Ga naar inhoud


Splitters, switches en multischakelaars???


Gast Tonyljew

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Mijn probleem heeft, zoals de titel reeds aangeeft, te maken met splitters, switches en overige zaken zoals multischakelaars. Hoe mijn huidige installatie hierbij uitziet maakt eigenlijk weinig uit. De bedoeling is het in elk geval om mijn bestaande Philips receivers DSX7071 (3 stuks) te verbinden met een nieuw te kopen Visiosat Bisatellite Dual Focus met tweemaal een Invacom Twin LNB 0,3dB (en mogelijk in de toekomst met een triplehouder en een derde LNB). Hoe verbindt ik nu deze vier kabels (in de toekomst misschien 5 òf 6) die vanaf het dak komen met de drie individuele receivers om zodoende gelijktijdig met twee receivers afzonderlijk te kunnen zappen en te kijken naar Astra en Hotbird? Dus met andere woorden:

 

Welke soort switch, multischakelaar of splitter benodig ik hiervoor?

 

Ik heb natuurlijk wat rond liggen speuren en hierbij viel mij het merk en de producten van SPAUN op. Zo waren er de SUR210, SUR220 of SUR211, de SUR420, maar ook de SAR410. Mooie dingetjes, maar welke ik precies moet hebben... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> ... Ik zoek in elk geval iets met de mogelijkheid om minimaal 4 LNB's aan te sluiten en minimaal 3 receivers. (De voorkeur hierbij gaat in de toekomst wellicht uit naar 6 ingangen en 4 uitgangen, maar dat t.z.t.) In eerste instantie dacht ik hier zelf wel even uit te komen, maar een helder kijk en kennis van zaken blijkt toch onontbeerlijk. Zeker als je termen als commited - uncommited tegenkomt en er sprake is van overige specificaties. Wat benodig ik en waar moet ik op letten?

 

Ik ben benieuwd naar elke bijdrage... Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Aantal ontvangers en LNB's in ogenschouw genomen kun je per ontvanger een diseqc 4-1 switch gebruiken. Je kunt dan per ontvanger cq diseqc switch maximaal 4 LNB's aansluiten.

Voor LNB's kies je type met 4 uitgangen zodat je maximaal 4 diseqc switches / ontvangers direct kunt aansluiten.

Je kunt dan met elke ontvanger onafhankelijk kijken.

 

Een mooi maar duurder alternatief is een 17/8 multiswitch. Hier kun je maximaal 4 LNB's op aansluiten en maximaal 8 ontvangers.

 

Wil je meer LNB's per ontvanger dan kun je draaibaar overwegen of moet je een extra switch plaatsen tussen ontvanger en de 4-1 switch.

 

Volgens mij moet je via zoeken op dit board ook tekeningen kunnen vinden waarin e.e.a. staat uitgelegd.

Echostar LT8700, Topfield 5000PVR en Dreambox 800HD via multiswitch op een draaibare Echostar 120cm en vaste Visiosat tri-sat schotel met Invacom en Smart LNBs

Link naar reactie
Delen op andere sites

eerlijk gezegd is dat al een kleine huisinstallatie die zo flexibel is als het basis verdeel station.. > de multimatrixswitch...

 

daaraan horen enkele of meerdere quattro's High Low vertical Horizontal welke via die matrix je receivers kunnen voeden (allemaal onafhankelijk natuurlijk)

 

vanaf een bepaalde hoeveelheid ontvangers en satposities wordt de directe lijn ook met 4weg switches duurder en duurder.

 

want alles moet je verdubbelen of verviervoudigen vanaf het receivertje naar de wok.

 

dualfocus

3 receivers

3 2weg switches

2-posities x Twin LNB

 

neem je drie satposities ben je al verplicht tot opwaarderen van switches EN LNBs / namelijk 4 weg switches en quattro met ingebouwde matrix LNB's

 

ga je nog meer posities nemen moeten er uncommitted switches bij komen etc etc..

 

een redelijk dure grap is zo'n multimatrix wel voor 8 High Low LNB's maar je kunt met redelijk goedkope quattro LNB's blijven werken en tot en met 8 posities is het enkel een LNB per keer uitbreiden (met wat kabel spagetti) zonder dat die dure switches allemaal vervangen of uitgebreid dienen te worden.

 

zal nog eens een plaatje zoeken als voorbeeld voor je..

 

hold on

 

cheers

What's The Time

Blancmange

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Tonskidutch en anderen,

 

Ik heb eens goed naar je reactie gekeken en ben er (na het ontcijferen van bepaalde termen) een stuk wijzer van geworden. Heb vervolgens wat onderdelen op internet bij elkaar gezocht en dit in één plaatje bij elkaar gezet (zie bijlage). Een leuk systeempje wat veel in de richting komt van jouw opmerkingen en mijn wensen, maar werkt het ook? Ik bedoel: Heb ik het goed gedaan óf kloppen LNB en/of switch niet met elkaar? Mocht het kloppen; dan is het een leuke huisinstallatie, maar ook redelijk prijzig en beperkt wat betreft een mogelijke derde LNB in de toekomst. Vandaar dat ik nu nog even ga kijken of der wat te combineren valt met bijvoorbeeld een SAR411F en een derde LNB. Als ik wat uitgewerkt heb, dan horen jullie weer van mij. Alvast bedankt voor de reacties! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Mzzzzzzzzll...........

post-677-1318258126,5086_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo iedereen,

 

Ik heb zojuist een nieuw systeempje bedacht (zie bijlage). Hierbij heb ik een extra LNB opgenomen voor ASTRA 2 en is het geheel financieel gezien een stuk goedkoper geworden om te realiseren. De onafhankelijkheid van de diverse receivers is echter wel wat ingeperkt. Mijn vraag aan jullie:

 

- Zijn beide (dus ook het systeem uit de vorige bijlage) systemen technisch gezien mogelijk?;

(let hierbij s.v.p. goed op de gekozen LNB's en switches en de diverse type aanduidingen, want hiervan heb ik nog weinig kaas gegeten)

 

én

 

- Wat zou men kunnen aanpassen om de functionaliteit van één of beide systemen te verbeteren?;

 

én

 

- Zie s.v.p. opmerking in bijlage over afsluitweerstand.

 

Al het overige advies is natuurlijk ook van harte welkom!

 

Tot laterzzzzzzzzzzzzz....................

post-677-1318258126,5735_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuke plaatjes, maar dat gaat nooit werken op een Philips. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Philips heeft diseqc 1.0 aan board en daar kan je geen cascade schakelingen mee maken.

 

Ook kan je Philips in originele staat niet meer dan twee satellieten aansturen.

Wil je meer dan zal er andere firmware in je decoder moeten.

Maar ook dan nog heb je diseqc 1.0 maar kan je wel 4 lnb's schakelen.

 

De gegeven oplossing van bart is naar mening de enig juiste voor je Philips (en Pioneer)

 

Voor de oplossing van Ton heb je diseqc 1.1 of 2.1 nodig.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

hi Johan45

 

Ik zie in geen van beide geschetste situaties een cascade schakeling ik zie alleen een diseqc 1.0/2.0 ( 2.0 is backwards competible met 1.0 ). Oke, ik zie twee ontvangers in cascade en dit werkt als een ontvanger een doorlus mogelijkheid heeft, en hij schrijft er zelf bij dat de je er eigenlijk maar een kunt gebruiken.

 

Beide, door Tonyljew, geschetste situaties zullen dus werken als de ontvanger een 1x4 switch aan kan sturen ( dit blijkt standard dus niet te gaan met de flipse).

 

De eerste werkt dus ook zonder de gewijzigde ontvangers omdat je maar twee LNB's aanstuurd.

 

Even nog een antwoord op een vraag, ik heb de lege posities op een switch nog nooit afgesloten met een weerstand en ook nog geen problemen onder vonden. Het zijn tensloten switches en geen splitters.

 

Amigob,

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja dat die philips alleen diseqc 1.0 heeft wist ik niet..

en dat je er alternatieve firmware op moet zetten om 4in1 te kunnen schakelen ook niet..

toch goed dat die johan45 alles van philips weet.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

amigob,

de afsluitweerstand kan enkel dienen voor een buitenhangende LNB die teveel poortjes vrij heeft (dit voorkomt enkel inwatering van vrije poortjes)

op de diseqc switch moet je hem nooit toepassen.. (als die buiten hangt en vrije poortjes heeft moet je hem tapen)

 

cheers

What's The Time

Blancmange

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus als ik het goed begrijp werken mijn schetjes, maar onder voorbehoud van de betreffende firmware. Wat dat betreft kan ik melden dat ze gepatched zijn c.q. kunnen worden. Is wel een tijd terug dat ik de oslink uit de kast heb gehad, maar moet lukken. Momenteel staat er trouwens Servihard v.8.2 in. Kan iemand bevestigen of deze firmware 4 LNB's kan aansturen? Ik heb trouwens drie receivers, maar slechts één C*n*l + abbo. Welke fw kan ik dan het beste in de overige twee receivers gebruiken zodat deze zonder kaartjes werken?

 

Dan tot eerste slot nog effe algemene vraag wat betreft de schetjes;

 

... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />... Zijn er misschien nog verbeteringen? ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />...

 

Kan me namelijk niet voorstellen dat ik niet iets over het hoofd heb gezien. Maar wie weet, misschien begin ik het toch nog een beetje te leren. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

En tot tweede slot nog even een schetsje, maar niet getreurt, want hij is dit keer niet van mij. Hij is te vinden op de site van één van onze Ooster-buren, namelijk:

http://www.bw-sat.de/multifeed.htm

Als je op deze pagina helemaal naar beneden scrollt dan zie je een installatie met 2 Quad LNB's, vier 2-in-1 DiSEqC-schakelaars en vier receivers. Wat is jullie mening wat betreft deze opzet? ( En even tussen haakjes om de begrippen een beetje op een rij te krijgen: Mag ik concluderen dat een zogenaamde Quad LNB met multischakelaar is en een Quattro LNB gebruik maakt van High Hor. High Ver. Low Hor. Low Ver. óf (en dat denk ik eerder) worden de begrippen Quad en Quattro lekker door elkaar gebruikt om het allemaal maar niet te makkelijk te maken?)

 

Ben wederom benieuwd naar jullie ongeremde uitspattingen... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Tot laterzzzzz.................

Link naar reactie
Delen op andere sites

spetter de spat..

zo

 

a) zonder multimatrix ingebouwd = 4 uitgangen voor een multimatrix

B) met multimatrix ingebouwd = 1 uitgang per receiver onafhankelijk bedienen (dus 4 receivers aansluiten)

 

een LNB met ingebouwd multimatrix om de 69 euro

een LNB zonder multimatrix van hetzelfde merk 49 euro

 

de betere 4in1 diseqc switch 50 euro

de betere 2in1 diseqc uncommitted 35 euro

 

de multimatrix voor 4 satposities 210 euro

 

jouw situatie:

3 rec

3 lnb matrix/switch

3 diseqc 4in1 switches

3x69 + 3x50 euro (excl. receivers)

 

3 rec

4 lnb matrix/switch

4 diseqc 4in1 switches

4x69 + 4x50 euro (excl. receivers)

 

3 receivers

4 lnb 4in1 matrix/switch

4 diseqc 4in1 switch

4 diseqc 2in1 switch uncommitted

4x69 + 4x50 + 4x35 euro (excl. receivers)

 

3 receivers

5 lnb 4in1 matrix/switch

4 diseqc 4in1 switch

4 diseqc 4in1 switch uncommitted

4x69 + 4x50 + 4x50 euro (excl. receivers) 676

 

3 receivers

5 lnb quaddro

2 multimatrix 17/8 out

3 diseqc 2in1

4x49 + 2x210 + 3x35 euro (excl. receivers) 721

 

kantelpunt komt dus bij 6 LNB's waar a) goedkoper wordt dan B)

 

indien je met buren zou delen neemt ieder de evenredige hoeveelheid van de kosten van de quattro LNB's en zijn eigen diseqc switches voor eigen rekening

daarbij is het aanbrengen en plaatsen van de switches makkelijker bij het delen via deze weg van de satposities

 

echter thuis met 3 of meer receivers en met optioneel meer LNB's van je zelf lijkt de prijsstelling gunstiger voor een multimatrix in cascade .. vanaf 6 LNB's (satposities)

 

hopelijk kun je het rekenvoorbeeld zelf aanvullen.

 

het lijkt er echter op dat je een erg grote wok moet hebben om meer dan 5 LNB's juist uitgericht te kunnen krijgen of een wafefrontier 90 moet nemen... en ook die kosten veel geld.

 

cheers <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

What's The Time

Blancmange

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de financiële uitleg Tonskidutch. Zal ik zeker meenemen bij mijn overwegingen. Waar koop je trouwens die 17/8 multimatrix? Heb natuurlijk eerst bij de sponsors van onze site gekeken, maar daar is niets te vinden. Heb jij misschien een GOED(koop) adresje voor me?

 

Dan tot slot nog even vraagje aan Johan45 en overige Philips-kenners:

 

Kunnen jullie me nog adviseren omtrent mijn firmware-vraag in mijn vorige posting?

 

Wederom bedankt voor jullie advies...and keep up the good work... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Laterzzzzzzzz.................

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...