Ga naar inhoud


Humax 5400Z laten patchen


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb vandaag mijn humax 5400Z laten voorzien van loader H2.08 omdat ik in de satwinkel een tijd heb moeten wachten en ik nog naar een afspraak moest, zei ik te volstaan met alleen de loader erin. Thuis zou ik zelf dan de juiste patchsoftware erin zetten. Iets wat ik al diverse keren had gedaan en bij diverse humaxen zowel de gewone als de Z.

 

Toen ik thuis kwam na 125 km te hebben gereden zette ik de ontvanger aan. Deze gaf het volgende aan. eerst de loader versie zoals gezegd H2.08 en toen in een kader "ERROR-IC" Dit is een gloednieuwe ontvanger van een kennis welk nog nooit op de schotel aangesloten is weest.

 

Wat kan er mis zijn?

 

m.vr groet MJ

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zet zonder Z board de loader 208 er nog een keer in daarna lukt de rest wel

 

success <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Loader er opnieuw trachten in te zetten met boven geschreven programma.

Hij begint netjes met het wegschrijven van de loadersoft maar stopt net voor hij klaar is.

Ik krijg dan de melding "E-DC"

 

wat nu? groeten MJ

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen paniek. Valt regelmatig voor.

Zet eerst de loader H2.08 in (schakelaar achterzijde gebruiken) nadien terug +Z Cam ook via schakelaar, krijg je een error, niet naar kijken, nadien via st-by de allcam erover en terug via de st-by de settings en je zal zien dat alles in orde is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou paniek is er niet, maar proggen lukt voor geen meter. De loader schrijft hij er voor 80% in en dan is het feest uit. Dan de firmware lukt helaas ook niet. Dit zal er wel door komen, dat de loader er niet goed/volledig in zit (hij stopt immers) alles gedaan met de aan/uit schakelaar op de achterzijde.

uitzetten met de AB gaat totaal niet. Gelijk als in de ontvanger aan zet op de acterzijde komt eerst in het display H2.08 en daarna "E-IC" waar ik op de AB ook op duw er volgt geen enkele reactie.

Help,help anders morgen maar even de satzaak bellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je niet ver van België woont, wil ik GRATIS je tuner patchen, geef mij dan een PM.

"Error E-IC" wijst erop dat er geen verbinding is tussen jouw pc en de Humax.

Dit kan door volgende komen:

1. Het programma op de PC staat niet in "Downloading" alvorens de Humax aan te schakelen.

2. Er scheelt iets met de nulmodem-kabel.

3. De COM-poort staat niet juist op de PC.

 

<small>[ 01-03-2002, 09:21: Bericht gewijzigd door: Satelliet ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik woon zeker niet ver van de belgische grens, sterker nog ik woon er vrij dicht bij. Maar wat je in bovenstaand bericht schrijft zal naar mijn mening de oorzaak niet zijn. heb al diverse humi`s van software voorzien met de zelfde nulmodemkabel, met de zelfde configuratie vorige week nog voor een vriend soft ware erin geschreven. Naar mijn mening zit de loeder er niet goed in. Immers hij start niet volledig op en spring zoals boven omschreven eerst op loader H2.08 en dan op "E-IC" probeer ik via de nulmodemkabel de loader te overschrijven dan is er wel contact tussen PC en humi. Aleen het wegschrijven van de loader stopt na ongeveer 80% en geeft dan de melding "E-DC" Als ik er niet uitkom dan stuur im je wel een PM.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...