Ga naar inhoud


Canal Digitaal Irdeto 2 kaart gaat 59 euro kosten


Dream1975

Aanbevolen berichten

Eindelijk is er meer informatie bekend geworden over de overschakeling van Canal Digitaal naar het Irdeto 2 systeem. In de maand maart 2005 zal het Irdeto 1 coderingssysteem worden uitgeschakeld en zullen de Nederlandse publieke en commerciële omroepem, alsmede de premium betaaltelevisiekanalen van Canal +, alleen nog maar worden uitgezonden in Irdeto 2.

 

Alleen geregistreerde gebruikers van het Irdeto 1 systeem krijgen de kans om een nieuwe smartcard voor het Irdeto 2 systeem te bemachtigen. Er worden dus geen nieuwe abonnees voor het Irdeto 2 systeem door Canal Digitaal aangenomen. Deze nieuwe abonnees kunnen alleen maar zich inschrijven voor het in seca/mediaguard V1+ gecodeerde Canal Digitaal pakket.

 

Elke geregistreerde gebruiker van een Irdeto 1 smartcard zal tijdig een informatiebrief ontvangen van Canal Digitaal. Hierin staat hoe moet worden gehandeld om de Irdeto 2 kaart in huis te krijgen. Let er wel op dat de kaart ook voor mensen welke het settopbox pakket hebben afgesloten geld gaat kosten. De prijs welke is vastgesteld door Canal Digitaal bedraagt 59 euro.

 

Als reden voor deze gang van zaken voert Canal Digitaal aan dat het Irdeto 2 systeem moet worden onderhouden en dat dit systeem hoofdzakelijk gebruikt zal worden voor mensen welke gebruik maken van het gratis pakket van publieke en commerciële omroepen. Canal Digitaal vindt het een logische stap dat de gebruikers van het gratis pakket meebetalen aan de onderhoud van het coderingssysteem Irdeto 2. Irdeto abonnees welke ook een abonnement hebben afgesloten voor de premium Canal + kanalen hebben de kosten voor de nieuwe smartcard niet hoeven te betalen omdat ze al maandelijks meebetalen aan de kosten van onderhoud van het coderingssysteem.

 

De switch naar Irdeto 2 is inmiddels al in volle gang en zal in fase worden doorgevoerd. Echter geregistereerde gebruikers van het gratis pakket kunnen zich alleen maar over migreren naar het nieuwe Irdeto 2 platform als men betaald voor de kaart. Gaat men niet binnen een bepaalde tijd in op het aanbod kunnen ze in later stadium niet alsnog een Irdeto 2 kaart aanschaffen. Met het niet akkoord gaan met de voorwaarden wordt de overeenkomst namelijk verbroken en Canal Digitaal neemt sinds enkele jaren geen nieuwe abonnees voor het Irdeto 2 pakket meer aan.

 

©2005 Sat plaza WEBLOG / Satellite Fun Board

 

 

Dus als je ontvanger ook SECA 2 aankan (eventueel met andere firmware), zou ik een SECA 2 kaart gaan halen (deze heb je voor EUR 10 á 15 meer, en hier kun je wel alle zenders mee ontvangen).

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 83
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Beste reacties in dit onderwerp

Als dit een officieel bericht is dan krijgt CanalDigitaal nog een probleem. Dat wordt de consumenten bond inschakelen:

1. Mensen met het settop pakket hebben garantie op de kaart!! Dus als de kaart het niet meer doet krijg je een nieuwe gratis (Stond dat niet letterlijk ergens in het contract, komen ze dus niet na, en bovendien je draagt dan al jaarlijks bij aan het onderhoud van het Irdeto systeem... Al jááááren)

2. De consument heeft niet gevraagd om een kaartwissel... Dus waarom zullen ze ervoor moeten betalen (voor de niet set-top pakket betalers vind ik dit een andere zaal)?

3. De bedreiging... Na der hand kan het niet meer = Nu betalen of geen beeld!!! alias... Je geld of je leven!!! Echt klantvriendelijk zeg... Toppie.. Dat wordt de Koude Douche van Radar... Met vrieswater!!!

 

"Oprotten die club" als ze dit waar is en ze dit doorzetten... En schandalig... Ik zal accuut naar to @home gaan. Voor 41 euro meer (voor een nieuwe kabel (grgrgrgr) ontvanger) en 8.95 met maand heb je een veel completer pakket met ook Cartoon Network... en voor een tientje meer Cinenova!!!

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Weet je wat lullig is? Als je toevallig niet geregistreerd staat bij hun, doordat je zelf geen inschrijvingsformulier hebt opgestuurd, of zij een fout gemaakt hebben, kun je fluiten naar een nieuwe kaart. k ken mensen , die willen een C+ abo afsluiten, maar krijgen dit niet voor elkaar. Omdat de kaart zgn niet bekend is. Die krijgen dus ook geen IRD 2 kaart.

OOk dealers met nog maagdelijke voorraadkaarten, kunnen deze niet meer registreren.

OOk dat valt onder de goeie service van C+.

Amiko + Philips 8121, Gibertini 1.25 draaibaar en triax 88, A1,2,3..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een vraag voor de duidelijkheid.

 

Iemand die een seca2 kaart heeft zonder enig abo of servicepakket (dus helmaal niets betaald nu) kan die blijven kijken?

 

Of moet die ook gaan betalen?

 

schans14

Triax 78cm met trio hotb/astra1/astra2 Triax110 Aluminium Draaibaar met moteck-SG2100A Diverse Cams--VU+DUO

DREAMBOX DM500S

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Even een vraag voor de duidelijkheid.

Iemand die een seca2 kaart heeft zonder enig abo of servicepakket (dus helmaal niets betaald nu) kan die blijven kijken?

Of moet die ook gaan betalen?

schans14


Het gaat hier om Irdeto en niet SECA dus dat blijft zo als het is.


Voor het stb-pakket betaal je ook voor irdeto1 jaarlijks,
dus gegarandeerd beeld tot het einde van de contract duur lijkt me, dus laten betalen voor
die kaarten lijkt me contractueel een eenzijdige breuk van het contract.

Het zijn gewoon domme asokwallen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />
Pluk een roos, die is rood.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Even een vraag voor de duidelijkheid.

Iemand die een seca2 kaart heeft zonder enig abo of servicepakket (dus helmaal niets betaald nu) kan die blijven kijken?

Of moet die ook gaan betalen?

schans14


Dit staat helemaal los van SECA. Als ie nu werkt zal ie dus blijven werken.

Gr. Menno
Link naar reactie
Delen op andere sites

Persbericht van Canal Digitaal:

 

Zoals CANALDIGITAAL al in eerdere nieuwsbrieven heeft aangekondigd, zal de verouderde Irdeto-1 codering dat sinds 1996 ondersteund wordt, dit jaar beëindigen. Als vervanger van de Irdeto-1 smartcards worden Irdeto-2 smartcards geïntroduceerd. CANALDIGITAAL biedt iedereen die nog in het bezit is van een Irdeto-1 smartcard, de mogelijkheid om hun installaties te blijven gebruiken door een Irdeto-2 smartcard aan te vragen.

 

Middels een brief zullen abonnees met een Irdeto-1 smartcard geïnformeerd worden over de kaartwissel. Uit de praktijk is gebleken dat de sommige adressen verouderd zijn door verhuizingen en/of doorverkopen van de smartcards. Om ook deze abonnees te bereiken, zal er een elektronisch bericht gestuurd worden naar alle Irdeto-1 smartcards.

 

De kosten die verbonden zijn aan de kaartwissel kunnen per abonnee verschillen. Dit is afhankelijk van het huidige abonnement en de pakketkeuze. Hieronder wordt aangegeven welke kosten bij welke abonnementskeuze in rekening worden gebracht. Kiest een abonnee voor het BASIS-pakket, dan is de nieuwe smartcard volledig kosteloos.

 

Standaard-pakket -> Standaard-pakket € 59,95

SET TOP BOX-pakket -> SET TOP BOX -pakket € 19,95

Standaard-pakket -> SET TOP BOX -pakket € 44,95

Standaard- of SET TOP BOX -pakket -> Betaal-pakket €0,00

 

 

Verschillende dealers hebben tijdens de testfase aangegeven dat er veel consumenten zijn die een Irdeto-1 smartcard hebben overgenomen, maar de smartcard niet officieel op eigen naam hebben laten zetten bij CANALDIGITAAL. Deze consumenten zullen in de gelegenheid worden gesteld om alsnog een contractsovername door te geven aan CANALDIGITAAL. Uiteraard zal het ook alsnog mogelijk zijn om adreswijzigingen door te geven.

 

De keuze mogelijkheden zijn uitgebreid en in sommige gevallen complex. Daarom heeft CANALDIGITAAL www.kaartwissel.nl ontwikkeld. Via deze site kunnen consumenten met een Irdeto-1 smartcard hun gewenste keuze en eventuele adreswijzing of contractsovername doorgeven. Tijdens de testperiode is ook gebleken dat sommige abonnees graag een Mediaguard smartcard ontvangen in plaats van een Irdeto-2 smartcard. CANALDIGITAAL houdt hier rekening mee en biedt daarom ook de mogelijkheid om tegen de zelfde condities een nieuwe Mediaguard smartcard te ontvangen. Ook deze optie is verwerkt op www.kaartwissel.nl.

 

Het project zal op 21 februari van start gaan en eind mei afgerond worden. Alle 160.000 Irdeto-1 smartcardhouders zullen verspreid over 4 weken een brief ontvangen waarin de kaartwissel wordt aangekondigd en wat ze moeten doen om een nieuwe smartcard te ontvangen. Vanaf 21 februari zal www.kaartwissel.nl beschikbaar zijn voor alle Irdeto-1 smartcardhouders. Op dit ogenblik is de site nog uitsluitend toegankelijk voor de testgroep.

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus kort samengevat:

Betaalde je voorheen geen bedrag per jaar en wil je dat zo houden dan betaal je eenmalig voor de nieuwe kaart... € 59,95 OK

Betaalde je par jaar voor het SET TOP BOX € 19.95 per jaar en wil je dat zo houden... dan betaal je voor de kaart € 19,95 (dit vindt ik gemeen... zou 0 moeten zijn want er zit garantie op de kaart!!!!!!)

Betaalde je eerst niets en ga je over op het service pakket van € 19.95 per jaar dan betaal je € 44,95 (OK)

Neem je een pakket erbij (minstens Basis) dan betaal je €0,00 (Vindt met deze regeling als je eerst niets betaalde ook geld voor kaart!!!)

 

Echt K-#-T

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed nieuws dat de Irdeto1 kijkers vanaf 21/2 ook kunnen controleren of hun kaart geregistreerd staat.

 

59€ voor de nieuwe Irdeto2 kaart vind ik niet zo overdreven, als je eens nagaat dat de prijs voor een nieuwe Seca2 kaart 80€ is.

 

Het is nog even wachten, ik wou dat ik mijn Irdeto2 kaart al had <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

 

The future is coming, the future is Irdeto2 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Timm1983

Admin: Dit account is ontoegankelijk gemaakt vanwege het gebruik van een niet-bestaand email adres met talloze aflever foutmeldingen tot gevolg. Het lid reageerde niet op het verzoek dit te wijzigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ok ok ik was weer te snel met mijn mening <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

valt allemaal nog wel mee <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

VU+DUO

Dreambox 7000

Dreambox 500

Dreambox 600 PVR

Draaaibare opstelling 30 west tot 28,2 oost

Vaste opstelling Astra1,Astra2,Astra3 en Hotbird[/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet wel goed lezen.. Als je al een STB-pakket hebt betaal je 19,95...

 

Ik kan me dit wel voorstellen hoor.. Ze krijgen nu natuurlijk een heleboel klanten op zich af die al een kaart hadden maar nooit betaalden die nog snel even overstapten op een STB-pakket..

 

Ik vind deze prijzen redelijk, zeker een goed punt is dat je voor het zelfde geld een mediaguard kaart kunt nemen...

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...