Ga naar inhoud


programming failed met oslink 7072/03A hellup!!!


Gast

Aanbevolen berichten

Ik had al een jaar(en) zon emu firmware in me receiver zitten en nooit problemen gehad. nu wilde ik een nieuwe firmware erin proggen en me oslinkje(mz) maar eens uit de kast gehaald maar het wil niet meer lukken. wie kan mij helpen.

 

ik heb een philips dxs7072-03A, ik heb nu al 2 computers geprobeerd met xp.

ik gebruik oslink2.99 en 4.00c. Ik kan geen read signeture doen. dus met enableepg in de guard intikken kan ik wel de firmware helemaal lezen. Maar hij geeft dat dat alles geupdate moet worden. Als ik dan wil schrijven dan blijft die al meteen hangen bij het eerste groene blokje, en krijg ik naar een tijdje programming failed. zo gaat die de hele lijst af. ik heb echt vanalles geprobeerd. in de bios me printer poort op ecp, ecp+epg (1.9 - 1.7) gezet. zelfs met oslink 1.5 wil het niet lukken. ik kan daar ook lezen, maar bij het schrijven kapt die meteen af. (daar krijg ik een melding dat de blokken write protected zijn ??). De huidige firmware in de philips herkent die ook helemaal niet. Vreemde is dat die wel leest. En als ik oslink intik in de guard, krijg ik ook de melding Hdeetoo connected. Ik heb de regs gedraait voor windows XP.

Heb al andere firmwares geprobeerd, en cls, zodat die alles wist. Maar niets meer wil lukken.

 

Ik kan me niet herrinderen dat ik destijds bij het programeren enableEPG moest gebruiken. volgens mij kreeg ik toen wel een read signeture gedaan.

 

Wie heeft dit al eens meegemaakt???

Link naar reactie
Delen op andere sites


inderdaad is enablepgm de enige oplossing geldt alleen voor de 7072 daarna niet read signature doen maar direkt proggen wel eerst een lege firmware er inzetten in verband met fouten daarna de nieuwe firmware en vergeet aan het eind niet de eeprom

succes

wie het beter weet mag het zeggen!

maar zeg nooit dat iemand dom is.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

dankjewel voor jullie reakties. maar helaas zoals ik al vermeld deed ik dat al.

enablepgm.... ik kan dan wel de oude firmware inlezen, maar bij het writen van de nieuwe blijft die meteen hangen en meldt programming failed.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

vreemde is ik kan in geen enkel forum lezen dat meer mensen dit hebben gehad. toen ik destijds nog regelmatig wel dit deed, want iedere maand was er wel weer een nieuwe patch, ik dit probleem nooit had.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruikte een 9volt adap, waar ik het altijd mee heb gedaan. nu een regelbare genomen, van 7 tot 12 v, maar geen dan doet de oslink helemaal niets.

 

Heb weer een andere comp genomen met windows 98, enablepgm in de guard gedaan, firmware uitgelezen. hij zegt dat die moet updaten.

als ik nu write kies, en de nieuwe firmware aangeef, gaat begint die bij area 1 te ereasen. ik denk heeeeee, hij gaat door. ja jammer, naar een tijdje erease failed... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Windows 98 ook geen resultaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wie heeft dit al eens meegemaakt???

 

@ vigilante

 

Als e e n of meerdere blokken zich niet (meer) laten wissen

is dit niet meer met firmware schrijven op te lossen.

 

Probeer zoveel als mogelijk de originele firmware terug te plaatsen,

gebruik de SKIP functie, en bied je decoder ter reparatie aan bij je leverancier.

 

Maar misschien is er ook een handig Sat4All-lid die hem voor je maken kan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

wordt op de oslink een van de transistors soms erg warm?

dat heb ik met een decoder van een ander eens een keer gehad,

maar bij een drie tal andere nooit.

dan kun je b.v. de blokken die algeprogd zijn skippen,

en ver volgens weer opnieuw beginnen bij het blok waarbij de oslink problemen gaf.

(ik heb toender tijd een oude pc ventilator met koel lichaam over de transistor gezet en de twaalf volt van de oslink afgehaald)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook vaak dat hij geen contact wil maken ,ik moet dan de oslink scheef drukken anders maken de pennetjes geen kontakt denk ik.

ik pas wel op voor kortsluiting.

humax 5400z loader h2.08 toh 3.4hot11.0 emu ASTON1.07 moteck sg2100a philips 5816\33e

6072RayhTec9C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klik op Flash in de werkbalk en klik op "read signature".

Nu heb je links onder een groene balk staan (Thomson ed ….), als dit niet het geval is en er is een rode balk dan is er iets niet correct met de verbinding of de signatuur is zo nieuw (bv bij Philips DSX7072/03A) dat er een melding komt van Unknown enz…….dan heb je nog de optie om via het tabblad Oslink Guard de flashroms te openen door in de command balk ENABLEPGM te typen en dan op send te klikken. Ga nu terug naar het tabblad Flashroms en doe geen "read signature meer" maar klik op de groene balk op PGM en zet daarmee alle blokken PGM op geel.

Klik nu op Flash in de werkbalk en klik op "read firmware" (opslaan als … en een naam geven, als je weet welke firmware er in zit gebruik je die naam, eventueel voor later gebruik) Als het goed is leest het programma nu de totale firmware zo weet je in ieder geval dat de Oslink contact heeft. Na het uitlezen van de firmware moet er rechts onderin de firmwaretype komen staan (waarschijnlijk DSX6072/19A of DSX6071/.......) Let op, de oslink zal altijd net doen alsof hij wel werkt en programmeert, het lijkt dan net of dat hij de decoder progt maar in feite zend hij alleen de data naar de oslink zelf, als je geen firmwaretype rechts onderin je scherm krijgt heeft hij GEEN verbinding met de decoder !!

 

Lex

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...