Ga naar inhoud


Wavefrontier T90 en Dreambox ontvangstlevel


Gast

Aanbevolen berichten

Toen ik laatst bij een maatje van me thuis was die een 60cm schotel heeft staan op 19 Oost zag ik dat in zijn Dreambox 7000s de SNR boven de 80% staat, terwijl hij bij mij daar niet boven de 69% is uitgekomen...

 

Als schotel heb ik een Wavefrontier T90 met daar aan een metertje of 8 aan kabel naar een 4-way switch en vervolgens LNB's op 19 Oost, 13 Oost, 5 Oost en 15West.

Heb het hele zooitje met een Satlook analyzer uitgericht, maar nou is de vraag dus, waarom maar 69% SNR op mn ontvanger, of is dat normaal voor een opstelling met een switch er tussen en een T90 ???

 

 

Oh ennuh, las in Feedhunters gedeelte dat er 4:2:2 mogelijkheden al werken op de dreambox, maar kon met de zoekoptie niets vinden verder, any1 ?

 

Alvast bedankt,

MarkieMark.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Markiemark,

 

Allereerst zou ik je wavefrontier beter uitrichten, je moet op de nederlandse zenders ( een relatieve zwakke transponder) toch minimaal een snr halen van 80 a 85 %. Of je hebt vocht in de f-konnectors zitten. 69% is echt te laag, je krijgt dan bij een regen bui een blokkerig beeld, c.q. beeld valt weg.

 

Feeds 4.2.2. kun je inderdaad zien op je pc. De trefwoorden zijn voor je zoekfunctie sat4all: tuxvision, MTuxvision, Dreamtv.

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

OK, dank je voor de reply, lijkt me duidelijk tijd om hem het dak op te gooien ipv midden in de tuin en gelijk de lnb's en alles na te kijken.

 

Had wat betreft 4:2:2 wel al op tuxvision gezocht hier maar verassend weinig, zal die andere dan checken, thanks <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...