken stelling" op de hoogte gebracht van de problematiek, de verhuurder dient dan de nodige stappen te ondernemen. Indien deze niet met een compromis over de brug komt is de enige optie via het Gerecht, (indien goed verzekerd word de advocaat betaald door de verzering).

 

Je moet er wel zeker van zijn dat de fouten/problemen duidelijk aantoonbaar zijn. Hiervan altijd een copie voor je eigen houden van de resultaten.

 

Hoop dat je hier iets mee bent!

 

Grtz

 

Spirit

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

ik zou deze woning echt niet willen kopen.te klein en veel te slecht onderhouden.tevens zit ik hier in een probleemwijk.dat het niks uit zou maken dat er hier huurders en kopers zit klopt in theorie wel maar de praktijk wijst anders uit.als de kopers iets niet bevalt wordt het meteen geregeld en wij staan hier dus tegen een muur te praten.er wordt ons ook niks gevraagd.gewoon je huur dokken en je mond houden is het devies.in het verleden heb ik al eens wat ge-organiseerd en toen kwamen wij erachter dat de vorige wooncorporatie ons een poot uit was aan het trekken.de meesten van ons kreeg toen ook 750 gulden terug door foute servicekosten.ondertussen is dit de 7e woningvereniging die we hebben vanaf 1986.elke woningvereniging verkijkt zich op de kosten hier.ik zal eens links en rechts een telefoontje gan plegen om te kijken wat me rechten zijn.ook lijkt het me verstandig om de oude ketel hier te laten als bewijs van de slechte onderhoud.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De ketel laten staan is inderdaad het beste, neem eventueel al de benodigde foto's, ik zou je aanraden om zelf nog geen andere ketel op eigen kosten te laten plaatsen, dit is verplicht onderhoud voor de VERHUURDER!

Heb je al een aangetekend schrijven gestuurt "tot in gebreken stelling".

 

Hierin moet je de huisbaas aankaarten tot de problematiek, en een kleine historiek van de problemen bvb

Problemen met kachel vanaf xx-xx-xxxx etc...

Onderaan in die brief stel je je eis van wat hij moet doen!

Ik ken de bouwwetgeving (voor beglië althans). Als je zo'n brief opstelt laat die ondertekenen door alle bewoners die problemen hebben. Stuur een kopie op naar de huisbaas! ZEKER NIET VERGETEN: dat je een termijn opstelt wanneer de uiterste datum is om dit euvel op te lossen. bvb medio 2005 (dit is maar een voorbeeld). Indien er niet geantwoord wordt op het aangetekend schrijven heb je dit samen met de foto's (indien er zijn) al bewijsmateriaal dat de huisbaas zich niet aan de resgels houd.

 

grtz

 

Spirit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou de voorbeeldbrief van Spirit zeker gebruiken.

 

Verder zou ik een kopie aan de brandweer sturen, gezien de gevaarlijke situatie, i.v.m. gaslek, en brandgevaar

 

groetsie van poetsie

En de hartelijke groeten van Poetsdoekje...

 

COMPUTERS ??!!.... De meeste fouten zitten tussen het toetsenbord en de stoel........

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je schrijft dat je in een flatgebouw woont waarvan het merendeel van de flats al verkocht is. Dit is een leuke situatie, want dan bestaat er ook een Vereniging van Eigenaars van dat gebouw. Jouw verhuurder is vanuit die optiek gezien ook lid van die V.V.E. , echter het is de V.V.E. die nu verantwoordelijk is voor het gemeenschappelijk eigendom. Die rookkanalen vallen daar ook onder, dus als daar gebroken moet worden e.d. kan dat alleen in opdracht van de V.V.E. Praat eens met iemand die zo'n flat gekocht heeft, en probeer er achter te komen of de V.V.E. al plannen heeft voor rookkanalen en c.v. ketels.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

ik weet dat ze daar mee bezig zijn maar dat de prijs te hoog is.echter vind ik dat geen argument als er mensen in levensgevaar kunnen komen.voor hetzelfde geldt had ik nu van de koolmonoxide plat gelegen of met de dreambox in de hand voor me woning door een gas explosie.

 

ik vindt het zowiezo een idiote situatie hier.de vereniging van eigenaren beslissen maar raak en ons wordt gewoon niet meer gevraagd of we het er mee eens zijn.een deadline stellen kan wel maar dan zit ik tot de zomer zonder verwarming.ik ga er iig werk van maken want hier staat alles wat verwarmd moet worden vol te stoken.bijv een aquarium van 400 liter en een waterbed die nu dus extra stroom gebruiken.en dan nog 2 kacheltjes van 2kw elk.vandaag zou ik gebeld worden voor een afspraak.niet dus.weer een dag thuis gebleven zonder resultaat.

 

morgen maar eens bellen naar buro voor rechtshulp.ik heb het hier zo ongeveer gehad.maar zoeken naar een huisje..

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verhuurder in gebreke stellen: aangetekend schriftelijk MET ontvangst bevestiging.

 

Onderhand de huur opschorten. Het is wettelijk geregeld dat bij achterstallig onderhoud e.d. er een matiging op de huur wordt toegepast. Aangezien jou woning op het ogenblik dus eigenlijk onbewoonbaar is (door de verwarming) lijkt me dit een optie.

 

Door het in gebreke stellen met een ontvangst bevestiging kan je na 30 dagen een kort geding aanspannen als ze dan nog niets gedaan hebben. En de rechter zal in deze gezien de situatie in je voordeel beslissen en de verhuurder waarschijnlijk een dwangsom opleggen, naast het bevel tot het restitueren van huur (in ieder geval tot begin van de situatie..).

 

Mvrgr,

deduijk

Look b4 you leap, learn 2 walk b4 u run, Think b4 u say , ...and most importantly: RTFM. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

TF 5000PVR, Aston dual 1.07, ArchSat 60cm, Archsat lnb, Visiosat 90cm, Alps twin LNB, Stab hh100, Infinity USB phoenix, cas2 , dragoncam,tita, fun6.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ik weet dat ze daar mee bezig zijn maar dat de prijs te hoog is.

Voor wie is die prijs te hoog? Voor je verhuurder ?

 

Citaat:
ik vindt het zowiezo een idiote situatie hier.de vereniging van eigenaren beslissen maar raak en ons wordt gewoon niet meer gevraagd of we het er mee eens zijn.

Da's logisch, het hele gebouw is nu gemeenschappelijk bezit van de gezamelijke eigenaars (incl. jouw verhuurder), en zij beslissen over hun eigen bezit. Wel moeten ze er voor zorgen dat je normaal kunt wonen, maar dat kan alleen jouw verhuurder eisen (want die is eigenaar). Jij mag dat weer van jouw verhuurder eisen. 'T is niet makkelijk ....

Link naar reactie
Delen op andere sites

maak een afspraak met de huurcommissie in je stad.

 

vooraf

haal je het krantje met het puntensysteem voor verhuur

meet de woning op mbt het oppervlak van het verblijfsgebied en verhuurbare oppervlak (alles onder 1,5 m hoog telt niet mee)

schrijf alle gebreken op

schrijf alle achterstallig onderhoud op

schrijf op welke stappen je hebt ondernomen tot heden

 

toon de inspecteur van de huurcommissie alles wat relevant is

 

(laat alle irrelevante zaken weg)

 

onder de sociale huurgrens moet het puntensysteem aangehouden worden

boven de sociale huurgrens moet de verhuurder kunnen aantonen dat de meerwaarde de huur rechtvaardigd

 

indien gebreken niet worden opgelost is huurkorting direkt van toepassing

woonkamers op moeten 22 graden gestookt kunnen worden

slaapkamers op 18 graden

badkamer op 24 graden

indien hier gedurende het stookseizoen na twee weken niets aan gedaan is kun je met raad en hulp van de huurcommissie een eigen installateur opdracht verstrekken (dus ook een schoorsteenveger) en stel je alle kosten in rekening van de verhuurder.

 

overig achterstallig onderhoud dient in overleg te worden aangepakt.

 

ik zou geen nodeloze brieven schrijven zonder bovenstaande actie te hebben ondernomen.

en de VVE is jou liever kwijt dan rijk gezien de belangenverstrengeling en zijn die niet gebaad met jou als huurder

 

cheers

Ti Lascio Una Canzone

Gino Paoli

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...