Ga naar inhoud


Deze service niet gevonden


Gast Sako

Aanbevolen berichten


Sako,

 

Je geeft wel heel weinig informatie. Wil je vraag sirieus beantwoord zien, dan zul je meer informatie moeten geven. De oorzaken kunnen heel divers zijn. LNB slecht ? Diseqc switch/rotor slecht, coax gecorredeerd, F-conectors vochtig, een currupte zenderlijst enzevoort enzevoort.

 

Met vriendelijke groeten, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Paardengek,

Als ik soms zit te zappen staat er: deze service niet gevonden en SNR 47-87.

maar als ik standby doe en daarna weer aan (op die zender)kan ik soms weer kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sako,

 

Dat kan een aantal oorzaken hebben. Ik weet niet op welke transponders dit gebeurd, maar ik denk aan de nederlandse transponders, die relatief zwak zijn.

1) Je schotel staat niet perfect uitgericht. Opl: schotel beter uitrichten.

2) Je F-konektors zijn vochtig of hebben geen goed contact. Opl.: De conectors nalopen, opnieuw bevestigen en goed afschermen tegen vocht (regen).

3) Je coax kabel begint te correderen. Opl.: Een stuk van je coax afknippen en opnieuw monteren en afschermen tegen vocht. Of een nieuwe coax aanleggen.

4) Je LNB heeft op een bepaald frequentie gebied een dip. Opl.: een andere lnb proberen.

5) Je rotor heeft te veel speling ( heeft altijd wel wat speling) Komt niet vaak voor. Opl.: Andere rotor toepassen.

 

Jouw probleem kwam een aantal weken bij mij ook voor. Het bleek, dat mijn schotel niet perfect was uitgericht. Na het opnieuw uitrichten, heb ik er tot nu toe nog geen last gehad. De tuner van de dreambox is gevoelig voor bovenstaande problemen. Een andere tuner zal er misschien helemaal geen hinder ondervinden.

 

Met vriendelijke groten, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

AD.. wat ik soms ook wel heb (met name als ik met plugins aan het stoeien ben, is dat bij een herstart de signaalsterkte stuitert tussen een 30% en een 70%.. na een nieuwe herstart is de signaalsterkte weer stabiel (70-75%)

 

PS: wat is een goede signaalsterkte? 60% is net genoeg (heb ik eens gelezen), maar wat zou je eigenlijk normaliter met een Dreambox moeten kunnen halen (in NL)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is heel verschillend. Bv, welke satelliet, welke transponder, afmeting schotel, merk/type LNB, en zo zijn er nog vele factoren. Bij mij kom ik bv op Ned 1 rond de 85-90 % bij het huidige weerbeeld (geheel bewolkt). Ook heb ik er 2 LNB's in hangen, dus geen perfecte uitrichting op de Astra. Schotel is een Triax 90 cm, met ALPS LNB.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmmm maar 's ff een weekendje op 't dak dus.. en gaan voor de 80% <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Ik kan bij m'n DB-leverancier zo'n dingetje lenen voor er tussen.. maar hij heeft 'm destijds voor me uitgelijnd.. zijn er nog tips voor goed uitlijnen, ik ben er toen mee wezen klooien, maar was een ramp.. (ehm.. dwaal wel af.. sorry)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...