Ga naar inhoud


Cuby & Blizzards


endurance

Aanbevolen berichten

Vrijdagavond, 11 maart 20.30 uur lokatie Franeker. Concert C&B. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Ik, met een aantal vriend- en vriendinnen naar dit concert. Aangezien ik "Gubby en Bee" voor het laatst live had gezien in 1971, was de "verwachting van" vrij hoog. Bij binnenkomst zag ik het al, het "-oude kadavergehalte met een oorlogsprobleem en gebruikmakend van rollator" was vrij hoog. Man, man wat gaat de tijd "fucking snel".

 

Inmiddels was het concert al begonnen. C+B speelden o.a. "distant smile", waarbij gezegd moet worden dat Erwin Java (solo en slag) perfect werk leverde. Herman Deinum zoals bijna altijd op z'n krukje bas spelend, voelt het solospel van Erwin perfect aan en samen maken ze echt de show. Pia-en organist (wat klink dat toch perfect zo'n echte Lesleybox) Helmig v.d Vegt vult alles goed op en klink volwaardig. (Vroeger werd de Lesleybox ondergewaardeerd en kwam tijdens liveoptredens niet echt uit de verf).

 

Toch, ontbrak het Cuby aan preformance.

Als fan van deze "oudere jongere met charisma" viel mij het concert danig tegen. Geen enkel nadelig woord over de "Blizzards" Hans, Erwin, Helmig en Herman waren een goed ingespeeld stel.Kan ook niet anders !!!! Nee, het ging puur om Harry.

 

Bij mij kwam hij over als zoiets van, "Fuck my man, nobody sucks my. Iedereen weet dat bluesmuziek korte tekstintro's heeft met lange riffs en goed solo's. Maar tijdens de solo's zoals vroeger, en wat hij nu presteert, totaal geen binding met het publiek. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />Zoiets van"ik steek mijn 30e peuk op en zuip mijn biertje leeg en ik ben Cuby" <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />DAAR DOEN JULLIE HET MAAR MEE !!!.

 

"Pauze".\

Tijdens deze onderbreking hoor je het toch wel, veel mensen hadden toch wat meer explosie verwacht. En zeker wat meer bekende nummers. Tot nu, wel veel oud werk maar niet echt bekend. (JJ Cale).

 

Helaas, na de pauze, weer het zelfde ritueel. Veel onbekend. Bij "Another road, another day" en "Appelnox Flophouse" kwamen de fans to leven, maar de echte nummers bleven uit. Als dieptepunt "windows of my eyes" <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />Nummer werd gewoon verkloot door de zang.

 

Het solowerk van Java, absuluut goed <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />, maar Harry moet zeker zijn best doen, wil hij de huidige 2005tour goed doorkomen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

O,ja het optreden van "special gast" Cas Lux was er niet. Cazimier had schijnbaar geen zin. Maar om daar even mededeling van te doen, helaas.

 

Als er nog meerdere fans zijn die dit "jubileumconcert" mee(gaan)maken, laat het ook even weten. Ik spreek nu mijn mening uit. Misschien heb je andere <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />gedachten.

Met vriendelijke groeten:

Jan

 

Al sille de bern strie frette, de lytse man sil wille ha

Link naar reactie
Delen op andere sites


@endurance,

 

Leuk om te lezen, hoewel ik het erg jammer voor je vindt dat je het wat vond tegen vallen. De laatste jaren heb ik Harry verschillende keren live mogen bewonderen, zowel in het theater als ook openlucht concerten en voor mij was dat altijd feest. Het is dan ook te hopen dat Harry zijn dag niet had, zoals we dat allemaal wel eens kunnen hebben. Volgende keer beter hoop ik voor jou <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> , gr.

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

mijn neef is van de week ook naar cuby geweest en was laaiend enthousiast.

hij is pas 62 dus nog erg jong.

cas lux speelde daar wel in het voorprogramma, maar weet niet waar dat geweest is.

denk in de buurt van deventer. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

VU+ Duo en 2x dreambox .

--------------------------------

plus 2 ruwharige tekkels

Link naar reactie
Delen op andere sites

Cuby en Blizzards ,Was dat niet met Hennie Huisman als drummer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

aha kijk eens aan,ja ik ben niet van die tijd maar wist wel dat Hennie drummer was. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...