Ga naar inhoud


Mag een schotel aan het balkon????


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik heb 3 weken geleden een brief gestuurd naar de woningstichting om toestemming te krijgen voor het plaatsen van een schotel aan mijn balkon. In die brief had ik duidelijk aangegeven wat voor schotel dat is en waar ik hem wil plaatsen, Ik wil namelijk mijn schotel plaatsen aan de rand van mijn balkon dus op die ijzeren stang van het balkon. In die brief van de woningstichting staat dat de schotel mag niet gemonteerd worden aan de rand van het balkon en aan de gevel? Ik las de brief en belde gelijk die meneer en hij zei het volgende: Als ik dit doe dan beschadig ik de rand van het balkon en bovendien is dat ontsierlijk om een schotel aan het balkon te plaatsen. Een alternatief is dat ik een antennevoet moet kopen met een paal en ik moet die schotel op die paal plaatsen in het balkon??

Nu weet ik niet wat ik moet doen, Ik heb wel een bezwaarschrift ingediend en zie wel wat er gaat gebeuren>> Nu juridisch gezien mag je wel in een huurhuis een schotel plaatsen aan de rand van het balkon of niet???

 

alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites


 

Een schotel plaatsen mag.

Echter wil je deze aan het huis bevestigen of alles wat aan het huis vast zit zul je hier toestemming voor moeten vragen.

Het huis is nu eenmaal eigendom van de woningstichting en als die van mening zijn dat de schotel schade aan het huis kan toe brengen zullen ze hier niet in toestemmen.

Echter als jij een tegelvoet op het balkon zet kunnen ze hier weinig aan doen.

Of het moet in de algemene voorwaarden staan (waarvoor je getekend hebt toen je het huis betrok) dat je geen schotel mag plaatsen.

Dan wordt het een andere zaak.

Groetjes Alv

Visiosat bi sat met 4 LNB's & een kabel aansluiting
VU+ Duo met 2* DVB-S2, en een Vu+ Duo2 met 2* DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

schotel plaatsen aan de railing dat mag ten aler tijden mits het in bijdrage staat van je overeenkomst huur contract <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi peter24,

 

Een schotel in de achtertuin/achterbalkon mag vrijwel altijd bij een huurhuis, mits deze niet nagelvast wordt gemonteerd en uit het zicht staat. Dat nagelvast wordt dan meestal omzijlt door een tegelvoet te kopen. Dit is een soort statief waar vier stoeptegels in passen. Hierdoor staat je schotel ook gelijk een stuk steviger. Het grote probleem is dat je aan de achterkant van je huis niet altijd zicht hebt op het zuiden en dit heb je wel nodig om wat te zien he....!

 

Ik heb ooit eens voor een collega een schotel op de voorkant van het balkon gezet. Hij had net zoals jij een schotelverbod. Er stonden echter nogal wat potplanten op dat balkon. Ik heb toen een grote bloempot volgestort met beton, en daar een pijp van een meter in gezet. De hele boel laten drogen en de schotel op de paal tussen de plantjes gezet. Hij heeft tot nu toe nog nooit een klacht gehad. De schotel staat ongeveer met de bovenkant gelijk met de rand van het balkonhek en een meter naar achteren tegen de muur/raam, dus valt niet echt op. Moet wel eerlijk zeggen dat het wel de voorkant van het huis straatzijde was, maar de achterkant van het huis was de gallerij waar je loopt. Dit laatste maakt het wel moeilijker als de gallerij ook de kant van het zuiden is.

 

Inmiddels heb ik wel geleerd om gewoon maar een schotel neer te zetten en geen slapende honden wakker te maken. Zo heb ik drie schotels op het dak staan en twee in de (voor)tuin. Inmiddels wordt het een beetje vol op het dak en kruip ik bij de volgende schotel stieken maar naar het dak van de buurman....( hij heeft nu ook een schotel!!)

 

Succes, en wie weet heeft een ander ook nog wel een goed idee.

 

Janhendrik.

Uitgeschoteld door de verhuizing......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de verhuurder van mening is dat je de boel beschadigd, moet je hem een schriftelijke verklaring geven, dat indien er eventueel schade zou ontstaan, je deze schade op eigen rekening zult laten herstellen, mocht je het pand weer verlaten. De verhuurder heeft het recht dit later te kontroleren en een soort afname te doen.

Je mach toch ook schappen, kasten, lampen en weet ik niet wat ophangen en bevestigen? Ontstaat daat geen schade door..?

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo allen,

 

Bedankt voor jullie reacties. Nou die balkon van mij die is aan de achterzijde van de woning en niet aan de voorzijde. Als dat aan de achtezijde is dan eerst hoefde ik helemaal niet een verguning te vragen, zo heb ik echt slapende honden wakker gemaakt. Ten tweede breng ik ook geen enkele schade aan het balkon dus waarom mag dat niet?? er moet een echte aanneembare reden zijn dat ik niet mijn schotel aan het balkon mag monteren. Ik was ook vandaag naar de winkel geweest en die antennevoten zijn niet hoger dan een meter en ook vet duur. Dus als ik een schotel op een statief plaats dan denk ik dat ik door die muur van het balkon geen signaal krijg? maar ik ga morgen mijn bezwaarschrift aanvullen dor een brief te schrijven en te zeggen dat ik all kosten op me neem en als er schade is dan zal ik die voor mijn rekening nemen.

Ik hoop dat ik dan een verguning krijg om die schotel toch aan het balkon te monteren.

bedankt allemaal,

Link naar reactie
Delen op andere sites

jee , waarvoor al die ophef

 

je moet je ook geen slapende honden wakker maken maar gewoon plaatsen zo'n ding

 

je wacht de reactie af, en als je geluk hebt hoor je niets

 

hoor je wel wat dan doe je gewoon alsof je niet in de gaten hebt dat je wat verkeerd doet.

vervolgens vraag je hoe je het evt kunt oplossen/legaliseren

 

lukt dat niet , dan maar een tegelvoet

 

wel zou ik een beetje een mooie niet te opvallende schotel monteren.

 

succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef de woningbouwvereniging in deze toch welgrotendeels gelijk.

Als alle flatbewoners een schotel aan het balkon monteren, hoe vreselijk lelijk zou dat er dan wel niet uitzien?

Ze kunnen je niet verbieden een schotel op je balkon te plaatsen, maar ze mogen je wel degelijk verbieden deze aan het balkon te monteren.

Geen enkele rechter die je in het geval van een procedure in je gelijk zal stellen. Er is immers een goed alternatief: Een statief op je balkon die je desnoods wat langer maakt, zodat hij wel over de muur heen kijkt.

Daarmee staat de schotel op je balkon en dus vrijwel uit het zicht. Dat daardoor extra kosten ontstaan, is voor het recht niet van belang. je kiest immers zelf voor een duurder alternatief, dit tegenover de kabel waar alle infrastuctuur al voor aanwezig is en het gebouw (dat niet jouw eigendom is) niet ernstig ontsiert.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom zijn al die woningbouwverenigingen zo fel tegen schotels? Krijgen ze geld van UPC ofzo?

 

Als je tuin eruit ziet als een mesthoop en de meest voorkomende plant de brandnetel is, dan hoor je niks. Met de meest foeilelijke plantenbak waar de reling krom van trekt hoor je ook niks. Maar als je dan een keurige schotel van 60 cm aan je balkonnetje hangt, dan is de flat ineens te klein.

 

Ontsieren? Zelf zetten ze ongestraft zo'n potslelijk blok beton met wat gaten neer, vragen een prijs voor zo'n hokje waar je een echt huis voor zou kunnen kopen, en dan klagen ze over "ontsieren", terwijl ze na de bouw het hele ding nog niet meer aangekeken hebben....

 

Je maakt mij niet wijs dat als ik in Utrecht zo'n flat zie waar 90% van de balkons voorzien is van een (meestal draaibare of van meerdere LNBs voorziene) schotel, dat de bewoners niet hadden willen bijdragen aan een paar grote schotels onopvallend op het dak van het gebouw.

 

(ik ben blij dat ik "buiten" woon...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik geef de woningbouwvereniging in deze toch welgrotendeels gelijk.
Als alle flatbewoners een schotel aan het balkon monteren, hoe vreselijk lelijk zou dat er dan wel niet uitzien?
Tox.


Lelijk?? Een hele flat vol schotels? Dat is kunst :P barbaar! :P hehe.. Nee serieus, ik vind een schotel echt mooi...! Smaken verschillen maar weer es...

Dreambox 7000 , T90, diseqc 8x1, 80Gb/5.400 Maxtor 4R080J0 HDD

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of iets esthetisch is inderdaad een kwestie van smaak.

Veel gemeenten hebben zich verkocht aan UPC/Casema en hoor je ook niet over een prijsverhoging van 100%.

Dan schotels verbieden in het straatbeeld; dat vind ik

nogal hypocriet. Omdat satellietontvangst nog niet algemeen gebruikelijk is zoekt men het in verboden, inplaats van redelijke alternatieven. Buiten

het feit dat men mensen opzadelt met proceskosten om

hun recht te halen! Gemeenten en verhuurders zadelen (alweer) de burger op met de kosten van zo'n rechtzaak.

Overheid/verhuurders gebruiken intimidatietechnieken en bij gebrek aan middelen durft Jan-met-de-pet een rechtzaak niet aan.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

 

Lelijk?? Een hele flat vol schotels? Dat is kunst :P barbaar! :P hehe.. Nee serieus, ik vind een schotel echt mooi...! Smaken verschillen maar weer es...

 

 

HAHAAA, ik vind schotels toevallig ook hartstikke mooi! Dus..... aan alle plaggehut verhuurders en verenigingen, niet zo zeiken en niet moeilijk doen over een paar schoteltjes.

- GigaBlue Quad Plus / draaibaar via Vbox
- Jaeger Silent Gold Geotrack 107 H2H 36V
- Triax 120 cms. off set / Invacom 0,3 DB
- Satfinder Promax

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een schotel plaatsen mag altijd. Dat is je recht; o.a. via de wet op vrije informatie vergaring.

Zelfs als je getekend zou hebben voor het niet plaatsen van een schotel mag het alsnog, daar die overeenkomst in strijd is met de wet en dus nietig wordt verklaard.

 

Hier heb ik ook de woningbouw gebeld inzake het plaatsen van een schotel op het dak. Dat mocht niet (in strijd met de arbo-wetten vonden zij); heb toen de schotel aan de gevel bevestigd. En dat was geen bezwaar (hij hing er toen ook al <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />). Uiteraard heb ik eerst met mn boven buurman overlegd voordat ik de schotel plaatste das wel een vereiste. Anders dan dat kunnen ze je het plaatsen van een schotel niet verbieden.

 

Inzake de alternatieve manieren (tegelvoet e.d.) moet je kunnen aantonen dat er geen redelijke alternatieven zijn (bijvoorbeeld dat de tegelvoet niet stabiel genoeg is of dat je met een tegelvoet geen ontvangst kan realiseren).

 

Denk ook dat je makkelijk kan aantonen dat het boren van 4-6 gaten in de buiten muur voor een muurbeugel geen onherstelbare schade aan de muur brengt. Voor het 'estetische probleem'zijn er o.a. ook doorzichtige schotels.

 

CU,

deduijk

Look b4 you leap, learn 2 walk b4 u run, Think b4 u say , ...and most importantly: RTFM. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

TF 5000PVR, Aston dual 1.07, ArchSat 60cm, Archsat lnb, Visiosat 90cm, Alps twin LNB, Stab hh100, Infinity USB phoenix, cas2 , dragoncam,tita, fun6.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Bedankt voor jullie recties, Ik heb weer een brief naar de woningstichting gestuurd en ik moet dus weer 2 weken wachten en dan pas gaan zij mijn bezwaarschrift behandelen. het doet erg pijn als je schotel helemaal klaar binnen ligt en je hem niet kan plaatsen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />.

Maar ik hou jullie wel op de hoogte <img src="/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif" alt="" />,

groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...