Ga naar inhoud


Zware straf voor kraker satelliet-tv


salem999

Aanbevolen berichten

Een Canadees is veroordeeld tot zeven jaar celstraf en een miljoenenboete voor het kraken van tv-smartcards. Hij gaat tegen het vonnis in beroep.

 

De 50-jarige Martin Mullen heeft zeven jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Hij heeft in september bekend smartcards te hebben gekraakt waardoor gratis via de satelliet naar tv-zenders gekeken kon worden.

 

Ook moet Mullen een boete van 24 miljoen dollar betalen aan Amerika's grootste satelliet-tv-bedrijf DirecTV en smartcardproducent NDS als compensatie voor gederfde inkomsten, zo meldt The Register.

 

Mullen zou volgens justitie minstens 16.000 smartcards hebben gekraakt en deze zelf of via distributeurs in Canada en de VS hebben doorverkocht. Vermoed wordt dat het aantal door Mullen verkochte smartcards in werkelijkheid nog veel hoger is. De schade die DirecTV en NDS lijden van één gekraakte smartcard, wordt geschat op 1500 dollar.

 

Het bekijken van tv-zenders via DirecTV gaat met een smartcard die in de settop-box wordt gestoken. Op de smartcard staat welke zenders de klant gemachtigd is te bekijken. Door de codering op de smartcard te kraken, kunnen gebruikers illegaal naar alle zenders kijken die DirecTV via de satelliet doorgeeft.

 

De advocaat van Mullen vindt de opgelegde straf te zwaar en gaat tegen de uitspraak in beroep. De dochter van Mullen zegt dat de bekentenis van haar vader ten onrechte onder druk is verkregen.

 

Bron: WebWereld

 

 

***************************

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...