Ga naar inhoud


Roomser dan de Paus ..


Gast EiberSite

Aanbevolen berichten

Bij mijn bezoek aan het Philips-forum zag ik het topic "Philips 6072" en heb dit geopend.

De vraag was: "Kan mij iemand vertellen wat ik moet doen om ?? en ???? ???? wil ontvangen met een philip 6072."

 

Antwoord: "User gebanned: geen goed onderwerp + vragen naar vrijschakeling betaalzenders. Topic Closed".

 

Ok, het onderwerp is niet subliem gekozen maar gezien het aantal postings is dit misschien wel te begrijpen en daar zal het topic dan ook niet om gesloten zijn. Ik denk dat de reden daarvoor was het vragen naar "vrijschakeling betaalzenders" want dat is volgens de regel verboden ....

 

Maar ... zijn we dan roomser dan de paus ... heel letterlijk gezien vraagt hij daar niet eens naar en had het antwoord kunnen zijn dat hij dan een abonnement moet nemen bij die en die ... en dat het dan moest gaan lukken.

 

Maar terug naar die roomse Paus: bijna iedereen die hier actief is zal die doen uit pure educatieve overwegingen .... of niet soms .... ik zie nu een heleboel mensen ja zeggen en een gigantische pinokio-neus krijgen ....

 

Ik heb een poosje de discussie gevolgd over dit soort onderwerpen en me verwonderd over de willekeur van Modurators. Dit onderwerp wordt gebanned terwijl in bv. het topic "Raytech 5g bevindingen" duidelijk wordt vermeld dat het kijken gebeurt door het invullen van sleuteltjes en welke sleuteltjes er werken en dat sommige al niet meer werken en het beeld op zwart is gegaan, dit is slecht 1 van de voorbeelden en zijn er legio.

Zelfs een blinde kan hier lezen dat hier mensen puur uit educatieve motieven bezig zijn en er zeker niet op uit zijn om op een niet legale manier te kijken naar betaalzenders ... weer zo'n pinokio neus, alleen veel langer.

 

Natuurlijk alle begrip voor Mod's die hier ook hun schaarse vrije tijd aan besteden, maar dan wel meten met dezelfde maten

 

Over (on)duidelijke onderwerpen (welke niet gesloten zijn):

 

mini oslink

Monoblock experts

Philips DSX 6010/62A

 

en dan heb ik alleen nog maar in het Philips forum gekeken ...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Tja, dat blijft het eeuwige twistpunt in alle situaties waar de naleving van regels moet worden gecontroleerd en zonodig afgedwongen. Iedere moderator (en administrator) heeft zijn eigen manier van aanpak.

 

Of iets een overtreding van de regels is, is lang niet altijd evident. Dan wordt het een kwestie van interpretatie. En aangezien we allemaal individuen zijn, kan dat ook tot verschillende conclusies leiden. Wat dat betreft lijken we net mensen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Daar wordt ook regelmatig over gediscussieerd met de mods/admins onder elkaar, om toch zo uniform mogelijk op te treden, maar dat is gewoon niet altijd mogelijk. En aangezien niet alle mods in alle forums modereren, maar ieder een selectie van forums, zul je die verschillen van inzicht (plus de gevolgen daarvan) dus blijven houden. Daar is niets aan te doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk en ook alle begrip voor maar hier lijkt het er sterk op dat er iemand met zijn verkeerde been uit zijn goede bed is gestapt of ... en dat mag natuurlijk geen selectie criteria zijn ... dat als je maar genoeg technisch lult, onbegrijpelijke afkortingen c.q. jargon gebruikt dat het dan wel allemaal mag. Als het onderwerp was geweest: Welke FW voor DSX6073 en een bijpassende vraagstelling dan was hetzelfde bedoelt en waarschijnlijk niet gebanned, of nie dan ..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet nog een topic die gesloten moet worden, namelijk met de titel "Re: Roomser dan de Paus ..". Dat soort dingen moeten volgens de regels namelijk via PM besproken worden. Maar zeg nu zelf, het is gewoon onmogelijk om altijd consequent te blijven. Immers, op de weg wordt ook niet iedereen gepakt die te hard rijdt...

 

En de smoes dat de persoon pas nieuw is en daarom niet alles weet is pure onzin. We waren allemaal eens nieuw en toch niet gebanned. Waarom? Omdat we eerst even lezen en zoeken naar antwoorden. Dat is volgens mij voor iedereen logisch, maar er zijn helaas veel mensen die te lui zijn om zelf iets uit te zoeken.

 

Ik kan er eigenlijk maar 1 ding over zeggen: als je als gebruiker niet eens bent met het beleid, ga je toch naar een ander forum? Ik respecteer de keuzes van de moderators echt enorm. Het kost ze erg veel tijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Eiberseite,

 

Het modereren van een forum is iets anders dan je

bezighouden met exacte wetenschappen.

Het blijft steeds weer een interpreteren van regels.

 

Vergelijk het met de rechtspraak.

Daar kan het ook wel eens schelen wat voor rechter

jouw zaak behandelt.

Zo kun je bij het Kantongerecht veroordeeld, bij de

Rechtbank vrijgesproken en bij de Hoge Raad wederom

veroordeeld worden.

 

Laten we de zaak eens omdraaien.

Kun jij een lijst van criteria opstellen waardoor

je een posting kunt beoordelen en iedere moderator

dezelfde goede beslissing zal nemen?

Als jij zo'n lijst aan de mods kunt overhandigen

zou dat hun werk heel wat kunnen verlichten.

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites

@pippen2: Ben ik even blij dat jij geen Mod bent. Jij stapt volgens mij met twee verkeerde benen uit een bed ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Ik beweer nergens dat een net nieuw persoon het niet zou kunnen/moeten weten alleen probeer ik duidelijk te maken dat er personen zijn met veel meer posting en langer lidmaatschap die het ook regelmatig niet goed doen.

 

Volgens mij mag ik best in een "Off Topic" forum dit schrijven en mag iedereen hier ook netjes (zoals Duwgati) zijn antwoord op geven. En natuurlijk mag je niet te hard rijden en wordt niet iedereen gepakt maar hier rijden we allemaal te hard en wordt er eentje die net zijn rijbewijs heeft gepakt. En om in jouw denkwijze te blijven ... je hoeft deze post niet te lezen .. je kunt ook wat anders gaan doen ..

 

@Sattaz: Natuurlijk, en zoals ik ook al zei: alle begrip voor de Mod's die hier hun schaarse tijd insteken alleen zag ik in gedachte al het hulpeloze koppie van de gebande poster die zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust was. En ja het is natuurlijk vervelend als je dat steeds weer moet uitleggen, maar eerlijk is eerlijk, alleen het onderwerp was niet geheel juist, de vraag kon je net zo uitleggen als je maar wilt .. en dan meteen een Ban ..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij houden een database bij waar alle overtredingen van iedereen in vermeld staan. De user die gebanned is had al eerder overtredingen begaan.

Dit was de beroemde druppel.

Deze user is al lid vanaf 16/07/2003 en had dus beter moeten weten.

Dus geen nieuweling zoals jij beweert.

We doen allemaal ons best hier en we bannen niet om te treiteren.

Als er dus een ban uitgedeeld word dan kan je er van uitgaan dat dat een goede reden heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

pffffffffffff, weer zo'n discussie. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Hebben we er nu nog geen genoeg van. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Ik wel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

Truste <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

MM

Groetjes

Sunny Sat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ebersite,

 

Al eerder is eer een vergelijkbaar posting geweest (dictatuur dach het nie). Waar ook ik de opmerking maakte dat er wel eens emotioneel wordt beslist ipv zakelijk. De reactie was dat dat menselijk was. En hoe je het went of keert, dat is ook "the bottom line". Bij iedereen wordt wel eens het punt bereikt waar emotie de overhand krijgt.

Het is eenvoudig te verwijten, maar verwed er veel op dat ook jij,...wij wel eens zo gehandeld hebben!

 

Gr,

Rataplan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Cit " We waren allemaal eens nieuw en toch niet gebanned. Waarom? Omdat we eerst even lezen en zoeken naar antwoorden. Dat is volgens mij voor iedereen logisch, maar er zijn helaas veel mensen die te lui zijn om zelf iets uit te zoeken."

Pippen, een paar jaar geleden "mocht"er ook meer op dit board, waarom de regels aangescherpt zijn weet ik ook niet, Balkenende, Cardsharing, de euro ??? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Cit " We waren allemaal eens nieuw en toch niet gebanned. Waarom? Omdat we eerst even lezen en zoeken naar antwoorden. Dat is volgens mij voor iedereen logisch, maar er zijn helaas veel mensen die te lui zijn om zelf iets uit te zoeken."
Pippen, een paar jaar geleden "mocht"er ook meer op dit board, waarom de regels aangescherpt zijn weet ik ook niet, Balkenende, Cardsharing, de euro ??? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />


Hallo betreffende moderator; is het mogelijk om het zelfstandig naamwoord
"balkenende" per onmiddelijk te verbieden op deze site?

Deze opmerking is niet politiek getint immers; "het ende van alle balken", toch?

HG CC

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds november 2023 glasvezel via Solcon (voor het laatst).

Internet/PC: modem/router Fritzbox en TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc i7 met W11, Intel Nuc i5 met Home Assistant, 17 Shelly's en 2 ESP-tjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch ben ik het wel een beetje met je eens.

In enkele forums (Dreambox, Humax) wordt stap voor stap beschreven hoe je emu's kunt plaatsen, zelfs de site wordt genoemd waar je ze kan downloaden (josje). Dan wordt erbij gezegd, dan is Conax en Polsat open, en kun je kijken.

Zelfs werd onlangs in een topic de keysite genoemd, waar de AU keys stonden voor POLSAT voor de JOSJE emu voor de humax.

Dezelfde keysite staat zelfs in een link op deze site. En als je per ongeluk linkt naar een site waar hele interressante dingen staat over sathobby algemeen, maar ergens in een ver hoekje een link staat naar een key-site, krijg je direct iedereen over je heen.

En bij een vage vraag hoe je kan kijken met een Philips gebeuren dit soort dingen.

 

Voor een buitenstaander lijkt dit erg ondoorzichtig, maar ik geef ook direct toe, de history houd ik ook niet bij van de poster. En natuurlijk, ook moderators zijn mensen, hebben soms ook een klotedag op het normale werk, zijn ook soms schjagarijnig (hoe schrijf je dat, voordat ik dat over me heen krijg?), maar toch vind ik dat er meer een lijn moet komen, en toch wat soepeler omspringen met vooral dat gezeik van onduidelijk onderwerp.....de meeste gevallen lijken me die best aardig, en dekt de lading wel.

 

@alle mod's:

Verder, maar dat is een puur persoonlijke zaak, moeten de moderatoren niet zulke lange tenen hebben, en ook tegen wat tegengas kunnen. Zet soms twee verschillende petten op, een moderatorpet, en een normale userpet. Bekijk alles eens in het geheel, hoe die posting past in het hele verhaal.

Maar nogmaals, het is en blijft allemaal puur menselijk en een gevoelsmatige zaak.

succes in ieder geval met door-"modderen". <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar ik een frequent gebruiker/user op het flip forum ben,

wil ik als gewoon lid hier toch op reageren.

 

Het forum heeft een hoge drempel om iemand te bannen.

 

Er worden veel waarschuwingen gegeven voordat een werkelijke ban de deur uitgaat.

 

de poster van jouw threat, leest niet, draagt nergens positieve bijdragen bij,

en wil alleen zo snel mogelijk gratis kunnen kijken

(kijk naar zijn eerdere berichten, ook in andere fora).

 

ook in het flip forum staan de links hoe en wat

om oa met downloader de emu's te laten lopen.

 

feit is en blijft dat mensen met niet al te veel postings de regels vaker overtreden dan mensen met meerdere berichten.

Tevens is hun vraagstelling vaker zo,

dat anderen met hun antwoord op moeten letten om geen ban te krijgen.

 

mensen die in de val lopen door zulke beginners vragen te beantwoorden

(willen en wetens?)riskeren dus de ban (oa JAY).

nobody is perfect, I ain't nobody

 

feedback doet wonderen
vu solo2, Vu duo 4K SE, vu uno 4k,  ultimo voor hobby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...