Ga naar inhoud


Moteck sg2100 vs. sg2100A


Gast

Aanbevolen berichten

Ik plaats dit topic nu ook maar even hier daar ik mijn Moteck op een dreambox aangesloten heb, zou het probleem hier ook mee te maken kunnen hebben?

 

Is er iemand die kan bevestigen dat de Moteck (Strong) sg 2100A een duidelijke verbetering (technisch gezien) is t.o.v. de Moteck sg 2100?

 

Heb nu bijna 1,5 jaar een 2100 en ik moet zeggen, niets dan ellende. Hij is gisteren voor de derde keer volledig uitgevallen (groene lampje brandt wel, flikkert af en toe een beetje naar rood), draait absoluut niet meer. Heb dit de vorige keren opgelost door de schotel van de mast te halen (motor ook) en daarna de motor open te schroeven. Ik heb toen de kern en mantel van de coax rechtstreeks op het motorje binnenin aangesloten (dus de printplaten binnenin overbrugd). De motor draaide toen weer (ook via de dreambox-besturing).

Nu na de derde keer ben ik het echter zat.

Nogmaals, is de 2100A nu wel of niet een stuk betrouwbaarder dan zijn voorganger (en dan vooral de printplaten binnenin, daar lijken de problemen bij de 2100 vooral uit voort te vloeien....) of moet ik toch naar een stab gaan kijken (veel trager dus verdient deze motor niet mijn voorkeur.....)?

Link naar reactie
Delen op andere sites


 

Ik heb hier 3 Stab HH-120's en die zijn echt perfect.

Ooit 1 gehad die deed vreemd en heb ik toen vervangen,

maar dit draait al jaren *zeer* stabiel.

 

Tja het draait ietsje langzamer.. maargoed ;-)

 

Ook zalig af te stellen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je problemen met de print hebt, kun je hem misschien beter eens opnieuw doorsolderen. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Zo ben je er in iedergeval zeker van dat er geen "losse contacten" meer zijn.

 

P.S.: Ik heb een 2100 en een vriend heeft de 2100A.

Beiden werken prima.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo Snuf

 

 

ik heb ook de 2100 en met de db2 nog nooit geen probleem gehad , maar een kennis van mij met een dream en ook een 2100 uit de zelfde batch , niks als problemen , boxen een keer geruild ,en ja hoor het verhuisde keurig mee , na enig navraag blijkt dat een bepaalde serie dreams dat probleem heeft volgens een plaatselijke gerenomeerde satboer , het schijnt een combinatie dream en image te zijn die het veroorzaakt , (klopt dit niet , dan lieg ik in commissie )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Huh, slechte serie dreams?, dit is nieuw voor mij, maar zeker interessant....is ergens te achterhalen welke serie hiervoor verantwoordelijk is. Hebben meer mensen hier ervaring mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...