Ga naar inhoud


Lycos aangevallen door eigen screensaver


Joop M

Aanbevolen berichten

Lycos heeft misschien ongewild een denial-of-service aanval gelanceerd die was gericht op zijn eigen antispam-website 'Make Love Not Spam'.

 

 

Lycos lanceerde eerder deze week de anti-spamcampagne Make Love Not Spam. Op de website makelovenotspam.com konden internetgebruikers een screensaver downloaden. Als de computer eventjes niet actief was, probeerde de screensaver contact te maken met een aantal websites die Lycos bestempelt als spammers.

 

 

 

Volgens beveiligingsfirma F-Secure heeft het door Lycos als spamsite beschouwde www.mortgage.info het verkeer doorgestuurd naar www.makelovenotspam.com. Anders gezegd: Lycos zou nu een van zijn eigen websites aanvallen.

 

 

Momenteel is de website Make Love Not Spam offline gehaald. Er is enkel een logo te zien, met de tekst 'Stay Tuned'. De screensaver is niet meer te downloaden.

 

 

"Dat de spammers Lycos terugpakken met hun eigen wapen, geeft aan dat ze het spelletje beu zijn", zei Mikko Hypponen van F-Secure. "Ik denk dat Lycos dit niet lang zal volhouden. Spam is een groot probleem, maar de reactie van Lycos is niet de ideale manier om het te bestrijden. We adviseren onze klanten dan ook om niet betrokken te raken."

 

 

Lycos was niet bereikbaar voor commentaar.

 

Bron:http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=41084&mxp=28

 

Grz Joop

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ben met je eens dat spam verschrikkelijk naar(wou een sterker woord gebruiken, maar vloeken mag niet hier..) is, maar het nare is dat lycos met deze actie ook weer bandbreedte afsnoept van het internet; m.a.w. ze verspillen bandbreedte die goed ergens anders voor gebruikt had kunnen worden. Daarbij geld ook nog es dat de (volgens lycos) spam-site in kwestie JOUW IP-ADRES ziet en das nooit handig.., zeker niet als je niet goed beveiligd bent (geen up2date firewall & virusscanner), straks zenden ze spam van jou computer af....

 

Mvrgr,

deduijk

Look b4 you leap, learn 2 walk b4 u run, Think b4 u say , ...and most importantly: RTFM. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

TF 5000PVR, Aston dual 1.07, ArchSat 60cm, Archsat lnb, Visiosat 90cm, Alps twin LNB, Stab hh100, Infinity USB phoenix, cas2 , dragoncam,tita, fun6.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...