Ga naar inhoud


Humax irci-5400 vindt het wel genoeg zo...


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo beste satters,

Na ongeveer anderhalf jaar trouwe dienst laat ie me toch in de steek mijn "hummie"...

Laat het kabelsignaal alleen nog maar zwaar gestoord door en als dat een tijdje heeft geduurd dan schakelt hij zichzelf maar totaal uit, dus er is ook niets meer te zien op het display...

kan het zijn dat ie wat oververhit is geraakt van de diverse Taquilla statons?

Alle gekheid op een stokje...zelf denk ik dat er wat elcootjes in het voedingsgedeelte versleten zijn door het dag en nacht aanstaan...

Voordat ikzelf mijn "Hummie" ga trachten te opereren zou ik graag van U medesatters horen welke elcootjes of andere onderdeeltjes meestal de boosdoener zijn bij dit euvel.

Of zou ik weer de enige zijn die dit probleem heeft? - ik denk het haast niet...

Alvast dank voor een advies of antwoord in dit Forum hoor en veel satpleizier toegewenst!

Link naar reactie
Delen op andere sites


@sobaka

 

Op de aller eerste plaats: Ik heb het probleem niet. <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Wat ik wel aan zou willen raden is om tekijken of alle spanningen nog aanwezig zijn (meten met Volt meter). En ik zou dan de voeding vervangen door een conventionele voeding (eentje met een gewoone trafo dus). Het probleem wat vele ontvangers hebben is dat de geschakeldevoeding in die dingen te heet worden. Waarschijnlijk is het dus dat de voedingspanning in de ontvanger raar gaat doen( rimpel spanningen en dergelijke)en na een tijdje is de spanning misschien te onstabiel voor de ontvanger of de spanning is door de warmte ingezakt beneden een bepaald nivo zodat de ontvanger niet goed meer kan werken. <img border="0" alt="[Huilen]" title="" src="graemlins/huilen.gif" />

 

Rapareren van de geschakelde voeding kan wel maar kost vaak ontzettend veel tijd (ben er hier met sommige ontvangers 4 avonden mee bezig geweest) en is dus niet aan te raden.

 

Kortom: alle spanning zien te achterhalen en waar ze aangeboden moeten worden en zelf een cenventionele voeding maken. Die blijft tot in lengte van jaren werken! Wel even kijken of die dan in de kast past of dat je een extern kastje nodig hebt! <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

 

Suc6 <img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee joh... Je gaat toch geen 5 Kg zware voeding naast je hummie zetten... Besteed gewoon een tientje (dat tientje wat humax bespaard heeft) aan een paar goede elco's en je bent voorgoed van alle problemen met die voeding af !

 

Suc6 ermee.. Zoek eens wat terug in de topics..is al een hele hoop over geschreven..ook precies welke elco's je moet vervangen (weet de nummers zo niet uit m'n hoofd)..

 

Suc6 !

Link naar reactie
Delen op andere sites

he ,ik heb precies dezelfde probleem , maar ik heb vandaag en koelertje ingebouwd EN ik ga kijken of et zelfde blijft doen .zoja dan maar eens kijken voor een paar elco s ik moet ze wel laten inzetten , ik ben niet zo technisch aangelegd .( welke het zijn laat ik maar eens door de vaqkmqan uitzoeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Sinto,

Je zult er toch niet aan ontkomen om de elco's in de voeding te moeten vervangen, want dit is een probleem wat zich in alle geschakelde voedingen voordoet. <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een reactie:

 

Het is niet de boedoeling om een 5Kg voeding erbij te zetten, immers de Humax zal max iets van maximaal 2 ampere nodig hebben. Hij neem iets van 32 Watt op uit het net dus zal het niet zo'n groote voeding nodig zijn. Met een kleine print trafo lukt het zelfs om hem in te bouwen in de Humax. Dat wat betreft de voeding.

 

Let verder op bij geschakelde voedingen. Deze transformeren de spanning en de frequentie van de spanning omhoog (doen ze ook in vliegtuigen daar was en is misschien alles 400Hz, ik weet niet of dat heden ten dage nog zo is). Dus er zou wel eens ergens iets van bijvoorbeeld 400 volt op bepaalde onderdelen kunnen staan. En laat nou net daar de elko's het mooiste voorbeeld van zijn., Advies: wees voorzichtig bij het vervangen en onlaad ze goed!! Het is immers voor je eigen veiligheid!

 

Veel suc6 met de reapratie!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Hummie mensen, over welke Hummie hebben jullie het ?

Ikzelf heb de voeding van een vriend vervangen van een Hummie 5400.

Ik kan jullie misschien wel helpen

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ jobo2809

 

Voorzover mij bekend doet dit probleem zich alleen voor bij de wat oudere humax'en. Dit zijn vooral de versies met nog een zwarte bovenkant (nieuwere hebben donkergrijze kap). De voedingen in de nieuwere versies (dus ook de 5400Z) zijn al voorzien van betere elco's..

 

@alexr

 

Vergeet niet het vermogen wat de humax moet kunnen leveren aan een DiSeqC motor ! Het zal ook niet gemakkelijk zijn om een trafo te vinden die de juiste secundaire wikkelingen heeft. De humax heeft een stuk of 5-6 spanningen nodig van 3,3 tot ongeveer 30 volt ! Trouwens de pulsfrequentie in een geschakelde voeding ligt rond enkele tientallen KHz, en de hoogste spanning die je vindt is ca. 310 Volt op de elco aan de primaire zijde..

 

<small>[ 18-04-2002, 20:56: Bericht gewijzigd door: groenteboer ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben ik mee eens.

Wat betreft de koeling is logisch! Een defecte elko is immers zeer temperatuurgevoelig, vandaar dat hij kan werken met de ventilator! Dus toch elko's vervangen en geen koeler !!! De tip die CI heeft mbt kermische c's van 100n parallel kan echter geen kwaad doen en is dus aan te bevelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ groentenboer

 

Bedankt voor de info. De exacte frequentie weet ik niet. Ik wet alleen dat bij vliegtuigen die ook gebeurd, met ik dacht 400Hz. Maar ik weet weer wat meer. Het valt mij trouwens op dat de voeding van de Humax kwa printplat anders is als de ontvangerprint zelf. Ik vermoed dan ook dat de voeding niet door Humax zelf gemaakt wordt. Nogmaals groetenboer bedankt!

 

<img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Tong]" src="images/icons/tongue.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een ieder bedankt voor het meedenken en voor alle informatie en ontvangen adviezen..Mijn Humax 5400 IRCI gekocht in november 2000, ws net een serie met een "zwakke voeding".

Hij bleek dan ook naar de knoppen te zijn.

Heb hem toch maar opgestuurd naar de leverancier van het ding, binnen 3 dagen had ik hem weer terug, werkt weer als een tierelier!

Kostte me € 50,- reparatiekosten plus nog € 20,- verzendkosten...dat zijn toch weer heel wat <img border="0" alt="[biertje??]" title="" src="graemlins/bavaria.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" /> Ik hoop dat ie het nu weer een tijdje uithoud, warmlopen zal nu wel niet meer zo snel gebeuren zonder de Spaanse Sportkanalen op Taq...

Een volgende keer opereer ik hem zelf, heb ik me voorgenomen.

Groeten een ieder en veel sat-pleizier!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...