Ga naar inhoud


Slecht beeld met een plasma en LCD via de kabel.


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Flatscreen tv's worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Het beeld is zeer scherp en veel mensen vinden het een mooi gezicht, zo'n plat scherm aan de muur. De prijs van deze televisies is de afgelopen tijd scherp gedaald en daarom is het voor steeds meer mensen haalbaar om een LCD- of plasmascherm aan te schaffen.

 

In 2002 kostte een gemiddelde flatscreen nog 3.750 euro. Er werden toen dan ook slechts twintigduizend stuks verkocht. In 2004 was de prijs bijna gehalveerd en ging de flatscreen bijna tweehonderdduizend keer over de toonbank.

 

Bijna alle mensen sluiten de flatscreen thuis aan op de kabel. Van de 7 miljoen huishoudens kijken er namelijk 6,2 miljoen televisie via de kabel. Na het aansluiten op de kabel blijkt de flatscreen echter niet te doen waarop je als televisiekijker hoopt. Het aangekondigde haarscherpe beeld blijkt dan vol met ruis te zitten.

 

Op sommige zenders is het beeld absoluut niet zo scherp als je mag verwachten. Zeker niet als Radar op dezelfde kabel met exact dezelfde snoeren een gewone TV aansluiten en de tv afstemmen op dezelfde zender. Dan blijkt het beeld wél goed te zijn. Het slechte beeld op de flatscreen tv is te wijten aan de kabel. Deze zendt een zogenaamd analoog signaal uit dat niet sterk genoeg is. Doordat de flatscreen tv zó scherp weergeeft zie je pas echt goed hoe slecht het beeld eigenlijk is. De oplossing voor dit probleem is eenvoudig: stap over naar digitale ontvangst want anders blijft het tobben.

 

 

Kosten digitale televisie

 

Via de kabel:

De kosten van een decoder voor digitale kabeltelevisie met een kanalenpakket, vergelijkbaar met het analoge aanbod, liggen bij Casema, Essent, en Multikabel op 149,- euro. Zij berekenen geen extra maandkosten voor het gebruik.

 

De grootste aanbieder UPC keert het om. Het bedrijf levert de decoder kosteloos maar berekent 14,95 euro per maand voor de dienst. Die dienst levert meer kanalen dan in het analoge pakket. Bovendien heeft de afnemer toegang tot diverse interactieve services (zoals mail en games).

 

Ook berekenen de aanbieders startkosten voor het gebruik van digitale televisie. Bij Multikabel is dat 9,95 euro en bij Essent 14,94 euro. Casema berekent 29,95 euro en UPC 39,95 euro.

De totale kosten van het eerste jaar digitale televisie zijn bij Multikabel en Essent 337,15 euro. Bij Casema komen die kosten uit op 358,35 euro en bij UPC op 405,71 euro.

 

Alternatieven

De alternatieven voor digitale kabeltelevisie zijn satellietontvangst of digitale ontvangst via de ether, zoals Digitenne en KPN dat leveren. Kostenindicatie: KPN en Digitenne. Voor het eerste jaar betaal je 237,30. Voor satellietontvangt ben je gemiddeld (afhankelijk van het type ontvanger en abonnement) 339,- kwijt voor het eerste jaar, De opvolgende jaren worden relatief goedkoper waarbij de satellietpakketten het snelst in kosten dalen.

 

Voordeel van satelliet

Er zijn meer kanalen beschikbaar zijn dan bij de meeste andere systemen en dat het op de lange termijn de goedkoopste optie is.

 

Nadeel van satelliet

De aanschaf van schotel en ontvanger is relatief duur.

De installatie is niet zo eenvoudig als bij de alternatieven.

De meeste ontvangers kun je maar op één kanaal tegelijk bekijken. Dat betekent dat je niet gelijktijdig een zender kunt bekijken terwijl je een andere opneemt op de video. Ook kun je op een eventuele tweede tv niet gelijktijdig naar andere zenders kijken.

 

Voordelen van digitaal via de ether

Het is gemakkelijk te installeren.

Je kunt je ontvanger eenvoudig verplaatsen en zelfs meenemen naar een ander adres.

 

Nadelen digitaal via de ether

De meeste ontvangers kun je maar op één kanaal tegelijk bekijken. KPN heeft daar een oplossing voor gevonden. Bij dit bedrijf kun je extra ontvangkastjes kopen. Daarbij komt nog een startprijs per kastje maar dan kun je zonder extra maandelijkse kosten toch drie zenders tegelijk bekijken of opnemen.

Digitaal via de ether biedt minder zenders dan de andere alternatieven.

Het is storingsgevoelig (brommers, gsm's, vaatwasmachines etc.).

Het systeem is lang niet overal beschikbaar.

 

Bron Radar.

Link naar reactie
Delen op andere sites


moet dat niet gewoon zijn slecht beeld met een plasma en lcd??

 

want voor dat geld heb ik nog maar weinig plasmas gezien waar ik naar zou willen kijken groot betekend absoluut niet mooi

Bolt HD, strong srt8000 sattracker 4, srt4125 concord 1.05, hotbird, astra 1,2,3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja, op zich geen nieuws wat de satelliet hobbiesten nog niet wisten natuurlijk. Dat de kabel slecht beeld geeft, kan iedereen zien zolang je niet gedeeltelijk visueel gehandicapt bent.

Alleen is het wel weer jammer dat men de voor- nadelen van satelliet en kpntenne zo duidelijk beschrijft maar van digitale kabel alleen maar een prijsopgave.

Het is ook erg kortzichtig om de aanschaf van satelliet hoog te noemen, als je het ten opzichte van digitale kabel in één jaar terug kan verdienen.

Ze zetten het zelf al in de prijsvergelijking:

 

1e jaar digitale kabel: tussen de €337 en €400 - opvolgende jaren: minimaal €9.95 per maand

1e jaar digitale ether: €237 - opvolgende jaren: minimaal €7.95 per maand

1e jaar satelliet: €339 - opvolgende jaren: tussen de €0 en €15 per maand afhankelijk van je abonemment

 

Die initiele aanschaf kosten vallen dus best wel mee ten opzichte van digitale kabel en hun stelling vind ik dan ook niet opgaan.

 

De Voet

 

P.S. hier staat het ook vermeldt maar iets beknopter

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee want als je er een digitale ontvanger aankoppeld heb je wel goed beeld, het wordt tijd dat daar iets voor ingebouwd wordt.

 

Alleen anoloog is het slecht met een satontvanger of een kabeldoos of een DVB T ontvanger is het beeld wel goed.

 

Groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...