Ga naar inhoud


Jack Spijkerman vertrekt naar Tien


EL PIÑO

Aanbevolen berichten

Na 23 jaar publieke omroep stapt Jack Spijkerman over naar Tien, het TV-station van John de Mol dat in augustus begint met uitzenden. Spijkerman gaat er een satirisch programma voor de prime time zaterdagavond maken, maar ook een sportprogramma op zondag. Daarnaast zal hij meewerken aan de ontwikkeling van andere amusementsprogramma’s. Spijkerman gaat voor zichzelf beginnen en richt daartoe samen met Talpa Media een nieuw productiebedrijf op.

 

Jack Spijkerman geeft verschillende redenen voor zijn opzienbarende overstap. Natuurlijk is de mogelijkheid om aan de wieg te staan van een compleet nieuwe zender daarvan de eerste. Maar ook het gebrek aan toekomst van amusement als televisiegenre bij de publieke omroep laat hij in zijn afweging meespelen. En verder zegt Spijkerman: “Inmiddels heb ik een hoop ervaring met televisie opgedaan, maar ik heb ook nog zoveel ideeën waar ik aan wil werken. Veel daarvan liggen op het gebied van cabaretgerelateerde programma’s, terwijl ik het opsporen en begeleiden van nieuw talent ook geweldig vind. En daar komt bij dat het genre amusement bij de publieke omroep, wat ‘Den Haag’ betreft, volledig in het verdomhoekje zit. Politici zijn het openlijk oneens over de vraag of een programma als ‘Kopspijkers’ in de toekomst nog wel kan bij de publieke omroep. Dat is toch niet te geloven!

 

Ik ben pas heel kort geleden in gesprek geraakt met John de Mol en zijn mensen, maar dankzij de inhoudelijke mogelijkheden die ik bij Tien krijg waren we er erg snel uit.” De afspraken tussen Jack Spijkerman en Talpa Media voorzien in de oprichting van een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van amusementsprogramma’s voor televisie. De aandacht van het bedrijf - waarin beide partijen aandeelhouder zijn - richt zich op cabaret, maar uitstapjes naar sport, comedy of spelprogramma’s zijn ook mogelijk. Voor Jack Spijkerman betekent dat een aanzienlijke uitbreiding van zijn ontplooiingsmogelijkheden. Ook qua zekerheid gaat hij er sterk op vooruit aangezien de afspraken met Talpa voor acht jaar zijn aangegaan.

 

Vara

Jack Spijkerman heeft de VARA laten weten zijn contract te willen beëindigen met ingang van augustus / september. Het verzoek van Spijkerman om zijn contract te ontbinden is nog niet ingewilligd door de VARA. De Vara is het niet eens met het vertrek van Spijkerman.

 

Vera Keur: ‘Wij hebben met Jack, in augustus vorig jaar, een contract getekend dat loopt tot 1 september 2007 en daar willen we hem graag aan houden. Een contract teken je niet zomaar. Wij waren daar van beide kanten zeer tevreden over.’ De VARA is overigens wel bereid het contract met Spijkerman open te breken en te spreken over een nieuwe invulling van de samenwerking. ‘Je moet altijd rekening willen houden met nieuwe omstandigheden, ook al zal bij de VARA the sky niet the limit zijn. Mocht Jack toch met Talpa in zee willen gaan, dan zal een juridische procedure helaas onvermijdelijk zijn,’ aldus Keur

 

[Radio.NL]

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 102
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Tsja, wat moet je hier over zeggen?

 

Het zal waarschijnlijk wel met het geld te maken hebben gok ik zo. Terwijl hij twee maanden geleden nog riep dat hij bij de VARA zou blijven, minstens tot het eind van zijn contract ook al verdiende hij minder, etcetera.. In dat licht begrijp ik dan ook wel dat de VARA hem niet zo maar laat gaan, dat wordt afkopen voor een hoog bedrag.

 

Bovendien vraag ik mij af of Spijkerman Kopspijkers (zijn idee, productie door VARA) wel mee mag nemen. De cabaretiers zullen iig wel bij VARA blijven omdat ze daar ook ruimte hebben voor hun theatervoorstellingen, ik denk dat dat bij TIEN niet zo is omdat het volgens mij al proppen wordt voor De Mol. Hij heeft nu al meer presentatoren dan zendtijd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor mij is nu ie een eikel en verdient hij de prijs voor de grootste zwatelaar <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />.

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha ja inderdaad. Ik vind hem niet zozeer een eikel omdat hij voor het geld kiest (we willen allemaal toch wel zo'n kans krijgen?), maar een zwatelaar is hij zeker. Eerst na geruchten zeggen van "nee ik blijf echt bij de Vara" en een maand later hoor je dit weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, die good old Jack krijgt het wel voor z'n kiezen, kijk maar eens op z'n eigen website , in het gastenboek .

Ik ben nu wel nieuwschierig wat hij er Zaterdagavond over te zeggen heeft. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij gaat dus bij 10 heel veel andere dingen doen. Bij de vara heeft hij nooit de kans er voor gehad. Het is zijn wens om eigen programma's te produceren, alleen denk ik dat hij daar door te veel hooi op z'n vork neemt. En dat kan wel eens fataal aflopen.

 

gr.D.Quijote

 M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

jullie denken alleen maar aan een ding en niet aan hetgene waar Jack aan denkt. (geld)

 

bij de vara krijgt Jack wel liefde en waardering maar geen middelen om zijn show grootser en met toekomst uit te bouwen

die zal hij gegarandeerd wel hebben bij die mol.

 

het is niet alleen maar geld

je moet ook toekomst kunnen hebben (ontwikkelenderwijs)

 

cheers

What's The Time

Blancmange

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Haha ja inderdaad. Ik vind hem niet zozeer een eikel omdat hij voor het geld kiest (we willen allemaal toch wel zo'n kans krijgen?), maar een zwatelaar is hij zeker.


Vind ik ook, en niet alleen om het geld (hoewel als je zegt dat je niet voor het geld bij je eigen omroep blijft dat wel meetelt) maar meer om het feit dat hij de commerciële zenders vaak voor gek zet, zoals de B&vD imitatie waarbij men telkens naar de break wilde gaan. Nu wordt dat dus serieus zo, want JdM beschikt denk ik niet over zoveel geld dat hij zonder reclame tussendoor kan.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
bij de vara krijgt Jack wel liefde en waardering maar geen middelen om zijn show grootser en met toekomst uit te bouwen
die zal hij gegarandeerd wel hebben bij die mol.


Maar als ik terugkijk op oude interviews etcetera is Spijkerman niet iemand die een grote varieteshow of zoiets zou willen. Qua budget voor zijn show zal hij dus genoeg hebben denk ik.

Verder zal hij toch ook cabaretiers mee moeten nemen, want die zitten bij de VARA zoals ik al zei, en dat gaat ook niet weinig kosten denk ik zo maar. Of ze moeten freelance bij één van de twee gaan werken.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kopspijker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Tien <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

2 x Gigablue UHD + 1x  Formuler Z11 Pro Max

Bigsat met 28E,23E,19E,13E,9E,5E,1W,5W 

[Wavefield T90 staat te koop]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zal wel aan mij liggen maar dit heeft toch niets meer met satelliet, satellietontvangst, satellietbedrijven e.d. te maken? Dit is algemeen medianieuws; of gaat deze site voortaan ook meer de kant op van algemeen media/showbizznieuws, ik zie nl. ook discussies over welke borsten wel en niet op TMF/MTV vertoond worden e.d.....sja...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is dus wat de onduidelijke toekomst,welke de politiek aan het Nederlandse omroepbestel op dit moment geeft, tot gevolg gaat hebben. Mensen in de zogenaamde amusementshoek zullen gaan kiezen voor voortzetting en uitbreiding van televisieconcepten bij commerciële omroepen omdat de toekomst bij een publieke partner te onzeker en ongewis is.

 

Wat is het geval bij Kopspijkers? Van der Laan zegt dat Kopspijkers geen amusement is en nog geen week geleden zegt Atsma van het CDA dat het wel amusement is. Uitkomst onzekerheid en Spijkerman die dan alsnog op een aanbod van John de Mol ingaat. En dat is logisch te noemen. Spijkerman gaat voor continuiteit van zijn product en ziet dat op dit moment niet bij de publieke omroep. Iedereen hier zou hetzelfde doen als het om het eigen werk zou gaan. Als je bij je baas niet meer zeker bent van je werkplek waar je veel plezier aan beleeft en een concurrent geef je die zekerheid wel voor vele jaren dan is de keuze voor iedereen hier ook heel makkelijk.

 

En de VARA moet eens heel erg snel stoppen met zeuren. Mede door mensen als Spijkerman, welke alles voor de VARA heeft gedaan en alles heeft gegevenj voor die omroep, is de VARA geworden zoals ze nu is. Een beetje bedrijf zou dan niet gaan dreigen met rechtsgangen naar die medewerker toe. Die kan beter de tijd gebruiken om eens goed te gaan zeuren bij de politiek om meer duidelijkheid te gaan scheppen over de toekomst van het publieke bestel. Doet de VARA, en andere omroepen ook, dit niet zullen nog vele kijkcijferkanonnen in die amusementshoek kiezen voor een commercieël avontuur. Niet voor het geld alleen maar gewoon om zeker te zijn dat ze de komende jaren kunnen doorgaan waar ze nu met plezier mee bezig zijn.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Uitkomst onzekerheid en Spijkerman die dan alsnog op een aanbod van John de Mol ingaat. En dat is logisch te noemen

Zouden de centjes echt niets uitmaken??? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

 

 

Citaat:
Een beetje bedrijf zou dan niet gaan dreigen met rechtsgangen naar die medewerker toe.
hmmm....afspraak is toch afspraak?? Rechtsgang is gewone normale procedure... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />Grts Henk
Link naar reactie
Delen op andere sites

Euh,

 

stel, je toekomst bij je huidige bedrijf is niet zeker. Er komt een nieuw bedrijf met een redelijk toekomstperspectief die je het dubbele biedt van wat je nu verdiend.

Wat doe je???????

 

Natuurlijk is het een eikel dat hij naar de Mol gaat.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Groetjes

Sunny Sat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...