Ga naar inhoud


Welke Elco vervangen van die Voeding?


Samplex

Aanbevolen berichten


Gewoon alle elco's vervangen... (al die zwarte rechtopstaande dingen... Maar als je niet weet wat elco's zijn kan je het beter aan een ander overlaten, er zit namelijk ook nog een + en - zijde aan)

 

Maar waarom vervang je ze als ze nog niet stuk zijn??? Of is ie al stuk? Dan minimaal degene met een zwarte drab aan de onderzijde <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

<small>[ 22-05-2002, 20:35: Bericht gewijzigd door: Fred Vreeswijk ]</small>

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Worden de defecte Elco’s dan vervangen met de zelfde max. toelaatbare “spannings” grens?

Of is het aan te raden om juist hier wat meer ruimte te geven door de capaciteit en/of de max. toelaatbare spanning te verhogen bij de nieuw te plaatsen Elco’s.

Zijn er geen site’s die hier expliciet tekst en uitleg over geven.

 

Gaarne jullie reactie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@samplex.

Waarom wil je ze vervangen?

Problemen met uitval display na het plaatsen op standby?Gaat die na enkel uren standby gewoon uitvallen?Wordt voeding zeer heet?

Op de print kan je lezen en ik heb na bovengenoemde problemen c9 en c10 vervangen.deze zijn van 1000µf 10 v.de spanning van de te vervangen elco's mogen hoger zijn,bij mij 16 V.Als het aangeraden is de capaciteit te verhogen,daar spreek ik mij niet over uit.

ook gelezen over andere elco's,maar waardes zijn onbekend.Lees eens humax bijna dood en anderen,en je zal al heel wat meer weten <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" /> <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" /> .

Ps,als je niets kent van elektronica,blijf er van je poten af,want je kan meer stuk maken dan je denkt.Je hebt een lichte soldeerbout nodig met een punt,een soldeerpomp of desoldeerlint om op een goede en proffesionele manier die elco's te verwijderen.die elco's staan ook dicht bij elkaar,let op dat je geen andere onderdelen raakt bij het desolderen ervan.

Let op,ik ken je kennis van elektronica niet,maar een elco geeft een + en een -.Zorg ervoor dat je ze juist (de nieuwe dan) erin soldeert,anders kan er serieus wat gaan mislopen en kunnen de gevolgen desastreus zijn als je mijn plat vlams begrijpt.

Good luck en neem je er tijd voor.

ps2.Waar zijn als die graemlins gebleven? <img border="0" title="" alt="[Frown]" src="images/icons/frown.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Problemen met uitval display na het plaatsen op standby

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^

 

als ik mijn Hum uit zet rode knop afstandbediening

 

KLIK display weg

 

zet ik hem aan rA in beeld en displayweer weg

heb al nieuwe setitng erin geet etc nieuware enzo maar nog steeds

Link naar reactie
Delen op andere sites

samplex,

 

heb niet hetzelfde probleem gehad maar wel soortgelijk. Bij mij begon de humax te tikken en deed de display het ook niet meer, of kreeg ik een foutmelding op de display. Lag inderdaad aan de elco's die zagen er ook "opgezwollen" uit.

 

gr Bob

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb de elco*s laten vervangen en het resultaat is nu dat hij ook uit springt als ik de humi af laat koelen en als die afgekoeld is en dan weer aan zet en op standby zet (hij is nog steeds koud)en de zwarte ec is venieuwd, soms als ik hem uitzet dan schakeld hij weer even op ra en dan weer uit , het lijkt net dan iets niet goed is of wat moet er meer aan gebeuren . <img border="0" title="" alt="[Eek!]" src="images/icons/shocked.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een Ra melding houdt in dat de settings verdwenen zijn, of dat de humax de start ervan niet kan vinden.

Zet de software er opnieuw in en daarna opnieuw de settings, waarschijnlijk is het probleem dan gewoon opgelost.

 

Een Ra melding heeft niets met de voeding te maken.

 

Fred

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...