Ga naar inhoud


Iets meer diepgang


Gast

Aanbevolen berichten

Gents,<p>Gegeven een H5400Z met HIC 1.03.06/H2.08, Allcam 3.2 zonder loader op de plank.

Wat in vredesnaam vervang je nou door die Allcam te laden ? Gehele firmware ? stukje firmware voor Ir CI ? Betekent die Allcam zonder loader dat je na laden geen loader (H2.08) meer hebt of blijft die gewoon on-board ? Indien pleite na het laden van de Allcam hoe krijg je H2.08 er weer in ?

Iemand met diepgang aanwezig ?<p>Thnks, Paul

Link naar reactie
Delen op andere sites


"Diepgang" kun je jezelf aanleren cq verkrijgen.

Dit board heeft alles meegemaakt met de Humax, dus zoek met de Key Humax-5400 tot bijna 2-jaar terug. Lees alles incl de FAQ's en je weet alles met de nodige "diepgang" van loaders, firmware, cam's (in dit geval embedded).<p>Let wel, dit is een hobby board waarin je gegevens uitwisseld en eventuele problematiek bespreekt. Wil je dit ook zal je iets gerichter moeten zijn en op z'n minst laten weten tot hoever je de zaken begrijpt en vanaf welk punt het wat onduidelijker gaat worden.<p>Door veel lezen op dit board weet ik inmiddels wat meer (ook ik was eerst onwetend). Als ik ondanks de nieuwe verworven kennis toch tegen hobby-problemen aanloop vraag ik het op het board en ervaar ik dat er vele zijn met dezelfde problemen en kom je er gezamelijk deels of geheel uit. In feite is dat een deel en/of extra bijdrage welke ik beleef aan deze hobby dankzij dit board.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oef, wat een vragen.

1/de bootloader, of bootstraploader.

dit is een stukje software wat ervoor zorgt dat je ontvanger in de juiste volgorde start. Het is vergelijkbaar met het bios in je pc. Als je je ontvanger aanzet wordt dus eerst de bootstraploader opgestart, deze checkt alle aanwezige hardware (geheugen, decoderchipset, receivermodule, etc. etc.) en zorgt ervoor dat hierna de eigenlijke besturingssoftware wordt gestart.

2/de software.

dit is het eigenlijke operating system van je ontvanger. zie het maar als de "windows" van je ontvanger.<p>De software is meestal min of meer bovenop de bootloader gezet, dwz. processor in de ontvanger begint bij adres 0 te lezen. het eerste wat de processor tegenkomt is de bootloader. dit programma wordt afgewerkt. de bootloader verwijst aan het eind van het programma naar het startadres van het eigenlijke operating system, en dit wordt vervolgens gestart.<p>de patch.

de originele software kan natuurlijk worden aangepast. als je de originele broncode in je bezit hebt is dit vrij simpel, het commentaar staat er immers bij wat de programmeur heeft aangebracht. jij kan er vervolgens aanpassingen in maken, de software compileren, en klaar.

Helaas zo gemakkelijk gaat het dus niet.

De broncode wordt natuurlijk nooit en te nimmer vrijgegeven. dit is altijd bedrijfsgeheim.<p>wat je wel hebt is de gecompileerde broncode. deze moet je immers in je ontvanger zetten.

hier kan je 2 dingen mee doen. hexadecimaal aanpassen, maar dit is bijna onmogelijk, en het werk van ECHTE specialisten. je moet namelijk weten hoe de ontvanger van binnen werkt, en ook hoe alle chips precies werken. bijna onmogelijk dus.

Wat men normaalgesproken doet is het disassembleren van de binaire code. er zijn programma's die van deze code een werkbaare broncode proberen te maken. wat je wel kwijt bent is het commentaar van de programmeur, en de meeste decompilers zijn ook niet helemaal betrouwbaar. Het is dus een hoop geneuzel.

Stel dat het je nu lukt de code te decompileren naar een voor jou bekende taal, bv. C+ oid.

dan zal je vervolgens stap voor stap moeten leren begrijpen wat de software nou eigenlijk doet. Weet je dit na verloopvan tijd, of begrijp je in elk geval het gedeelte wat voor jou van belang is, dan kan je voorzichtig gaan veranderen.

Klaar met veranderen, weer terugcompileren die hap, en klaar is de patch. Je hebt de originele software dus aangepast aan jou wensen, maar je hebt de software NIET geschreven. alleen veranderd dus.<p>het programmeren van de ontvanger.

Ook hier zijn 2 manieren.

1/het hele geheugen van de ontvanger programmeren, dwz. het gedeelte waar de bootloader zich bevind, en het gedeelte waar het besturingssysteem zit.

2/alleen het gedeelte waar het besturingssysteem zit. de bootloader wordt ongemoeid gelaten.<p>In beide gevallen wordt het besturingssysteem dus volledig vervangen (overschreven) voor een nieuw. gepatched of niet.<p>Pfwoe !

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Peter bedankt...zo'n stukje achtergrond info werkt toch beter als het board afzoeken zoals Dvsat voorstelde !

<img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" /> Paul

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelijk heb je Limpens.

Maar wat weet je morgen nog van dit verhaal na te vertellen ???<p>Ik wil niemand mijn methodes (volgens mij voor bijna iedereen op dit board) opdringen maar ik hou het met deze hobby op zelfstudie en onderzoek.

Leer ik meer van en kan het beter onthouden ook.

Ik vergelijk je nu met de vele MTS-practicanten waarmee ik binnen mijn job heb te maken.

Ze reageren allemaal van; Heb ik wel eens gehad/gehoord en weten het zelfs niet terug te vinden en/of te herleiden.<p>Ben benieuwd of je met dit verhaal ook de diepgang kunt begrijpen van XCam voor de Humax.<p>Succes en denk er maar niet teveel over na.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...