Ga naar inhoud


Habemus Papam!


Gast hzvdp

Aanbevolen berichten


<img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" /> fijn <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

2 x Gigablue UHD met Bigsat met (28E,23E,19E)

Ziggo kaart en TvVlaanderen met smargo reader

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
= Religieus onderwerp, en volgens Ozzo hoort dat niet op het board (zie sticky)

Sluiten maar.


Wanna be moderator?
Waarom sluiten,ik ben van een ander geloof (Moslim) en heb hier geen probleem mee,felicitaties zijn hier wel ter plaatse vind ik i.p.v. gezeur <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

DM8000 HD - PLi - Cccam 2.3.0 - 500 Gb HDD
Tv Vlaanderen + Canal Digitaal
Samsung Plasma PS-50Q92
Triax 88 [13|19.2|23.5|28.2]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik zou liever de melding:Habemus Clavus "Sky" tegengekomen zijn. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Of Paus Pius Taquilla de 2e

HG CC

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds november 2023 glasvezel via Solcon (voor het laatst).

Internet/PC: modem/router Fritzbox en TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc i7 met W11, Intel Nuc i5 met Home Assistant, 17 Shelly's en 2 ESP-tjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
= Religieus onderwerp, en volgens Ozzo hoort dat niet op het board (zie sticky)

Sluiten maar.


Wanna be moderator?
Waarom sluiten,ik ben van een ander geloof (Moslim) en heb hier geen probleem mee,felicitaties zijn hier wel ter plaatse vind ik i.p.v. gezeur <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />


inderdaad. 1 wereld meerdere culturen meerdere geloven. maar in bepaalde situaties samenkomen is wel op zijn plaats !

Dreambox 7000 / DM500 / Samsung9500 VIA CI / 0.3 lnb / 85 cm schotel ( 20"west to 45 east ) z=z^2 +c

Link naar reactie
Delen op andere sites

We hadden een paus uit Polen

We krijgen een Paus uit Duitsland

Dus de volgende paus komt uit ????? juist ja.

En dan mogen we condooms kopen voor onze LNB

 

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk, Adrianus was zelfs de laatste niet Italiaanse paus VOOR Popiejopie

 

Adrianus%20VI.jpg

 

Citaat:
Adrianus VI is de enige Nederlander in de reeks van tot dusverre 264 pausen. Hij was tevens de laatste niet-Italiaanse paus tot de keuze in 1978 van de Poolse Johannes Paulus II.

Adriaan Florenszoon Boeyens werd op 2 maart 1459 te Utrecht geboren als zoon van een timmerman, vermoedelijk in de woning van zijn grootvader Boudewijn op de hoek van Oude Gracht en Brandsteeg. Waarschijnlijk heeft hij zijn eerste vorming ontvangen in de sfeer van de Moderne Devotie, bij de Broeders van het gemene leven.

 

In 1476 ging hij met enkele stadgenoten studeren te Leuven. Hij woonde in het college Het Varken, genoemd naar een tegenover gelegen herberg. Adrianus was een ijverig student; in 1478 was hij primus van zijn jaar. Na de basisstudie van de artes studeerde hij theologie; in 1491 behaalde hij het doctoraat. Sinds 1489 was hij professor, in 1493 en 1500-1501 was hij rector en vanaf 1497 deken van de kapittelkerk van Sint-Pieter in Leuven en daarmee kanselier van de universiteit. Hij hervormde er het collegesysteem en moedigde jonge humanisten als Erasmus aan. Drie geschriften, waarvan er slechts twee in druk verschenen (pas nadat hij paus was geworden), geven blijk van zijn theologie. Adrianus legde in zijn moraaltheologie een opvallend grote nadruk op het persoonlijke geweten.

 

In 1507 werd Adrianus door keizer Maximiliaan I gevraagd de opvoeding op zich te nemen van zijn kleinzoon, de latere keizer Karel V. Adrianus combineerde deze taak enkele jaren met zijn professoraat in Leuven, maar verbleef vanaf 1510 toch voornamelijk aan het hof in Mechelen. In 1515 werd hij naar Spanje gestuurd: hij moest ervoor zorgen dat koning Ferdinand van Aragon zijn kleinzoon Karel tot erfgenaam zou maken en niet diens jongere broer Ferdinand. Die missie slaagde en Adrianus bleef in Spanje, waar hij kardinaal Ximénes de Cisneros bijstond. In 1516 werd Adrianus bisschop van Tortosa en grootinquisiteur en in 1517 kardinaal. Toen Karel V in 1519 tot keizer werd gekozen, liet hij het bestuur over Spanje over aan Adrianus, die tot zijn verdriet nu als regent en zelfs als veldheer moest optreden. Hij verlangde terug naar zijn boeken, naar de universiteit en naar zijn geboortestad, waar hij vanaf 1517 een mooi huis liet bouwen. Hij zou het echter nooit zien.

 

Op 9 januari 1522 werd Adrianus tot paus gekozen. Lang twijfelde hij of hij wel naar het in zijn ogen verdorven Rome zou gaan. Pas op 31 augustus 1522 werd hij gekroond. Zowel door zijn sobere levensstijl als door zijn pogingen de curie te hervormen, isoleerde 'il papa olandese' zich snel. Hij omringde zich met een kleine groep landgenoten en Leuvense studievrienden, onder wie zijn secretaris Dirk van Heeze (Theodoricus Hezius) en zijn kamerheer Albert Pighius. In januari 1523 liet hij tijdens de Rijksdag van Neurenberg een plan voor de hervorming van de curie voorlezen, dat zowel in lutherse als in Romeinse kringen op onbegrip stuitte. Ook politieke tegenslagen tekenden zijn pontificaat. Adrianus probeerde de Europese vorsten te verenigen tegen de Turken, maar zag zich gedwongen tegen de Franse koning Frans I een liga te vormen van Karel V, de Engelse koning Hendrik VIII, Ferdinand van Oostenrijk, Venetië en Milaan. Bij de proclamatie van die liga op 5 augustus 1523 werd hij ziek. De laatste maand van zijn leven lag hij te bed. Daar maakte hij zijn testament op, waarin hij zijn bezittingen in de Nederlanden voor de armen bestemde en zijn huis in de Smeijersstraat te Leuven als studentenhuis inrichtte: het nog steeds bestaande Pauscollege, nu gehuisvest in een gebouw uit de achttiende eeuw.

 

Op 14 september 1523 overleed Adrianus. De enige door hem benoemde kardinaal, zijn studievriend Willem van Enckevoirt, liet een praalgraf uitvoeren in de Santa Maria dell'Anima te Rome, waar het nog steeds te bewonderen is, sinds 1999 in gerestaureerde staat.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...