Ga naar inhoud


Problemen met RTL zenders en discovery


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een Humax 5400Z. Op de RTL en Discovery zenders blijft het scherm om de tien seconde even hangen. Soms verschijnen er wat picksels op plaatsen waar ze niet thuis horen. Mijn ontvangst is zo'n 80%, dus dat moet dik voldoende zijn. Kan iemand mij vertellen wat het probleem is en wat ik moet doen om dit te verhelpen. Ik ben een leek dus als het kan niet te technisch. <img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


hallo,

willen je best helpen maar iets meer gegevens

zou het wel makelijker maken wat voor files

gebruik je wat voor cam of is ie gepacht

???????????????????????????????????????

<img border="0" title="" alt="[Eek!]" src="images/icons/shocked.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Eek!]" src="images/icons/shocked.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Eek!]" src="images/icons/shocked.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Eek!]" src="images/icons/shocked.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij is voor mij gepached. Hij geeft aan dat hij loader 2.08 gebruikt. In principe doen alle zenders het uitstekend behalve hetgeen ik aangegeven heb. Voorwat betreft je vraag welke files ik gebruik moet ik je een antwoord schuldig blijven , want ik weet niet waar ik dat vandaan kan halen???. Ik gebruik een funcard (misschien geeft dat wat extra informatie). In elk geval wil ik je alvast bedanken voor je reactie. (Nogmaals ik ben een echte leek).

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Daan12345

 

Zorg dat de nieuwste firmware in je decoder zit.

Dus versie 2002F of 2002G.

 

Dan ben je al halverwegen!

 

Nu moet je zorgen dat je de nieuwste keys in je

kaartje zet van Hutsefruts, of van Koos of Boris.

Zelf gebruik ik ze nu telkens van Hutsefruts en

heb totaal geen problemen (meer) met de NL zenders die voorheen ook blokken gaven !!

 

Als je geen site kan vinden moet je maar even

naar www.humaxnet.tk gaan. Daar kan je de firmwares en de keys vinden !

Link naar reactie
Delen op andere sites

En natuurlijk de nieuwste settings in je hummie zetten. Maar dat spreekt natuurlijk van zichzelf <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hetzelfde probleem met mijn gepatchte Humax 5400. De blokvorming doet zich alleen voor met een aantal zenders, waaronder RTL 4 en RTL 5. Ik heb de nieuwste software en de nieuwste (PET 123) settings, dus hier kan het niet aan liggen. Met de 3.8 flash op mijn funkaart blijft het probleem zich voordoen. Het is voor mij een complete raadsel, temeer ik er mooit eerder last van heb gehad. Pas sinds een maand of twee is het aan de gang. Het vreemde is verder dat ik rond de 65% signaalsterkte voor de bewuste zenders haal, terwijl de overige Nederlandse zenders een ontvangskwaliteit hebben van bijna 100%.

Om het verhaal nog vreemder te maken: soms gaat de Humax vanzelf aan terwijl hij op standby staat. Hij gaat dan altijd naar kanaal 7, waar ik Yorin heb geprogrameerd. Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jongens zet de v3.81 maar eens op je grappenkaart.

Wat je ook kan doen is de Seca idents/keys verwijderen en uitsluitend de Irdeto idents/keys gebruiken. Je probleem is dan opgelost.

Sat Koos heeft ze.

Avensis

 

@Figo

Kijk eens naar je timersetting

 

<small>[ 21-05-2002, 00:05: Bericht gewijzigd door: avensis ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

 

hier het zelfde probleem maar dan met zgn 1in1 files op een funcard in een aston 1.05 die op zijn beurt in een humax 5600 steekt (met een 5400 firmware) , ook hiks op rtl4 wat kan ik proberen?

 

dank je

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een aantal weken geleden zijn de encoders van de C+ pakketten vervangen door andere, sindsdien zijn deze 'hick-ups' aan de gang. Er zijn diverse andere berichten op dit board waar er uitvoerig over gesproken wordt. Kijk b.v. eens in de Nokia sectie, een maand geleden ofzo.

 

Groet,

Heyes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij is het probleem op ned 1,2 en 3 en de Canal + kanalen . Ik heb de hele winter ( zelfs met regen) goed beeld gehad met een relatief kleine schotel ik denk ongeveer 50 cm. En nu het warmer wordt is mijn beeld op deze kanalen zeer slecht ik zie zelfs bijna geen blokjes meer het rode balkje met no signal knippert op het scherm en af en toe zie ik een wel heel erg blokkerig beeld. Nu is het wel zo dat ik net een Humax heb gekocht en daarmee zijn de problemen begonnen denk ik , in ieder geval in die periode.( had de eerste 2 dagen goed beeld)

.

 

Nu is mijn vraag kan het aan de temperatuur en zon buiten liggen in combinatie met een redelijk kleine schotel?? Of is het de Humax zelf ?? Of ligt het probleem bij canal+ ( dan zouden er toch meer mensen moeten klagen )??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn signaal sterkte is :

signal level = 44%

signal quality= 51%

 

Schotel heeft vrij zicht, er staat wel een meter voor de schotel een schouw maar die komt niet in het zicht van de schotel

 

<small>[ 21-05-2002, 19:17: Bericht gewijzigd door: nafets ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat dit een typische Humax probleem is. Ik heb namelijk ook een GB-sat. Deze heeft totaal geen last van de hick-ups op RTL. Ook is de signaalsterkte van RTL 4 en 5 op de GB-sat net zo hoog (98%) als van de overige Nederlandse zenders. Wat ik me dus het meest afvraag, is waarom de signaalsterkte op RTL 4 en 5 rond de 65% ligt, terwijl deze voor Canal+ en Ned 1,2 en 3 bijna 100% bedraagt? Zouden deze niet gelijk moeten zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...