Ga naar inhoud


Verbinding leggen tussen DB en laptop


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een cross cable tussen DB en Laptop gelegd, maar weet niet, waar ik de DB kan zien. Bij Netwerkconnections krijg ik melding: Local area connection: limited or no connections. Repair werkt niet. Ik heb stap voor stap hulp nodig. Sjerom en Sat4all al doorgespit.

Al sinds de laatste Canal+update heb ik geen Nederlandse zenders meer. (voor die tijd 1 maand gekeken, nadat dealer nieuw emu had geinstalleerd (Radegast V.30 pl). Ik heb een DM7000, processor STB04500, software versie: release 1.0.8.06.01.2004. Heb zo het gevoel dat dat geupgrade moet worden, maar eerst maar eens de verbinding. Wie kan mij helpen?

PS: laptop heeft draadloos contact met ADSL router, en geen serieele poort. Daarom heb ik gekozen voor verbinding met cross-cable tussen labtop en DB.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Vertel eerst een wat je al wel hebt ingesteld.

Wat voor IP adres & subnetmask heb je ingevoerd in je Dreambox?

Wat voor IP adres & subnetmask heeft je laptop, en dan specifiek de poort die ook naar je DB loopt.

 

Als je dit doorgeeft, kunnnen we iets specifieker helpen.

 

TFH

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb verder helemaal niks gedaan. Alleen de kabel ertussen gelegd. Ik vraag liever 2 keer te veel, dat dat ik iets fout doe. Waar kan ik de gegevens terug vinden, en waar kan ik ze invoeren?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spiegeltje,

 

Citaat:
en geen serieele poort.

Als het mis gaat met de dreambox, moet je serieel gaan flashen met het progje dreamup en een nullmodemkabel. Aangezien je op de laptop dus geen seriele poort hebt is dat lastig. Advies: scharrel een oude desktop op met een goede compoort.

 

En inderdaad: vertel de net werk instellingen eens op je laptop en in de dreambox. Zet er dan ook even bij, welke image in de box zit en welk type dreambox je hebt. Dan kunnen we gerichter ( lees beter) helpen.

 

Met vriendelijke groeten, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

paardengek, ik heb een nulmodemkabel en een oude pc op de achterhand.

Ik kan op de DB nergens vinden, wlke image het heeft. Ik heb al verteld, dat het een DM7000s is. Dat zie ik, als ik op afstandsbiedining op Dream druk, daarna op Info en weer op Info. Verder zie ik: softwareversie: (daarachter staat niks)

Release: 1.0.8.06.01.2004

FP Version: 1.01

 

Als ik DB opstart, komt plaatje op met Satforum.CZ. Daar heeft mijn dealer (die niet zo veel verstand van DB heeft volgens mij) de emu van afgehaald.

 

Vertel me, waar ik de gegevens kan vinden, die ik je moet geven. (beetje precies graag) Ik heb een windows xp prof.

 

Ik heb nu wel IP adress van de local area connection van mijn laptop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Maar die van de DB: waar kan ik die vinden??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb nu wel IP adress van de local area connection van mijn laptop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Maar die van de DB: waar kan ik die vinden??
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Ik heb nu wel IP adress van de local area connection van mijn laptop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Maar die van de DB: waar kan ik die vinden??


In de dreambox :

Setup - expert setup - communication setup

Bij Ip kun je je IP adres aanwijzen van de dreambox
Netmask bij mijn weten altijd op 255.255.255.0
Nameserver hangt van jouw provider af
gateway is IP van je router/modem
Link naar reactie
Delen op andere sites

Spiegeltje,

 

Dat is namenlijk image (de software in de dreambox) afhankelijk. Maar met menu; setup; expert setup ??

 

Is je dreambox trouwens wel nieuw, of is deze gebruikt? Aangezien je een oudere image hebt, adviseer ik eerst de box serieel met nulmodemkabel te flashen. Zet er een nieuwe op 1.09 gebaseerde versie erop. Bijv. hydra 1.09 phoenix final o.i.d. Deze images zijn te downloaden bij: www.dreamboxworld.com

Ook het programma dreamup2.14b is daar te downloaden. Op sat4all in de database is te vinden hoe dat flashen gaat. Ik adviseer je ook nog om eerst een erase image erin te zetten en dan de gewilde image; beidde op de seriele manier met een nulmodemkabel.

 

Als dat gelukt is; de frontprocessor (FP) wordt nu ge update naar versie 1.05. Nadat je de gebruikelijke instellingen gedaan hebt ( pal/rgb etc/etc.) Ook de netwerkinstellingen ( met menu knop/setup/expert settings/communicatie setup. Ken de dreambox een ip nummer toe, zet dhcp uit,Netwerkmask: 255.255.255.0, vul nameserver in ( je ip van je router/modem?) en je gateway ( je Ip van je laptop)en vink aan: enable network. Zet nu met dreamboxedit 1.80 ( ook op dreamboxworld te vinden) een settingslijst erin ( ook op dreamboxworld)

Installeer nu een emu ( emulatie software; doet alsof er een cam en een kaart inzit, maar kan ook met de interne readers smartcard lezen, denk aan seca2 kaart canal digital). In hydra gaat dat met de groene knop; The hydra setup, nu wordt de nieuwste controlpanel erin gezet. Daarna naar downloads en kies een smartcam uit ( emu). Zet er nu de juiste keys in. En walla beeld !

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Paardengek,

 

phoenix 1.09 geflashed, serieele kabel, oude computer.. Nu beeld op tv. Alleen heb ik hulp nodig voor de rest. Welke instellingen moet ik aanpassen? Waarin moet ik ze aanpassen? Waar haal ik een emu vandaag? Welke emu raad je aan bij Phoenix? Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spiegeltje,

 

Allereerst, zet de netwerkverbindingen goed. Via menu( dreambox), setup/ expert setup/ communication setup. Geef de Dreambox een ip nummer ( zet dhcp uit) in dezelfde reeks als je laptop. Dus bijv: IP laptop=192.168.0.10 dan dreambox IP: 192.168.0.24 De gateway moet dan zijn IP laptop: 192.168.0.10 Networkmask: 255.255.255.0

De nameserver ( dns) moet het ip nummer zijn van draadloze router/modem of de primaire dns van je provider ( voor adsl kun je ze hier vinden: http://www.weethet.nl/dutch/adsl_mxstream_dns.php).

Enable network vink je aan. Controleer dat poort 80 genoemd wordt. Daarna save je de instellingen. Nu ga helemaal uit het menu ( exit/exit enz.)

De netwerkinstellingen van je laptop is ook belangrijk. Je laptop moet een vast ip nummer hebben in de reeks van de dreambox; maar het hangt wat af, wat voor router/modem je hebt voor internet. Het kan ook zo zijn dat je laptop ( dus ook je dreambox) in de reeks van je router/modem een ip nummer moet hebben ( bijv. 10.0.0.xxx). Voor deze instellingen raad ik je aan om naar sites te surfen over netwerk en je type modem. Zet op je laptop wel aan: internet delen.

Op http://dreambox.sjerom.com staat het één en ander beschreven over netwerken. ( onder FAQ ). Ook deze site staat veel info: http://tuxzine.net/dreambox/howto/DreamBox_How_To.htm

En ook op deze site: http://www.reink.nl/dreambox-network.html

 

Als het netwerk voor elkaar is, dan kun je met het programma dreamboxedit 1.80 een settingslijst erin zetten. ( te downloaden bij www.dreamboxworld.com. Vergeet bij dreamboxedit niet om nadat de settingslijst erin zit op reload settings te drukken in dreamboxedit!.

 

Emu/addons:

Dit gaat met de groene knop van de afstandsbediening dreambox. ( Je dreambox moet nu communiceren met internet).

Selecteer The hydra setup en selecteer dan latest control panel en druk op oké. Nu download de dreambox de nieuwste versie van de hydra server. Zodra, dat het gelukt is ( Downloaded completed) Ga uit het menu ( exit/exit). Druk weer op de groene knop, druk weer op the hydra setup en the control panel moet nu een datum hebben van 6 maart. Druk op exit. Selecteer downloads. selecteer nu softcams. In deze softcams staan diverse emu's in. Selecteer daar één van ( bijv newcamd 5.28) en druk op oké. Nu wordt deze emu gedownload en geinstalleerd. Als dat klaar is druk op exit en selecteer nu keys. ( kies voor Mary's keybundle)

 

Wil je een smartcard ( seca2 kaart canal digital, canal+) in je reader stoppen van je dreambox, dan moet je een aantal instellingen aanpassen in de emu ( newcamd). Deze instellingen kun je met de zoekfunctie van sat4all wel vinden: http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...p;page=1#831566

 

Veel succes, laat me het weten dat het gelukt is. Voor andere zaken als een usb-stick/harddisk en andere plugins is het wel zaak om veel te lezen op diverse fora.

 

Met vriendelijke groeten, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />Settings in db geinstalleerd met laptop en dreamboxedit. Nu ben ik bezig met downloaden van nieuwste versie van de hydra. Hoe lang duurt dat? Hij is al 10 min. bezig. Is dat normaal? Of doe ik iets verkeerd? Nog bedankt voor je uitgebreide hulp. Kon in ieder geval zover komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Gateway: verkeerd adres ingevuld. Ik wordt ook helemaal gek van alle nummers.

Goede hulp gehad bij volgend adres: http://klona.cjb.cc/guide_du/dbox-howto.htm

 

Nu maar de smartcard werkend krijgen.

 

Laat nog wel horen, of het gelukt is. Geef niet zo maar op. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Het is gelukt. Uiteindelijk ben ik bij Radegast beland. Met Newcamd wel de Canaldigitaal zenders, maar niet die van de Basispakket. Daarna toch maar radegast geinstalleerd (na lezen in forum) en heb nu alles waarvoor ik betaal.

Heeeeeel hartelijk bedankt voor je geduld en uitleg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...