Ga naar inhoud


Raytech datum / (zomer) tijd


Gast

Aanbevolen berichten

Ik zal wel de enige zijn die hier dit weekend problemen mee heeft gehad (omschakeling naar zomertijd) want ik zie verder geen berichten.

 

Voor allen die het probleem ook hebben (en voor raytech) er is een bug in tm_init. De global landcode voor nederland (0x647574) wordt niet gebruikt zodat de GMT verkeerd wordt aangepast bij opstarten. De if-statement moet uitgebreid worden met

...||(global.COUNTRY_L == 0x647574)))) {

enz. (Een workaround is om bv duits als eerste taal te kiezen.)

 

 

Verder is er ook nog een kleinigheid in de pglst module. In de file traddata moet 'DO' na de 'ZA' 'ZO' worden zodat de dag van EPG ook op zondag klopt.

 

Ik hoop hier een kleine bijdrage te leveren aan de mooie code van Ray. (de emu is bij mij overigens niet echt stabiel (versie K).

 

Grt

844412-tm_init.txt

Link naar reactie
Delen op andere sites


Omschakelen van winter naar zomertijd is bij mij goed verlopen. 6072RayTec5k

 

Probleem in de EPG datum, zondag is donderdag, herken ik wel. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Wat bedoel je met, [color:"red"] (de emu is bij mij overigens niet echt stabiel (versie K).

[/color]

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of je wel of geen problemen hebt hangt af wat voor code er op 57h (global.COUNTRY_L) in de eeprom staat (offset is zo uit mijn hoofd dus niet zeker). Alles anders dan 647574h gaat goed. Ik heb alles op nederlands staan (die 647574h dus) en dan gaat het fout. Ik denk overigens dat de meeste gebruikers deze instelling anders hebben gezien de weinig reacties over dit onderwerp.

 

Met niet stabiel bedoel ik niet hangen maar dat het beeld om de 5 a 6 seconden op zwart gaat om vervolgens na 5 a 6 seconden weer terug te keren. Ik heb er alleen maar even vluchtig naar gekeken en zal het later eens beter bekijken.

 

Dit alles met versie 5K overigens.

 

Grt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alles ook eens op Nederlands gezet.

Omschakelen van Wintertijd naar Zomertijd en visa versa verloopt nog steeds goed. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Zwart beeld heb ik alleen op de kanalen waar de emu niet in kan voorzien.

Blijvend zwart dus, de overige kanalen waar de emu wel in kan voorzien werken goed.

Soms alleen een pidscan op Multivision als AUTO SYSTEEM op SECA staat.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je nadat alles op NL is gezet de receiver ook op standby en daarna weer aangedrukt? Want dan merk je het pas aangezien dan tm_init namelijk wordt gebruikt. Tevens wordt dan de 647574h in eeprom gezet. On-the-fly gaat het idd goed want op alle overige time aanpassings funties is nl die toevoeging aan het if-statement wel doorgevoerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> waarom het bij jouw wel goed gaat?

(Staat er idd 0x647574 op offset 57h?)

Ik moet echter de bovenstaande aanpassing doorvoeren wil ik juiste tijdsweergave hebben bij opstarten.

 

Grt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allereerst bedankt voor het meedenken.

De traddata file zal ik in de volgende versie aanpassen.

De tijdinstelling moet ik even induiken. Bij mij ging het ook goed, maar ik heb de voorkeurtalen 1 en 2 dan ook op Engels en Frans staan.

Op 0x57 in de EEPROM staat global.COUNTRY_L (voorkeurtaal 2).

Welke EEPROM heb je geladen na de firmware?

RayTec

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is vanuit de code wel te verklaren. Frans is 0x667261 en deze staat keurig in het lijstje van de if-statement in tm_init met de GMT offset. Op alle overige if-statements voor de GMT-offset in de firmware staat nederlands (0x647574) overigens wel in 'ge-ored'.

 

Ik gebruik de eeprom EEP5_motor_switch. Na een download wijzig ik veel settings (zo als de talen en breedbeeld) zodat de meeste EEprom settings uiteindelijk toch weer anders staan.

 

Om het verschijnsel te zien is meerdere keren aan en uit schakelen noodzakelijk. Ik heb in een oude 5H versie zojuist nog geprobeerd en daar heb ik hetzelfde probleem.

 

Grt

Link naar reactie
Delen op andere sites

In juni 2004 had ik al aangegeven dat daar problemen mee waren en omdat er ook meedere keren vragen over werden gesteld heb ik toen al het probleem opgelost.

 

Zie bijlage:

 

De twee cpi files in de FW vervangen en de taal 1 en 2 gewoon op Engels zetten.

 

Oeps, bijlage vergeten...nu wel.

 

Grts, euromuis

844582-KlokFix-voor-Raytech-FW.zip

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu werkt het ook met deze kleine toevoeging en alles werkt weer zonder dat er trucjes nodig zijn zoals "alles in die of die taal zetten".

 

Je kunt je wel afvragen waarom die hele tijdstructuur er inzit terwijl de firmware uitsluitend nederlands is en dus ook alleen hier gebruikt wordt.

Je zou ook standaard kunnen uitgaan van een GMT offset van 1 en dan hebben die engelsen (wat nu nog een uitzondering is in de code) maar pech. Je kunt dan van die hele beslissingsboom af. Het is echter wel consequent zoals het nu gecodeerd is. Maar ja, dit forum is geen programmeer board.

 

Voorts moet ik zeggen dat die code van Ray bij mij als een trein werkt!

 

Grt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Vrienden iedereen natuurlijk

Ik heb even snel de FW Raytec er in gezet maar zit

ook met de tijd,en het leuke er van vind ik van jullie dat je eeen script download meegeeft waar ik de ballen niet van snap,wat ik er mee kan en hoe ik dat moet doen.

Maar ja zo,n arme zendeling als ik ,zal adt wel te hoog

gegrepen zijn.

Taq,s werken niet zonder mijn Abo Card dus ik zal wel weer wat stoms doen,ik was eigenlijk wel tevreden met mijn Euro Mice FW,maar ja als P er uit ligt dat is een beetje vervelend toch

Ik wens jullie allen nog een goed resterende Paas avond toe

Grt Edwin <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Euromuis,

De voorgestelde scripts zijn voor mij geen oplossing, maar meer een softwarematige omzeiling van het probleem.

Ik ben meer geinteresseerd in waarom de een wel en de ander het probleem niet heeft. Pas dan kan een "nette" softwarematige oplossing gemaakt worden.

@grad_z.

Wil je de bijgeleverde EEPROM5 ook eens proberen?

RayTec

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal wat lastig gaan want ik heb beide ontvangers inmiddels voorzien van 5K met eigen aanpassing die nu goed werkt op deze ontvangers. Dit doe ik serieel en ik heb eerlijk gezegd niet zoveel trek om weer 1.5 a 2 uur te zitten downloaden.

 

Is de verklaring dat de een het niet heeft en de ander wel niet het feit dat niet iedereen de tweede taal gelijk heeft staan? Ik moet overigens wel een keer of 5 on/off doen voordat de nieuwe waarde overgenomen wordt. Even vluchtig on/off zegt niet zoveel. Probeer maar eens om te schakelen naar engels (GMT+0), dit gaat niet zo makkelijk. Het is overigens een goede test om eerst naar engels te gaan en dan naar nl. Je kunt dan snel de verschillen zien als die overgenomen worden.

 

Zeg Ray waarom gooi je dat hele stuk niet overboord en ga gewoon standaard GMT+1 doen onafhankelijk van taal/land? Maakt dat alles niet een stuk simpeler?

 

grt

 

ps als bijlage de versie zoals ik hem nu heb.

844698-6072_5K_TMPTCH.zip

Link naar reactie
Delen op andere sites

De module time is gewoon overgenomen uit de originele Philips firmware. Daar heb ik op time.app na niets aan veranderd. In de originele firmware was het echter niet mogelijk om global.country_L te wijzigen en daar kan natuurlijk het probleem zitten. Jouw oplossing lijkt logisch maar ik wil echter eerst de module eens bestuderen en erachter zien te komen waarom het bij de een wel maar bij de ander niet goed gaat.

Zelf kan ik veranderen wat ik wil. In een keer zonder problemen. (Daar mag geen 5x voor nodig zijn)

Het hele zaakje laat ik er in staan omdat waarschijnlijk makkelijker is om dit probleem op te lossen dan alles eruit te schrijven.

RayTec

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...