Ga naar inhoud


Hitachi introduceert 500GB harddisk


joop_56

Aanbevolen berichten

 

 

Hitachi introduceert 500GB harddisk

Door Martin Sturm - donderdag 6 januari 2005 - 15:11 - Bron: Hitachi - Views: 9.691

Hitachi Global Storage Technologies, de vroegere harddisk-afdeling van IBM, heeft in een persbericht bekend gemaakt dat het een drietal nieuwe hardeschijven in de Deskstar-serie heeft uitgebracht. De grootste van deze drie 3,5"-schijven heeft een capaciteit van 500GB, wat volgens het bedrijf een nieuw record is. De drie nieuwe Deskstars maken gebruik van een Serial ATA II-interface om te communiceren met de buitenwereld.

 

De Deskstar 7K500 is vanaf nu de grootste harddisk in de Deskstar-familie. De twee andere nieuwe telgen zijn de Deskstar T7K250, met een capaciteit van 250GB, en de Deskstar 7K80 welke maximaal 80GB kan herbergen. De nieuwe Deskstars maken gebruik van een native Serial ATA-chip. Dit is noemenswaardig, aangezien veel Serial ATA-schijven tot nu toe gebruik maakten van een converter-chip die de 'oude' Ultra/ATA(parallel-ATA)-commando's vertaalde naar Serial ATA, wat theoretisch zou kunnen zorgen voor een lagere snelheid. De drie schijven gebruiken Serial ATA II wat ten opzichte van Serial ATA I een theoretische snelheidsverdubbeling met zich mee brengt van 150MB/s naar 300MB/s (3 Gigabit/sec). Uiteraard zal deze snelheid zelden of nooit behaald worden - alleen wanneer de schijf uit zijn leesbuffer gegevens leest is het mogelijk deze theoretische limiet te benaderen.

 

Verder ondersteunen de schijven ook de Serial ATA-feature Native Command Queuing, wat ervoor zorgt dat de volgorde van lees- en schrijfcommando's wordt aangepast teneinde een optimale snelheid te behalen. De 500GB-schijf voorziet verder in een 16MB buffer. De 7K80 is per direct leverbaar, De grotere schijven van 250 en 500GB zullen volgens Hitachi GST in het eerste kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

HP slimline duo core 2,4 Ghz 4GB.geheugen / met 22" HP tft

Vista Ultimate

philips 2210/03 met 90 cm schotel philips lnb

WIE VEEL KNUTSELT..

LEEST DE GEBRUIKS AANWIJZING ALS HIJ ER

NIET MEER UITKOMT.. !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...