Ga naar inhoud


OTA-Upgrade?


Gast

Aanbevolen berichten

Beste Satters,

 

Als je naar http://www.humaxdigital.com/ gaat krijg je daar een pop-up scherm dat een zogenaamde OTA upgrade laat zien <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" /> .

 

Ben behoorlijk nieuw in de sat- en decoder wereld. Zou iemand me misschien kunnen vertellen wat het voordeel hiervan is?

 

Alvast bedankt,

 

Ronnie

Link naar reactie
Delen op andere sites


OTA betekent: Over The Air.

Hiermee wordt het via satelliet downloaden van een nieuwe firmware versie in je ontvanger bedoelt. <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" />

 

Het voordeel is dat je geen internetaansluiting en computer nodig hebt om nieuwe firmware in je ontvanger te dreunen.

Het nadeel is dat er via satelliet wel nooit een door satelliethobbyisten gemodificeerde versie, zoals die b.v. van Planet Hemp te downloaden zal zijn.

Premiere World maakt graag gebruik van OTA, omdat ze daarmee de volledige controle over je ontvanger krijgen. In het kontrakt durven ze zelfs te schrijven dat je je ontvanger nooit af mag schakelen. Hier geef ik maar helemaal geen kommentaar op. <img border="0" title="" alt="[Kwaad]" src="images/icons/mad.gif" />

 

<small>[ 06-05-2002, 18:22: Bericht gewijzigd door: svetik ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

dit is eigenlijk een mooi topic om Humax eens mee om de oren te slaan.

Het apparaat dat de Koreanen aan ons verkopen, daar zijn we allemaal blij mee, vooral de door PH gepatchte IRCI5400. Maar als het om updates van de firmware aankomt dan zijn de Koreanen errug slordig <img border="0" title="" alt="[Kwaad]" src="images/icons/mad.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Kwaad]" src="images/icons/mad.gif" /> .

Vorig jaar hebben volgens mij zo'n beetje alle duitsers een mailtje naar Korea gestuurd om Dolby Digital in de Humax te laten werken. Een half jaar nadat PH het er al in gepatcht had kwamen zij eindelijk eens met de oplossing aankakken.

 

Nu lijken ze de tactiek nog meer veranderd te hebben en worden er nog maar sporadisch updates van de firmware op het net gezet <img border="0" alt="[Huilen]" title="" src="graemlins/huilen.gif" /> . Updates via OTA zijn er wel (HVC10502 en HNC10502 bijvoorbeeld) maar worden niet eens met een popup window aangekondigd <img border="0" title="" alt="[Kwaad]" src="images/icons/mad.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Kwaad]" src="images/icons/mad.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Kwaad]" src="images/icons/mad.gif" />

 

De upgrade waar jij (Ronnie) het over hebt, betreft overigens de F1-5000. Als je die in NL gebruikt en dus naar de Astra "kijkt", dan heb je al een draaibare schotel nodig om je apparaat te upgraden.

 

Humax mag wel erg blij zijn met zo iemand als PH. Zo worden de verkoopcijfers nog een beetje op peil gehouden.

 

Groetjes,

<img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm

 

Dus ik kan het beter maar laten zitten? Heb nu geloof ik versie 1.03.

 

Maar wat ga je er eigenlijk op gebruiker vooruit als je die Humax update... of het nou via humax zelf gaat of de aangepaste update. Werkt het stabieler? nieuwer menu?

 

Mijn excuus dat ik misschien een beetje dom over kom, maar draai nog niet zo lang mee <img border="0" title="" alt="[Frons]" src="images/icons/frown.gif" />

 

Alvast bedankt.

 

Ronnie. <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is nou juist het dilemma.

Humax wast zijn handen in onschuld en wijzen ook nog alle garantie claims van de hand als je er een niet orginele Humax software op hebt gezet.

Maar ondertussen verkoopt die Humax 5400 als warme broodjes, enkel en alleen omdat Planet Hemp er een software voor geschreven heeft die dat ding 10 keer beter maakt.

Had PH die software niet geschreven, was Humax vandaag de dag zo goed als onbekend. PH´s werk "trekt" vast en zeker ook nog de omzet van de andere, niet 5400 produkten mee.

 

Stel je voor dat je een PH versie op je Humax hebt gespeelt. Dit kan niemand je trouwens verbieden. Nu gaat b.v. de voeding in je Hummer kapot, binnen de garantie-tijd. Krijg je dus mooi niet gerepareerd, want je had er geen andere , niet orginele Humax, software op mogen zetten.

 

Dit is dan de dank van de Koreanen aan hun klanten die die Hummer kochten vanwege de mogelijkheid om er PH software op te spelen.

Zelfs op de 5400z hebben ze de deur nooit helemaal dichtgegooid, maar wel allerlei stomme stikkertjes erin geplakt met een waarschuwing dat het herprogrammeren tegen de wet is. Tegen welke wet eigenlijk..?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...