Ga naar inhoud


Aanbevolen aanpassing draaibare schotel


Gast

Aanbevolen berichten

Voor de vele specialisten rondom dit board vermoedelijk geen al te moeilijke vraag, voor mij technisch echter wel, daarom graag een reactie.

 

Tot begin dit jaar had ik een Nokia 9500, een draaibare schotel met losse positioner en Overflow 1.79.5. Voor het betere zapwerk heb ik hieraan begin dit jaar toegevoegd een Humax5400Z, doorgelust naar de MM9500. Later toch ook nog de MM9500 Cam laten aanpassen en dankzij dit onvolprezen board (en de vele enthousiaste inzenders en links) gebruik ik inmiddels de volgende patches en zenderlijsten :

- MM9500 : NoManiT (25-12-2001), Zenderlijst: aangepaste Satlook

- H5400Z : PH 2002G/Tux11 , zenderlijst : aangepaste Pet123.

 

(Dank aan : Satlook , Pet123 , Duwgati, en alle, alle anderen...).

 

Ik gebruik echter nog steeds de losse positioner, maar gezien de vele mogelijkheden van de Humax5400Z moet dat natuurlijk gemakkelijker kunnen.

 

Maw: Wat is de meest eenvoudige aanpassing aan mijn schotelopstelling, zodat ik in feite de aparte positioner niet meer hoef te gebruiken ?

Moet ik de motor van de schotel vervangen ?

 

Alvast bedankt voor de reacties ..

 

Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites


Waarom lus je ze niet andersom?

Dus schotel op de Humax en van Humax naar de Nokia. Immers de Humax kan heel simpel een motor aansturen. Je kunt dan een diseqc motor aanschaffen. Deze motor krijgt zijn voedingspanning door dezelfde kabel als de lnb.

Dus simpel gezegd: Je hoeft alleen maar de antennekabel te gebruiken. Het voordeel is ook dat je niet je ontvanger op een kanaal moet zetten en dan vervolgens de positioner ook nog moet bedienen om de schotel op de juiste positie te zetten. De Humax regelt dat vanzelf.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou tussen de Hummie en jouw bestaande actuator een V-box of Aston SatSeeker DS100 (kost ongeveer 100 Euro) plaatsen. Dit apparaat zet de DiSEqC pulsjes om naar 36volt aansturing.

 

Als je reeds een 36v actuator hebt, dan ga je toch niet klooien met een DiSEqC-motor? Een 36volt actuator vind ik technisch veel mooier. Hij is krachtiger, veeeeel sneller en heeft geen speling!

 

Ter indicatie: Als je met een DiSEqC-motor van Astra (19 oost) naar HispaSat (30 west) wilt draaien, dan kun je ondertussen wel even gaan schijten (duurt bijna 2 minuten).

 

Succes,

Nico

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tjaa, ik weet niet beter, dus ben erg benieuwd hoe lang dat dan duurt met een 36v actuator??

 

(misschien ga ik er dan wel 1 aanschaffen,

ik poep namelijk meestal 1 keer per dag,

's ochtends, en dan staat de STB nog uit)

Vu+ Ultimo4k

1 FBC DVB-C en 1 FBC DUAL DVB-S2X

OpenPli 7

Link naar reactie
Delen op andere sites

@satdr,

 

Hahahahaha, je gaat mij toch niet vertellen dat jij geen televisie op de plee hebt? <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" /> <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" /> <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

 

Even alle gekheid op een stokje . . .

 

Een H to H motor (zoals de Jeager SG99) draait ongeveer 5 a 6 graden per seconde!! Dat is dus wel even wat anders dan een STAB!! Toch wel lekken om in een seconde van Astra naar Hotbird te draaien <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Enige nadeel is dat het een extra investering vereist (ongeveer 100 Euro) voor een V-box of Aston DS100.

 

Groet,

Nico

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heren, allereerst bedankt allemaal voor de toelichting.

 

Voor AlanS ter info:

De MM9500 heeft heel veel mogelijkheden, maar doorlussen kan niet. De schotel zit nu dus al op de 5400 en wordt doorgelust naar de MM9500. De aparte positioner (met afstandbediening) geeft 36V af om de motor aan te sturen. Toen ik de vraag stelde dacht ik ook aan jouw oplossing, maar motor vervangen en schotel opnieuw instellen zag ik zelf niet zo zitten (schotel hangt toch nogal hoog).

 

Van Nico (Mr Bean) begrijp ik dat de mogelijkheid ook bestaat om mijn positioner te vervangen door een ander apparaat (V-box of Aston DS100). Klopt dat ? In dat geval hoef ik in elk geval niet het dak op of dit door een installateur laten verzorgen. Het bestaan van deze apparaten was mij niet bekend en ga ik zeker zoeken. Heeft iemand wellicht een adres ? Overigens heb ik wel gemerkt dat ook mijn huidige opstelling niet 100% vrij is van speling. Klopt het dat gebruikt wordt de Pet123 lijst voor een diseq motor ?

 

Goede feestdagen,

Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, Je vroeg in je eerste posting :"moet ik de motor vervangen" Nu blijkt dat je daarop niet zit te wachten omdat je schotel ergens onbereikbaar hangt. Dan moet je misschien alternatieven zoeken. Maar ooit is die schotel daar opgehangen. Is het misschien niet waard om meer moeite te doen voor een wat modernere motor.

Oftwel de geveltoerist uithangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@AlanS: Ik heb geen geveltoerist gespeeld, maar de schotel laten installeren. Vandaar dat ik zocht naar een alternatieve manier.

 

In elk geval nogmaals bedankt allemaal (ook de PM-ers). Ik ga aan de slag en wat mij betreft daarom over en sluiten.

Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...