Ga naar inhoud


Casema TVD bekijken/opnemen met Dreambox 500C ?


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik heb 2 vragen, waar ik nog geen eenduidig antwoord heb kunnen vinden:

 

1) Is het mogelijk om digitale TV van Casema (TVD) te bekijken met de Dreambox 500C, als je er een officiele TVD-kaart instopt? Ik heb al wat rondgevraagd, maar tot nu toe alleen gehoord dat 'het zou moeten kunnen'. Dat is mij iets te onzeker... iemand met gebruikers-ervaring die uit de eerste hand kan vertellen of het werkt of niet?

 

2) Werkt het opnemen/afspelen naar een (gemounte) externe harddisk fatsoenlijk met een Dreambox 500C, dus zonder glitches en haperingen? Heb wisselende ervaringen gelezen met de 500S; daar lijken mensen nu te melden dat dat eigenlijk goed werkt, als je het goeie image gebruikt. Is de 500C wat dit betreft gelijk aan de 500S? Kun je een image voor de 500S altijd zonder meer gebruiken op de 500C?

 

Achtergrondinfo: Ik wil eigenlijk gewoon een harddisk-videorecorder, maar dan een volledig digitale. Het gaat me er niet om om illegaal TV te kunnen kijken of opnemen... gewoon het standaard kabelpakket is voldoende. De digitale ontvangers die Casema zelf aanbeveelt hebben geen van alle een (digitale) opnamefunctionaliteit. Een schotel plaatsen is geen optie voor mij... vandaar dat mijn idee uitging naar een Dreambox 500C (iets van een 7000C is bij mijn weten in Nederland nog niet verkrijgbaar) samen met een TVD-pakket (aangezien we hier Casema hebben). Ik heb toch al een Linux-server draaien met voldoende HD-capaciteit, dus als ik dat als opslag voor mijn opnames kan gebruiken vind ik dat een prima oplossing. Verder sta ik ook open voor alternatieve suggesties over hoe dit te realiseren, als mensen andere goede ideeen hebben <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Groet,

Roger

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...