Ga naar inhoud


vbox (positioner) probleem, wie helpt?


Gast

Aanbevolen berichten

Bij de vakhandel een V-box besteld naar de enthousiaste verhalen van Intersound eerder op dit bord. Alleen vallen met dat ding de kanalen weg.<p>Vbox is een Positioner / interface om met DiSEqC 1.2 ontvangers puls motoren (actuator) aan te sturen. Ik heb een channelmaster 1,2 M met H-H mount en Jaeger actuator 18 inch (36 volt) en voorzien van met een MTI blue line LNb en een hummy met HIC10306 +CAM 3.2. Voor de liefhebbers van details: gebruikte coax is HF125 (circa 10 meter) en settings van pet123. Ligt overigens niet aan de smartkaart want die heb ik diverse geprobeerd en ze werken fijloos zonder positioner.<p>Als ik de vbox ertussen koppel dan werkt ie als positioner prima. Draait supper en heeft weinig afwijking. Alleen op de astra vallen regelmatig kanalen weg bij het zappen, bijvoorbeeld nederland 2 en 3. Let op, dit ligt dus niet aan de smartcard. De meters "signal strenght" staat dan op 58% en de meter quality op 0%.<p>Als ik de LNB direct op mijn hummy hang is het probleem opgelost en werkt alles weer goed. Ik heb tegen beter weten in nieuwe F connectors aan de coax gezet en andere coax kabel geprobeerd tussen de hummy en de vbox.....<p>Ik denk zelf dat dit een impedantie misaanpassing is van de vbox, want er zit maar 1,5 meter coax tussen de hummy en de vbox. Of misschien geeft de blue line LNB een te sterk signaal zodat alles over zijn nek gaat, want de vbox schijnt zelf ook te versterken. Of misschien moeti k met een slope de lage frequeties dempen of zo?... confused.gif" border="0 <p>Wie heeft enig idee wat dit kan zijn? Ik kan de vbox terugbrengen, maar waar vind ik voor zo weinig nu zo'n leuke positioner <img src="graemlins/huilen.gif" border="0" alt="[Huilen]" /> <p>Alvast bedankt voor je Hulp! smile.gif" border="0 <p>Ogie

Link naar reactie
Delen op andere sites


Na nog wat verder puzzelen:

hij blijkt het wegvallen alleen te doen als ik Antenna settings menu "moterised system enable". Als ik dit op disable zet, heb ik geen problemen. Ook niet als de vbox ertussen hangt. <p>Ik vrees dus dat dit gewoon een software bug is. Ik draai de greec versie van PH3.2 +cam.<p>Wie heeft er een v-box en werkt ie goed? zo ja, welke software versie draai je?

Link naar reactie
Delen op andere sites

De 'greec' versie is NIET gebaseerd op de 1.03.06 maar op de 1.01.10 versie.

Deze heeft ook maar 16 positie instellingen.

Dat werkt dus niet zo leuk met een draaibare schotel. Ikzelf werk met de 1.03.06 versie en dan de patch versie (alleen betacrypt). Ik werk dus met een losse aston 1.05 en viaccess black cam. Ik heb er zelf dus geen problemen mee. Misschien hebben ze met het patchen toch iets over het hoofd gezien. Maar wat je natuurlijk zou kunnen doen, is de originele 1.03.06 versie van humax proberen. Dan weet je in ieder geval waar het aan ligt.

Succes.<p>INTERSOUND <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Intersound,

Right you are! greec versie blijkt inderdaad een verkeerde keuze. <p>Ik heb de met HIC10306 en de "orginele" PH3.2 +cam ingeladen met settings, en nu werkt ie wel.

smile.gif" border="0 <p>Dat van die 1.01.10 bootloader zal wel het probleem zijn geweest of misschien is er een bug ingeslopen met de griekse vertaling.<p>Many thanx voor het medenken, ik ga de ochtend nuttig spenderen met het zoeken en inprogrammeren van sat-posities.<p>problem solved, case closed.<p>thanx,

Ogie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...