Ga naar inhoud


Verschillen DM5620, 7000 en 7020: keuzeadvies?


Gast

Aanbevolen berichten

Sattelaars,

 

Mijn eerste post op dit forum, dus laat ik me even voorstellen:

Johnmar (m-files), bouwjaar 1970, woon nu sinds 3 jaar in Emmen, ICT-er. Hobbies: mini's en auto's in het alegeneem (rijden en restaureren), Linux en andere bezigheden.

 

Gisteren mijn eerste schotel opgehangen en uitgericht bij mijn ouders. Viel alles mee. Nu wil ik zelf binnenkort ook een installatie bij mij thuis aanleggen en heb een vraag over de receivers:

 

Omdat ik nogal een computernerd ben, en veel met linux doe, ben eigenlijk al verkocht en lijkt dreambox me de beste optie (voor mij). Echter omdat ik nog nieuw ben in schotelland zeggen de specs me nog niet alles. Zo zit ik heel erg te twijfelen tussen een 5620, een 7000 en een 7020.

 

Mij zijn de verschillen niet geheel duidelijk maar ik weet dat:

 

Netwerk: Allen kunnen lezen en schrijven naar NFS-schijf

Netwerk: Allen kunnen cardsharen (toch?)

USB: Allen kunnen USB stick gebruiken (maar is ook externe USB HD mogelijk, en kan daar dan ook naar worden weggeschreven (opname)?)

HD: 7000 en 7020 kunnen deze aan, 5620 niet (eventueel wel externe HD via usb?)

 

5620 (189euro)

Pro: prijs

Tegen: geen HD (of toch via USB?)

 

7000 (2de hands onder 300 euro)

Pro: HD mogelijkheid

Tegen: lichte voeding, ouder type (evt. geen update mogelijke van firmware/images?)

 

7020

Pro: voeding, HD, net nieuw

Tegen: prijs, net nieuw

 

Nu weet ik dat bijvoorbeeld de 7020 meer geheugen heeft, maar ik weet wanner dat nodig is.

 

Ik zoek een rceiver waarmee ik in ieder geval:

- films kan opnemen naar een nfs-share

- mogelijkheden heeft tot proberen/klooien met van aalles en nog wat.

- Niet direct beperkingen heeft en een ruime gebruikersgroep bezit die dingen uitproberen.

 

Teven zou het leuk zijn als:

- films eventueel naar een HD kan schrijven (intern of via USB-extern)

- kan cardsharen of op een andere manier zenders kan uitproberen alsvorens een abonnement af te sluiten.

- wil dus niet vanaf dag 1 beperkt zijn om dingen uit te proberen (waaronder ook de dingen waarvan in de FAQ staat dat we het daar niet over mogen hebben waar ik wel vragen over heb, maar die dus niet hier zal stellen).

 

 

Is er ergens een site met vergelijkingen van deze boxen (ten opzichte van elkaar)

 

Als iemand me iets kan vertellen of ervaringen heeft dan lees ik het graag hier (of per PM). Zoals gezegd: ben nog redelijk nieuw, wordt een beetje ondergesneeuwd door alle info, wil een goede receiver. Hoeft geen ferrari te zijn, maar ook niet een auto die het prima rijdt, maar niets meer en of minder <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

M-files

(onder de indruk wat ie hier allemaal ziet langskomen over dreambox)

Link naar reactie
Delen op andere sites


M-files,

 

Welkom op sat4all !!

 

Je hebt er al een behoorlijke studie van gemaakt. De meeste beweringen wat je schrijft klopt, alleen de 5620 heeft geen usb aansluiting. Inderdaad, als je een linux expert bent, dan is een dreambox net iets voor jou. De 5620 zou ik dan niet kopen ( heeft geen usb aansluiting en kan geen harddisk in, heeft wel een common interface ( CI)).

De 7000 is een leuke dreambox met mogelijkheden tot een hardeschijf en een usb aansluiting. De voeding is in de latere versies aangepast. Dit type box is als nieuw bijna niet meer te koop. De opvolger is de 7020. Deze heeft een aparte voedingsprint, een RF modulator, en een "grotere" geheugen. Heeft mogelijkheden met usb stick en harddisk. Er is voor deze al een alternatieve image ( hydra). De rest zal binnenkort wel volgen.

 

Later dit jaar komt er een versie uit met een dvd brander en een versie met een twintuner.

 

Kortom, als ik jou was koos ik voor de 7020S. Is wel iets duurder. En er zijn nog weinig gebruikers ervaringen, maar met ondersteunig van dit board lukt je dat vast wel.

 

Via de zoekfunctie van dit board kun je misschien nog een aantal zaken tegen komen wat betreft de verschillen van diverse dreamboxen.

 

Met vriendelijke groeten, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt ook om te beginnen een 500 kopen, en dan evt. later voor een 7020 of 1 van de andere nieuwe modellen die dit jaar uit gaan komen gaan.

 

Maar als het geld niet zo'n probleem is zou ik gelijk een 7020 kopen, dan heb je het nieuwste van het nieuwste met de meeste mogelijkheden, en een fijne afstandsbediening.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aan een 500 heeft ie nix want die kan niet opnemen (officieel niet ).

 

Ik zou zeggen koop een 7000s (let wel op dat het de laatste versie is). Scheelt een bak geld met de 7020. Goed werkende images zijn er plenty voor de 7000 en tenzij je een RF aansluiting nodig hebt zie ik geen voordeel voor de 7020.

 

Volgens mij heeft de 5620 geen USB aansluiting

 

Wiri

Link naar reactie
Delen op andere sites

de 5620s valt m.i. af omdat opnemen naar een NFS share niet goed werkt. Keuze tussen de 7000s en 7020s zou ik praktisch gezien nu niet weten.

Wanneer je 24/7 een server hebt draaien heb je niets aan een interne harde schijf en daarmee zijn de nadelen (voeding en netwerk) 7000s niet langer belangrijk. De voeding van de 7000 is dan goed genoeg en netwerk is sowieso voldoende voor opname en afspelen naar je share op de server. De 7000s is nu minder goed te krijgen maar er is een aanzienlijk prijsverschil met de 7020s.

Voordelen van de 7020s liggen in de toekomst en zou je kunnen overwegen omdat toekomstige firmware van Dream op deze ontvanger zal zijn toegespitst omdat de 7000s uit produktie is. Ik schat Dream zo in dat ze misschien juist extra opties in de 7020s firmware stoppen zodanig dat dit niet op de 7000s werkt om zo verkoop te stimuleren.

Als je de ontvanger als hobby ziet en er het geld voor hebt zou ik de 7020s adviseren. Anders een nieuwe of 2e hands 7000s.

Echostar LT8700, Topfield 5000PVR en Dreambox 800HD via multiswitch op een draaibare Echostar 120cm en vaste Visiosat tri-sat schotel met Invacom en Smart LNBs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kleur van display moet amber zijn. Er heeft hier een item gestaan over:

 

--- quote --

eerste cijfers van serienummer zijn bouwjaar en maand waarbij cijfer hexadecimaal zijn. Als je serienummer begint met 3B... dat is het dus een box van november 2003 en een 44... serienumer is van april 2004.

---------------

 

Misschien dat iemand hier weet wanneer de laatste versie in productie is gegaan.

 

Wiri

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hoe kan ik "zien" of een 7000s er één van de laatste serie is?

wanneer je er geen harddisk inbouwt maakt het m.i. niets uit. Probleem met de eerste serie zat volgens mij in de voedingsverdeling en die is zonder harddisk niet kritisch.
Ik draai hier een 7000s uit de 2002 en die is 100% stabiel nu ik zonder harddisk draai.

Echostar LT8700, Topfield 5000PVR en Dreambox 800HD via multiswitch op een draaibare Echostar 120cm en vaste Visiosat tri-sat schotel met Invacom en Smart LNBs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...