Ga naar inhoud


Internet delen , is afstand te groot???


Gast

Aanbevolen berichten

Ik woon op 1 hoog en ongeveer 80 meter verder woont mijn buurvrouw aan de overkant op de begane grond. VOordat ik nu veel geld uitgeef, zou een wireless router werken??? Ik kan bij haar de router voor het raam zetten.

 

Welk product zou zich hiervoor lenen, wat ben ik kwijt, wat heb ik allemaal nodig als accesoires...

 

Bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites


als de draadloze router en het 2e wireless apparaat (router, ap, wnic, bridge) elkaar kunnen "zien" moet 80m. wel te overbruggen zijn.

 

neem wel apparaten waarop het mogelijk is evt. een buitenantenne (richtantenne) op aan te sluiten (Linksys, Senao).

 

2x een Linksys WRT54G met Alchemy (of cloon) firmware erop en dan connecten middels WDS, opboeren naar 251mW (koelen!!!!) en die 80m. is peanuts zonder extra antenne's <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

lees de diverse posts in het wifi-forum er maar eens op na (o.a die van Matchless) heb het zelf ook zo draaien hiero (weliswaar geen 80m. maar goed).....

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

@merDe

 

Als ik bij haar een router neer zet en bij mij een ontvangertje kennen elkaar net niet zien…. Maar om het toch te proberen komt het volgende ”:

stel ik zet bij haar die linksys router neer. Met die Alchemy firmware in. Voor haar is er dan niets veranderd. Zij kan gewoon vast internetten en heeft haar ene kastje (modem in principe ingeruild voor die linksys.) Dus daar is hele opstelling bijna hetzelfde.

 

Als ik nu geen router neem maar gewoon een kaartje en op het balkon kijk of ik signaal zou hebben werkt het dan al.. als die linksys bij de buuf staat te schreeuwen op 251mw.

 

Wanneer dit niet werkt is zou het dan wel werkten met een 2de linksys nodig. Als een soort acces point in mijn huis??? Zou het nog uitmaken om die ook op 251 mw af te stellen.

 

Hoe zou jij het het beste koelen.. Paar computer ventilatoren erin???

Link naar reactie
Delen op andere sites

je tx vermogen opleuken naar 251mW heeft alleen zin als je een cliënt -> AP configuratie hebt staan (Linksys bijvoorbeeld).

Een wNIC kan je niet opkietelen naar 251mW dus dat heeft weinig zin.

 

2x een wrt54g scoren dus .....en koeling, ik zal daar eens naar zoeken. ik weet dat er een site is hoe dat je het beste kunt doen (op een Linksys), kan hem alleen ff niet zo 1 2 3 terugvinden in de zooi hier ....

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

@ ome M

Kan ik eigenlijk wel gewoon in mijn huis dan draadloos internetten... of is het zo als je beide routers gebruikt voor bridge dat hij voor de rest dan niets meer kan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

In WDS mode kun je gewoon op beide kanten ook nog met andere draadloze clients op de wrt's inloggen, nadeel is wel dat de maximale snelheid gehalveerd wordt maar als je hem alleen voor internet gebruikt is dat geen probleem want die komt toch niet tot de maximale snelheid van de router toe meestal.

Overigens zou ik gewoon eerst met een lager vermogen gaan proberen 100 mW - 150 mW , als je hoger gaat ga je alleen maar overmoduleren en over de hele band schreeuwen (en dus andere draadloze netwerken op andere kanalen storen) terwijl het extra rendement bijna nul is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
-als je hoger gaat ga je alleen maar overmoduleren en over de hele band schreeuwen (en dus andere draadloze netwerken op andere kanalen storen) terwijl het extra rendement bijna nul is.


Ja gekker nog met dat vermogen ben je volgens de wet strafbaar en ben je in het bezit van een iligale zender en kan deze inbeslag genomen worden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Illegaal of niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> het werkt goed <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

Ze praten nu lekker op 50mw tegen elkaar. als ik hierzo geen uitval krijg schroef ik hem nog verder naar beneden. Tegenwoordig is alles illegaal. dvd's, radiografische meuk enz.enz.

Wat ik trouwens niet weet is normaal als ik draadloos ga zie je natuurlijk hoe goed je verbinding is. Maar nu kan ik dat niet zien. Pingen gaat super slechts 2ms. maar de opstelling is

internet->wrt->80m draadloos->wrt->computer.

Hoe kan ik het signaal zien tussen beide wrt's??

Link naar reactie
Delen op andere sites

bij mij staat er rssi-86 en bij de buurvrouw rssi-84 is dat dan % sterkte?

 

Dit staat er:

Scan Lists

SSID MAC Channel Rssi noise beacon cap dtim rates

linksys xx:xx:xx:xx:xx:xx 6 -84 -96 100 17 0 4(B)

default xx:xx:xx:xx:xx:xx 11 -78 -94 90 1 0 4(B)

 

dus gewoon meer dan 80% signaal sterkte?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...