Ga naar inhoud


questions and answers.


endurance

Aanbevolen berichten

Beste satvrienden,

 

Vanaf 1990 kijk ik al via de satelliet naar de TV. In dat jaar kon ik ongecodeerd kijken naar Sky Movies, Uk gold en noem ze maar op. Het was iets nieuws. Een knalgroen bord aan de muur met een installatie van PTT en zowaar draaibaar. Het was poinieren, maar wat een lol.!! Ik had interesse in dit soort TV en ging mij verdiepen in de diverse coderingen. Sky was inmmers gecodeerd, maar via een een groot bedrijf in het midden van Nederland, kon je de alles laten opwaarderen. Het kwam er op neer; op maandag alles zwart, dinsdag de printplaat op de bus en met een beetje mazzel had je de plaat vrijdag weer retour en kon je weer kijken. Wat een lol. Dit alles begin jaren '90.

 

Alles was analoog. Je viste Linda de Mol uit de lucht met die cat op Sky en de Noorse TV was enorm sterk op 1 west.

 

Tijden veranderen en ook het aanbod van Tv via de sateliet. Waar ik echt een slappe van kreeg destijds, was de overschakeling van de Nederlandse kanalen met decoder, naar digitaal. Vele satkijkers konden vanaf 1 maart 1996 ???) geen tv meer kijken, mits was overgegaan tot de aanschaf van een digitale ontvanger.

 

Kosten enorm en niet zoals in de BRD nog 6 jaar naast digitaal ook analoog uitzenden!!.

 

Satvrienden, waarom deze inleiding!!

 

Well, sinds 2001 kom ik zo nu en dan eens in beeld via dit forum. En ik moet zeggen ik heb in al die jaren met veel plezier ook altijd "even" de postings verkend. Altijd wel iets nieuws en natuurlijk iets om even te checken.

 

Maar, wat mij de laatste tijd enorm stoort, zijn met name de "NewbeyS" die in notime een 100tal posting vol hebben, nog geen bliksem weten over diverse coderingen, maar onzinnige verhalen uitkramen, over bv"de Taqs doen het niet meer, Conax uitgevallen en hoe moet ik nu deze kanalen ontvangen.

 

Het komt bij mij over als volgt; Shit, ik heb geen beeld meer, wie ook niet,?! en waar vindt ik die files !!!!. Want ik heb geen zin om me verder in de materie te verdiepen. M.a.w. gemak dient de mens.

 

Is ook zo, maar van die generatie ben ik niet. In al die jaren heb ik met behulp van o.a. dit forum, zelf diverse dingen uitgeprobeerd. Ik kan met nog herinneren dat ik een Irdetokaart naar de verdoemenis hielp. Maar, ik was voor mezelf bezig en door nieuwsgierigheid niet afwachtend, totdat een ander er mee kwam.

 

Mijn indruk; sinds de seca 1 is overgegaan naar 2 is er veel geouwehoer ontstaan op dit forum. En nu per 1 maart ook irdeto 1 over gaat naar 2 zal dit alleen maar toenemen.

 

Even helder: het gaat hier om uitwisseling van ervaringen en toegevoegde nieuwsgaring en niet om een "modulator die even op vakantie is". Wat een flauwekul.

 

Satvrienden, laten we dit forum niet vervuilen en lever alleen die

onderwerpen aan, die ook hout snijden. En nog een tip, doe zelf ook eens wat en wacht niet af op een ander die de z.g. codes en keys heeft. Doe zelf iets.

(To whome it concerns)

 

Gr Jan.

Met vriendelijke groeten:

Jan

 

Al sille de bern strie frette, de lytse man sil wille ha

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Even helder: het gaat hier om uitwisseling van ervaringen en toegevoegde nieuwsgaring en niet om een "modulator die even op vakantie is". Wat een flauwekul.



Daar is off topic dan ook voor bedoeld, flauwe kul en andere onzin. Verder vind ik dit board niet vervuild , de moderatoren doen ontzettend hun best om dit tegen te gaan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...