Ga naar inhoud


Voor motorsport liefhebbers


GreenPolo

Aanbevolen berichten

Jurgen van den Goorbergh zal tijdens de Grand Prix van China op 1 mei aanstaande de Japanner Makoto Tamada vervangen in de MotoGP. Bij Tamada is na nader onderzoek een breuk gevonden in de pols, net als bij Alex Hofmann betreft het ook hier het schippersbotje (scaphoid). Deze breuk is veroorzaakt door een val tijdens de trainingen voor de Portugese Grand Prix. Dit is een zeer vervelende breuk die veel voor komt bij gevallen motorrijders. Tamada wordt hier vandaag voor geopereerd, waardoor hij zijn rechterhand de komende tijd niet zal kunnen gebruiken, waarschijnlijk zal het herstel zo'n drie weken in beslag nemen.

 

Het Konica Minolta Honda Team, opgebouwd rondom de Japanse coureur, zal wel aanwezig zijn tijdens de race op het circuit van Shanghai. Dit keer zal het echter de Nederlander Jurgen van den Goorbergh zijn die de Honda RC211V flink de sporen zal geven! In het de periode 1997 tot 2002 heeft Jurgen ook al gereden in de koningsklasse van de motorracerij.

 

Jurgen is zeer enthousiast over de kans die hij geboden krijgt:

 

Ik kan het niet geloven! Ik ben zeer gemotiveerd en dankzij het Konica Minolta Honda team heb ik de kans gekregen om in het sterkste kampioenschap van de motorracerij uit te komen. Dit is voor mij een heel nieuwe uitdaging.

 

Ik heb jarenlang in de 500cc gereden en enkele jaren Supersport, dus ik beschouw mijzelf als een ervaren coureur die de Honda RC211V op een goed niveau mee kan laten rijden. Het circuit is voor iedereen nieuw, dus dat is al een minder groot nadeel voor mij. Natuurlijk heb ik weinig tijd, maar ik doe m'n best me in de vier uur voor de race zo goed mogelijk aan te passen aan de motor. We zullen zien wat het weekend ons zal brengen.

 

photo03_l.jpg

 

Op deze prachtige Honda zal Jurgen zijn rentree maken op het hoogste raceniveau

 

Teameigenaar Luca Montiron vind het jammer dat Tamada niet mee kan strijden, maar is blij met Jurgen:

 

Het is heel erg jammer voor ons, maar zeker voor Makoto. Het is een zeer slecht begin van het seizoen. Na de laatste medische check up hebben doktoren Tamada afgeraden dit weekend te rijden en vandaag wordt hij geopereerd.

 

Dankzij het vertrouwen van Honda en Konica Minolta kunnen we tijdens de Chinese Grand Prix toch aanwezig zijn met coureur Jurgen van den Goorbergh. Ik vertrouw op de ervaring en motivatie van Van den Goorbergh om heel erg zijn best te doen. Het team zal zijn best doen om hem zo snel mogelijk vertrouwd te kunnen maken met de kracht van de RC211V. Dit zal echter geen makkelijke opgave worden.

 

Makoto Tamada verklaarde dat hij gezien de pijn die hij ondervindt absoluut niet kan racen en hier erg van baalt. Verder wenst hij Jurgen heel veel succes. Tijdens de volgende Grand Prix, in Le Mans, probeert de vriendelijke Japanner weer aanwezig proberen te zijn.

 

Een mooie dag voor de Nederlandse motorsport en een unieke kans voor Jurgen!

 

Bron: Motorfreaks

Praatjes vullen geen gaatjes, maar PUR wel !!!!!

 

Dream 800HD 13/19.2/23.5/28.2

Link naar reactie
Delen op andere sites


Das een mooie kans ja, suc6 dan maar zullen we zeggen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Ps. is trouwens een heel erg vette motor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...