Ga naar inhoud


Opnemen uitzendingen satellietradio


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Wie kan mij vertellen hoe je digitale radio uitzendingen het best kan opnemen, om later bijvoorbeeld in een (auto-radio) cd-speler weer af te spelen?

 

Is dit misschien mogelijk door de digitale optische uitgang van de Humax aan te sluiten op de digitale ingang van een (eventueel te kopen) audio-cd recorder?

 

Is het wel mogelijk om digitaal uitzendingen op te nemen i.v.m. kopieerbeveilingen, zoals b.v Serial Copy Management System?

 

De computer staat een beetje ver van de ontvanger vandaan, vandaar.

 

Alvast bedankt?

Link naar reactie
Delen op andere sites


ja dat kan,

 

Ik doe het met laps audio, reciever aansluiten op je pc en dan schrijf je het weg op je hd in de bitrate naar keuze. (mp3) maar je kan ook op de gewone manoer via de uitgangen opnemen.

 

bob

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb onlangs een uitzending op minidisc opgenomen. Heb dit via een optische kabeltje gedaan. Van een kopieerbeveiliging heb ik niets gemerkt.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedereen bedankt voor zijn antwoorden!

 

Omdat radio een streaming medium is (met een continue stroom aan data) weet ik niet of ik dit met een audiorecorder zomaar op een CD'tje kan branden, zonder enige vorm van trackindeling. Ik weet verder niet of het digitale signaal ook enige vorm van kopieerbescherming (SCMS?) bevat, die de audiorecorder nutteloos zou maken.

 

Analoog zou in ieder geval moeten gaan, maar ik zou graag de digitale uitgang van de Humax gebruiken. Heeft deze alleen functie in geval van DD-uitzendingen, of ook bij normale Stereo?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag iedereen,

 

Heb het er uiteindelijk maar op gewaagd en een Philips CDR950 gekocht. Verder de optische uitgang van de Humax aangesloten op de digitale ingang van dat beestje. En ziedaar, het apparaat maakt perfekte digitale kopieen van radio-uitzendingen (een lange track op CD). Van enige vorm van kopieerbescherming heb ik nog niets gemerkt.

 

Het ding slikt helaas alleen maar speciale, dure audio CD-R's. Voor in de auto kopieer ik die dan met een normale brander op een normale CD-RW. Wel wat omslachtig, maar het werkt.

 

Ik merk inderdaad verder soms wel wat kwaliteitsverschil tussen de verschillende zenders. In hoeverre dit aan de hoeveelheid compressie of aan het gebruikte bronmateriaal (studio-apparatuur, etc.) ligt, weet ik niet.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Welnee, je kan ook de goedkope cd's gebruiken door er eerst een "dure" in te doen en hierna de lade open te trekken en er een andere in te leggen.

Is een truukje die je ff moet weten.

 

Astatic

(zit even bij een kennis te antwoorden!)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Astatic,

 

Bedankt voor de tip! Ik wist dat deze truuk werkte bij de oude Philips CDR880, maar dacht dat dit wel niet meer zou werken bij de CDR950.

 

Ga het dan toch eens proberen. Bespaart me een hoop tijd en geld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bink, sorry voor het late antwoord. Ik was weer eens onderweg.

Helaas zijn er maar weinig zenders die echt "clean" zijn.

Eén van mijn favoriete zenders is Jazz Radio Berlin op Hotbird.

Ook niet slecht is de Franse zender: Nostalgie en Metro FM op Türksat.

De Nederlandse Classic FM is wel één van de zenders met de meest slechte kwaliteit en "pompen" er vrolijk op los. Eigenlijk moesten ze zich schamen zo´n blubber te produceren voor een klassieke zender.

Concert Radio is OK en bijna alle (nationale ARD) duitse DVB zenders zijn bijzonder goed van kwaliteit. <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...