Ga naar inhoud


welke codering zal mixct-ics gebruiken?


Gast

Aanbevolen berichten

hi,

is er al iemand die weet (juist uit nieuwsgierigheid) welk coderingsysteem mixct-ics zal gebruiken?daar wordt in alle talen over gezwegen.

Van IN.DI weten we dat het een door hen bepaalde vorm van irdeto is.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Aan de promotiefilmpjes te zien denk ik NDS.

Ze gebruiken ontvangers die exact hetzelfde eruit zien als de SKY Digibox, en ze noemen het ook Digibox bij mixticsicscxcx .... Dus ik gok NDS <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Ander vraagje, weet iemand al frequenties?? Zijn ze al ergens aan het testen, en, komen de gewone kanalen (vtm/vt4/ka2/vrt etc er ongekodeerd op??)

In NL is het gebruikelijk dat de normale kanalen FTA zijn en de speciale betalend gecodeerd worden.

 

Ik heb mijn DVB500C-tje klaar staan hier, maar heb nog

niets digitaals (buiten canal+) kunnen ontdekken?????

 

grtz

pheno

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ook niet,mocht iemand frequentie's weten,dan laat ik mijn hummie 5100c eens zoeken.

maar mocht het nds zijn,en de berichten te lezen in dreambox forum,en er losse kaarten zijn,dan kan dit misschien wel interesant worden voor jouw ontvanger.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik kan gedeeltelijk je logica volgen.

is telenet geen deeltje in handen van een amerikaanse aandeelhouder? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

gebruiken ze in amerika ook geen nds? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

indien ja,dan kan het zijn dat ze nds gebruiken tot onze spijt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> tenzij ze toch buiten hun gesloten settop boxen smartcards en eventuele modules erbij verkopen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> ,maar ik reken er niet op <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />,zo'n maffia maatschappij <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
is telenet geen deeltje in handen van een amerikaanse aandeelhouder?
gebruiken ze in amerika ook geen nds?


Er zijn verschillende Amerikaanse kabelbedrijven die allemaal een andere codering gebruiken, dus 'In Amerika NDS gebruiken' kun je dus niet zeggen, als het om satelliet gaat trouwens ook niet. DirecTV (van Murdoch) gebruikt Videoguard maar DISH Network gebruikt Nagra..

De Nederlandse kabelaar Casema is ook grotendeels in Amerikaanse haden, maar die gebruiken Irdeto 2, en van oudsher nog Viacces (en Viacces is van France Telecom, de vorige eigenaar van Casema dus dat kun je wel zo herleiden).

De redeneringen van 'pheno' komen denk ik wel goed in de buurt, als de receiver er precies hetzelfde uitziet en men het beeste dezelfde naam geeft, dan is de kans behoorlijk groot denk ik. Overigens kun je er dan niet op rekenen dat men module's gaat maken, dat wil NDS niet.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar hoe gaan ze dit dan doen?

ik heb bij een official loewe verdeler geweest,en in september is er een ontmoeting om loewe tv's te maken,met zowel een analoge kabeltuner als een dvb-c tuner (nu hebben ze er al één met een ingebouwde dvb-t tuner zelf gezien!)met ci mogelijkheden.speciaal om geen kastje te moeten hebben met allemaal bakjes.het ziet er alweer naar uit dat we hier in absurdistan uit de boot zullen vallen en dat vooral mixct-ics weer maar eens misbruik zal maken van haar positie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />.

het wordt eens tijd,dat europa zich eens ferm gaat moeien in de mixct-ics firma <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />,of ze gaan helemaal baas worden over ons tv toestel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />.

Het idee van loewe is mooi,maar dan moeten de kabelaars willen meewerken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...