Ga naar inhoud


stoppen met roken


slider

Aanbevolen berichten

satbakker,

eigenlijk een triest verhaal,ik kan er mij alleen maar bij jou woorden aansluiten,ik zelf weet wat voor een prestatie je moet neer zetten om te stoppen met roken,ik had als afkick verschijnsellen:

hartkloppingen,hoge bloeddruk,slecht humuer,overgewicht,last van de maag,ik zeg je dit heel eerlijk.

MAAR nu ik al een hele tijd van het roken af ben(dank zij dit board sommige mods en medegebruikers)voel ik mij super goed in mijn vel,de kwaaltjes die je voorlopig krijgt ,na het stoppen gaan weer over,neem dat maar van mij aan.

het is een kwestie van de moed samenrapen en er aan te beginnen,mijn steun en die van vele anderen denk ik heb je.

als je tips of andere raad moet hebben, die mij hebben geholpen help ik jou heel graag.

Stop met roken,ik wens je heel veel succes(een ex)bijna kettingroker)

slider

beter een vogel in de hand dan geen hand,greetz slider

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 479
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Dank je wel.

 

Met mijn verhaal wil ik in iedergeval duidelijk maken dat dit iedere roker KAN treffen, en neem van mij aan, dan sta je raar te kijken. Ook wil ik hiermee kracht bijgeven aan alle ex rokers die in de moeilijkheids fase zitten, waar ik ook nog doorheen moet.

 

En wat mij nu aan het overkomen is, valt nog redelijk te overzien. Maar er zijn legio aan andere risicio´s die echt definitief kunnen zijn als gevolg van roken. Gelukkig wordt het vanaf 1 january verboden in heel Spanje om nog te roken in openbare gelegenheden. Ook in restaurants, etc……. Er staan hele hoge boetes tegenover. Spanje wordt het derde europese land waar deze wet in werking wordt gesteld in vervolg op Ierland, en Italie.

 

Ik vind het maar goed ook, dit is weer een belemmerend punt om door te gaan met roken. Van mij mogen ze zelfs de verkoop van tabac verbieden

- GigaBlue Quad Plus / draaibaar via Vbox
- Jaeger Silent Gold Geotrack 107 H2H 36V
- Triax 120 cms. off set / Invacom 0,3 DB
- Satfinder Promax

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet eerlijk bekenen, dat ik niet zin heb om alles doot te lezen, maar om de stoppers een hart onder de riem te steken:

 

Rokers hebben meer kans op ALLE soorten tumoren, ten op zichte van niet rokers. (Zelfs op bv. alvleesklierkanker).

 

Een roker heeft 1750% !!! (je leest het goed) meer kans op longkanker.

 

Meeroken is daadwerkelijk dodelijk, dus eigenlijk is roken zeer asociaal (je brengt schade toe aan de mensen om je heen). Bv in USA, 3000 doden per jaar aan Klein cellig longcarcinoom door meeroken alleen. (dus nog maar 1 soort tumor (degene die het meest gerelateerd is aan roken)).

 

Het "rokershoestje" is een systoom van metaplasie, die betekend dat de trilhaarcellen in je bronchien, dus normaal het slijm omhoog werken, zijn veranderd. Dit zijn een soort van huidcellen geworden (zelfbescherming van de cellen). Gevolg; slijm kan niet meer omhoog -> je moet het ophoesten. Waarom is dit interesant? Als je de cellen blijft blootstellen, veranderd metaplasie in neoplasie. Cellen gaan ongeremd delen -> kanker.

 

Alle longtumoren bij elkaar gezet, is de 5 year survival rate minder dan 10% (en dat is nog optimistisch). Als we de eerder genoemde kleincellige pakken, 3 year survival minder dan 5%.

 

Alles wat je in je longen kapot rookt is en blijft kapot. Het fabeltje dat je longen na 10 jaar weer schoon zijn, is en blijft een fabeltje. Het enige wat er na 10 jaar gebreurt, is dat de kans om een tumor te vinden die aan roken gerelateerd is, veel minder is geworden. (deze blijft overigens altijd veel hoger dan iemand niet nooit gerookt heeft.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Alles wat je in je longen kapot rookt is en blijft kapot. Het fabeltje dat je longen na 10 jaar weer schoon zijn, is en blijft een fabeltje. Het enige wat er na 10 jaar gebreurt, is dat de kans om een tumor te vinden die aan roken gerelateerd is, veel minder is geworden. (deze blijft overigens altijd veel hoger dan iemand niet nooit gerookt heeft.)

 

Hm, als je een stopper een hart onder de riem wilt steken, moet je niet gaan vertellen dat stoppen geen zak uitmaakt en dat je nog net zo goed ziek kunt worden.

 

Hierover zijn de meningen nogal over verdeeld, ik kan net zoveel citaten vinden die het degendeel beweren.

Als ik van mezelf uitga dan kan ik het alleen maar niet met jou eens zijn.

Het verschil is dat ik na twee trappen de tong op de schoenen had hangen en nu rustig een uurtje voluit op de fiets zo'n 28 km afleg en geen enkele form van ademnood heb.

De longen herstelen zich dus weldegelijk.

Het lichaam heeft een groot herstellend vermogen, zou ook niet best zijn als het niet zo was, dan zou echt niemand de 50 halen.

 

Ik heb zelf 20 jaar gerookt en ben er nu 11 jaar vanaf.

Motivatie is alles als je wilt stoppen, iederekeer weer beginnen betekent eigelijk dat je onvoldoende gemotiveerd bent.

Een zwaar ziekbeeld kan ook voor voldoende motivatie zorgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Motivatie is alles als je wilt stoppen, iederekeer weer beginnen betekent eigelijk dat je onvoldoende gemotiveerd bent.

 

Ben ik helemaal met je eens Stardust.

 

En tot de rokers, geef je zelf eens een schop onder je achterste,

en vertel jezelf dat je een slappe zak bent als je die sigaret pakt.

 

Heus het helpt, voormij was dit genoeg om te stoppen na 25 jaar te hebben gerookt.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedere sigaret die je opsteekt, maakt weer meer kapot. Ik hoor regelmatig het excuus, om het stoppen uit te stellen, dat de longen toch weer schoon worden.

 

De meningen hierover zijn niet verdeeld over mensen die daadwerkelijk weten waar ze het over hebben. En de mensen die anders beweren weten gewoonweg niet hoe de longen werken.

 

Het effect dat je ervaart met je lichaamsbeweging heeft een aantal oorzaken. Waarschijnlijk ben je meer gaan bewegen, waardoor gewoonweg je conditie beter is geworden. Daarnaast heeft hoeft het zuurstof niet meer te concureren met de gassen uit de sigaretten en kan je bloed dus effetief meer zuurstof verplaatsen. Verder neem je een deel van de vaatbelasting weg, waardoor het circulatiesysteem (longen, vaten, hart en nieren) effectiever kan optreden. Dit heeft dus NIETS te maken meer herstelde longen.

 

Het lichaam inderdaad een groot herstellend vermogen, daardoor kun je uberhaupt roken. Wat er bv. met roet en teer gebeurd in je longblaasjes, is een onderdeel van je afweermechanisme (herstellend vermogen) van je lichaam. je alveoli (longblaasjes) worden continu schoongemaakt door macrofagen (een soort witte bloedlichamen)deze treden uit de bloedbaan en in je longblaasjes, ruimen daar bacteriën en vervuilingen op, breken ze af en gaan weer terug de bloedsomloop in. Het punt echter bij rokers is, dat de macrofagen deze deeltjes niet kunnen afbreken en daardoor niet terug kunnen de bloedbaan in. hierdoor vullen de longblaasjes zich met deze (dode?) macrofagen. Dit is o.a. verantwoordelijk voor de zwarte rokerslongen.

 

Dit proces is onomkeerbaar. Dus de longblaasjes die je op deze manier kwijt bent geraakt, blijf je altijd kwijt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar die zwarte rokers longen worden met de verloop van jaren dan toch weer schoon (Schoner) Ik kan best begrijpen dat als je eens gerookt hebt er een onomkeerbare schade zal ontstaan, maar de longen zullen toch in zekere zin wel weer wat gezuiverd worden toch?

- GigaBlue Quad Plus / draaibaar via Vbox
- Jaeger Silent Gold Geotrack 107 H2H 36V
- Triax 120 cms. off set / Invacom 0,3 DB
- Satfinder Promax

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jou verhaal draagt niet bij aan de motivatie Paul, zoals je inmiddels kunt lezen.

Daarom maar even een beetje tegengas.

 

Als u met roken stopt, wanneer begint dan het herstel van het lichaam?

 

Binnen 20 minuten nadat iemand met roken is opgehouden,begint zijn lichaam al ten goede te veranderen. Hier een lijst van gunstige veranderingen die plaatsvinden op specifieke tijden nadat de roker is gestopt. Twintig minuten: Bloeddruk en Pols dalen tot normaal; temperatuurvan handen en voeten stijgt tot normaal. Acht uur: Koolmonoxidegehalte van het bloed daalt tot de normale waarde. Vierentwintig uur: Kans op een hartaanval daalt. Achtenveertiguur:zenuwuiteinden beginnen weer te groeien;smaak- en reukvermogen neemt toe (Noot Stardust: na twee weken vind je wandelen in de stad een kwelling, alles vind je stinken, vooral rokers, die ruik je op tien meter afstand) ; lopen wordt gemakkelijker.Twee weken tot drie maanden: Bloedsomloop wordt beter; longfunctieverbetert met zo'n dertig procent. 1 tot 9 Maanden: Hoesten,neusverstopping, vermoeidheid en kortademigheid nemen af; trilharenin de luchtwegen groeien weer aan. 1 Jaar: Kans op een coronairehartkwaal is de helft van die voor een roker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

satbakker stop niet pas na 31 december! Dat is weer de datum voor je uitschuiven; STOP NU !

Gooi al die k*lere zooi in de basura en ga een flinke wandeling maken.

Ik ben in februari gestopt met sigaren roken en mis die krengen geen moment meer; de Paella en Vino tinto smaken me veel beter.

Voor het goede voorbeeld heb ik ook m,n avater aangepast. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Ik wens je veel sterkte bij het overwinnen van je verslaving.

lock

"That's another fine mess you've got me into"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik zie wat je allemaal stuk maakt, als je doorgaat met roken, vind ik dat een goede motivator. En ik ken zelf 2 rokers die accuut zijn gestopt met roken, toen ik ze (ondersteund met wat ander "educatief" materiaal.. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> ) op de feite drukte.

 

@satbakker.

De vervuiling is onomkeerbaar. Hoe langer je rookt, hoe meer je kapot maakt. Echter dit is maar 1 van de vele schadelijke gevolgen van het roken. Andere schade (zoals de genoemd metaplasie) is wel omkeerbaar, dit merk je bijvoorbeeld als mensen een langere poos niet gerookt hebben, het rokershoestje verdwijnt.

 

@stardust

Dit is een sterke vereenvoudiging. Bv. zenuwuiteinden "groeien" niet. Wat gebeurd is dat de neurotransmitters weer op betere niveau's komen. (als ik me goed herinner, neurologie heb ik een hekel aan) Veel van de effecten die je noemt zijn niet gerelateerd aan de longschade die ik boven noemde. Het trilharen effect wat je noemt, is bv de genoemde metaplasie

 

Overigens sluit ik mij bij bovenstaande aan. Onmiddelijk stoppen en niet voorruitschuiven. ROKEN=DODELIJK het staat op elk pakje, maar het is zo waar als een klontje. Voor de rest breng je ook bij iedereen om je heen schade toe.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik was dit draadje alweer helemaal vergeten.

Ik heb hem in het begin gevolgd en ben op 13 maart gestopt,ik rookte 1 1/2 pakje per dag.

Ik werd geconfronteerd met een zware keelontsteking,hierdoor had ik drie dagen niet gerookt.Van een vriendin kreeg ik de tip een boek te lezen: stoppen met roken door, Alan Carr.

Dit boek heeft met enorm geholpen om mezelf te motiveren om te stoppen.

De schrijver speelt eigenlijk een psychologisch spel met je.

BV. je zegt niet: ik rook niet meer, maar je zegt: ik rook niet.

Of: ik mag niet roken, nee, ik wil niet roken.

Echt een aanrader voor mensen die er moeite mee hebben.

 

Uiteindelijk hoef je het alleen maar te doen.

Vastberaden, geen arrogantie!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Grappig, ik ben 15 maart gestopt en tot op de dag van vandaag (en daar ben ik trots op) geen sigaret aangeraakt. Ik merk aan mijn lichaam dat het mij goed doet en ik kan alleen maar iedeen aanraden om het ook te doen. In het begin is het lastig, maar daar heb je hulpmiddelen voor. Je MOET niet cold turkey afkicken. Als je eenmaal rookvrij bent en na een half jaar niet meer elke dag aan een sigaret denkt dan begin je van de vrijheid te genieten, want dat is het. VRIJHEID. Kom op mensen doe het voor je kinderen, je omgeving, je portomonee, maar doe het voornamelijk voor jezelf. Zet die stap vandaag. Ik zou het heel moedig vinden als er nu één zou zeggen "ok, ik stop vandaag"....

Succes en sterkte

Groetjes

Sunny Sat

Link naar reactie
Delen op andere sites

12 jaar geleden ben ik gestopt maar ik heb nog steeds een rokers hoest, daar leer je (en anderen om je heen) mee leven, maar hesten doe ik iedere dag als ik wakker wordt.

Dit is vst het gevolg van 2 pakjes per dag gedurende 15 jaar.

Toch ben ik gestopt en ik had een plan.

Ik rookde toen P@ll M@ll wat een aardig nicotine en teer gehalte heeft en ben overgestapt op B@rcl@y met een laag nicotine en teer gehalte. Vreselijk vondt ik B@rcl@y in het begin, maar alles went, niewaar.

Naar ongeveer 1 jaar B@rcl@y roken ben ik gestopt, om precies te zijn op 13 september. Ik was op dat moment blijkbaar mentaal klaar hiervoor en ben gewoon getopt.

Of het een mentale kwestie was of een laag nicotine en teer gehalte (ook 2 pakjes per dag!), wie zal het weten, ik niet. Ik hou het maar op een combinatie van beiden. Voor mij is het duidelijk, je moet ook mentaal klaar zijn om te stoppen, of het zal niet lukken.

Ik weet alleen dat ik een verstokte roker was die overal rookte en weigerde om ergens te gaan waar hij niet kon roken en dat ik het nu naar 13 jaar zelfs vies vindt. Maar de eerste 5 jaar vondt ik het nog heerlijk om te ruiken.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels ben ik, na meer dan 40 jaar gerookt te hebben "als een turk" (is nu eenmaal de gekende uitspraak) op 12 oktober laatstleden 2 jaar gestopt.

 

Vroeger had ik reeds enkele pogingen ondernomen (tot zelfs één jaar volgehouden en toch opnieuw begonnen) en ik ben er van overtuigd de ENIGE EN WARE "sleutel tot volhouden" ontdekt te hebben!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Mijn princiepe vandaag is héél eenvoudig:

 

NOOIT MEER EEN SIGARET TUSSEN DE LIPPEN STEKEN, AL BRAND ZE NIET, AL IS HET VOOR DE LOL, EN VOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAALLLLLLLLLLLL:

ZEKER NOOIT MEER EEN TREKJE DOEN AAN DE SIGARET VAN EEN ANDER.............

 

Wie mij niet gelooft moet mij dan eens vertellen HOE je kunt hervallen als je blijft weigeren om een sigaret tussen de lippen te steken <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Inmiddels ben ik, na meer dan 40 jaar gerookt te hebben "als een turk" (is nu eenmaal de gekende uitspraak) op 12 oktober laatstleden 2 jaar gestopt.

Vroeger had ik reeds enkele pogingen ondernomen (tot zelfs één jaar volgehouden en toch opnieuw begonnen) en ik ben er van overtuigd de ENIGE EN WARE "sleutel tot volhouden" ontdekt te hebben!!!!!!!!!!!!!!!!

Mijn princiepe vandaag is héél eenvoudig:

NOOIT MEER EEN SIGARET TUSSEN DE LIPPEN STEKEN, AL BRAND ZE NIET, AL IS HET VOOR DE LOL, EN VOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAALLLLLLLLLLLL:
ZEKER NOOIT MEER EEN TREKJE DOEN AAN DE SIGARET VAN EEN ANDER.............

Wie mij niet gelooft moet mij dan eens vertellen HOE je kunt hervallen als je blijft weigeren om een sigaret tussen de lippen te steken <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />


Hey Gerdy,

Ben het met je eens ,ben op 14 maart 2000 met het zelfde principe gestart en het resultaat is er ''ik rook niet meer'' dit is een zalig gevoel als je elke morgen opstaat <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

waar een wil is ,is een weg <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

merry X-mas and a happy smokefree 2006

grtz,
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...