Ga naar inhoud


Dreambox & SPIDF


Gast

Aanbevolen berichten

Wat ik bedoelde is eigenlijk de clock. Zodra je datastroom groter wordt, zal de clockfrequentie ook moeten toenemen, is mijn idee. Vergeleken met een 48 kHz audio, moet je met een 96 kHz datastroom in dezelfde tijd toch het dubbele aantal bits aan de overkant zien te krijgen.

 

Nu heb ik (nog) geen idee hoe de data over de lijn wordt gestuurd. Wordt er een vaste klok gebruikt? Zo ja, dan moet elk systeem ermee overweg kunnen. Als er een variabele klok wordt gebruikt, dan kan het zijn dat sommige apparatuur de meer exotische datastromen niet kan ontvangen, omdat de klokfrequentie niet hoog genoeg kan worden.

 

Probleem met een vaste klokfrequentie is wel dat er op een gegeven moment niet genoeg tijd is om alle data te versturen. Denk aan multichannel formats als DTS.

 

- Ruud

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat heb ik al gedaan en geen resultaat, maar je mag het nu geloven of niet ik heb gisteren een Sony davsc8 homecinema systeem gewonnen dus ga ik het eens kunnen testen met deze, ben benieuwd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met de Sony gaat het ongetwijfeld lukken, Ik heb een Pioneer versterker en het werkt vlekkeloos (niet geruisloos!) Laat je ons het nog even weten of het aan de versterker ligt?

VU+ Duo + Multytenne 45

Meestal met de laatste PLi

Pana TH-42PV70

XBMC/ASrock ion 330/Wii/ch3snas/TX-SR707/svs 25-31 PCi

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb hier het zelfde probleem!

 

ik ga dus ook vanuait me dreambox(spidf) via een convertor naar de versterker !

ik heb als ik de ps2 aansluit wel geluid , maar dus op de dreambox geen geluid !

 

me versterker geeft geen fout aan maar hij geeft ook geen geluid ! als ik dus het spidf fiber uit me dream trek geeft i wel een fout aan op me versterker !

 

zou dit toch niet iets kunne zijn met he converte van het spidf naar coax digitaal ??

Dreambox 8000hd NUMMER 1 ,bIg bIsAt , en elk ander dreambox op de plank !!!

 

Proffrottie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van mij is het ook zo dat de versterker het digitaal signaal ziet en als ik de kabel uittrek een fout geeft, toch denk ik persoonlijk niet dat het aan de converter ligt daar ik ook een satellietontvanger heb met een coaxiaal digitaal uitgang en als ik die aansluit net hetzelfde probleem herkenning door de versterker maar geen geluid, ik hoop dat het nu gaat lukken met mijn gewonnen Sony set.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de Dreambox optisch aangesloten op mijn Yamaha DSP E800 en dat werkt prima. Wanneer ik een zender kies die Dolby Digital 5.1 uitzendt wordt dat door de DSP herkend. Mono en stereo kanalen worden door de DSP als PCM audio herkend en ook prima weergegeven. Voor zover ik me kan herinneren heb ik geen instellingen in de Dreambox gewijzigd om dit aan de praat te kijgen. Het lijkt er dus op dat er een compatibiliteitsprobleem is tussen de Dreambox en je Philips versterker. Ik ben dus ook heel benieuwd wat je nieuwe Sony gaat doen met het optische signaal.

 

Ik heb overigens nog geen uitzendingen met DTS gezien. Dat zou ik ook wel eens willen proberen. Weet iemand of er al DTS-uitzendingen zijn?

 

dMITRY

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net de sony davsc8 geinstalleerd en alles gaat perfect!

Het lag dus aan de versterker. Ook geluid op de niet ac3 kanalen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...