Ga naar inhoud


abrikozenpitten? gezond? of fabel


dreamlover8000

Aanbevolen berichten


Tsja, dit is niet echt een wetenschappelijk onderzoek he

 

Kanker is een welvaartsziekte veroorzaakt door zaken als roken, dierlijke vetten/eiwitten, etc.

 

In landen waar mensen een gezond dieet hebben komt het nauwelijks voor.

 

En in de tekst wordt gerept dat 120 jaar een normale leeftijd is daar, nou volgens gegevens is de oudste persoon iets van 115 jaar en woont in Nederland....

 

Citaat:

In de afgelegen dalen van de Himalaya, tussen Afghanistan, Pakistan, Kashmir en Chinees Turkestan, ligt het koninkrijkje van

de Hunza's. Deze mensen zijn bekend om hun hoge leeftijden en hun opvallende gezondheid. Het is niet ongewoon, als een Hunza de 100 jaar haalt, en sommigen worden zelfs 120 of meer ! Medisch deskundige onderzoekers vanuit de buitenwereld verklaren na hun bezoek aldaar, eenstemmig, dat er nooit een geval van kanker is voorgekomen in Hunzaland. Hoewel op dit moment de officiële weten- schap geen verklaring heeft voor het kanker-vrij zijn van de Hunza's, is het belangwek-kend te weten, dat het doorsnee Hunza voedsel 200 x meer nitriloside bevat dan het gemiddelde West- Europese en Amerikaanse voedsel. *(Extra opmerking: zie onderaan deze tekst!!!)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kanker is een welvaartsziekte veroorzaakt door zaken als roken, dierlijke vetten/eiwitten, etc.

 

Als de mens geen vetten en eiwitten zou eten dan worden je spieren gebruikt als brandstof. Dit is juist zeer gevaarlijk als je op dieet gaat, je krijgt met vele diëten te weinig eiwitten. Je hart is trouwens ook een spier. Tumoren en kankercellen groeien juist van suiker.

 

een stuk van 2 artsen:

 

De mens at vroeger veel minder koolhydraten dan we nu dagelijks eten. Koolhydraten zijn alle voeding die bestaat uit suikers en zetmelen. Uw boterham met anijshagel is dus voor 90% koolhydraten. De dietisten zeggen dat u vooral veel koolhydraten moet eten. Waarom is dat onjuist ? De darmen van de mens zijn niet ingesteld op het verteren van grote hoeveelheden koolhydraten. De mens en zijn evolutionaire voorgangers hebben 2,5 miljoen jaar lang nooit zoveel koolhydraten gegeten als we nu doen. Om dat in perspectief te plaatsen: Stelt u onze historie als mens voor als de afstand vanaf Groningen tot de zuidkust van Spanje. De mens heeft in zijn reis van Zuid-Spanje naar Groningen nagenoeg geen koolhydraten gegeten. Opeens, 1 kilometer (10.000 jaar geleden) voor Groningen gaat iedereen ineens koolhydraten eten. Dat is de verhouding: 2.490.000 jaar bijna geen koolhydraten en nu de laatste 10.000 jaar ineens bijna alleen maar koolhydraten. Zie de grafiek die ik heb bijgevoegd. Een aardappel is rauw giftig en bestaat voor het overgrote deel uit koolhydraten (zetmelen). Tarwe en andere granen hebben we ook nooit gegeten, omdat die zonder machines niet te verwerken zijn (de schil is oneetbaar). Wat aten we wel: Groenten, noten, vlees en vis. Dit is vooral eiwit- en vetrijk voedsel. Er zijn nog enkele culturen die nog steeds het originele, natuurlijke dieet volgen. Dit zijn onder andere de eskimo's, die nagenoeg alleen vette vis en vlees eten. Overgewicht en moderne welvaartsziekten komen daar dan ook nagenoeg niet voor. Ze eten namelijk een dieet met nagenoeg geen koolhydraten. Dit bewijst dat koolhydraten niet essentieel zijn.

 

Eiwitten zijn de bouwstoffen voor het lichaam. Elke lichaamscel bestaat voor een groot deel uit eiwitten. Vlees en eieren bestaan voor een groot percentage uit eiwitten. Het is dus belangrijk om voldoende eiwitten per dag te eten. Mensen die alleen maar fruit eten, krijgen nagenoeg geen eiwitten binnen en hebben dus feitelijk het sterfproces gestart. Koolhydraten zijn niet essentieel in het dieet. Vetten en eiwitten wel. Het lichaam kan namelijk eiwitten in glucose (koolhydraten) omzetten wanneer dat nodig is. Als u echter te weinig eiwitten eet, zal het lichaam zijn eigen cellen gaan omzetten naar glucose. Dit betekent dus dat alle spieren op termijn opgegeten worden, waaronder de hartspier. U kunt wel voorspellen wat er dan gebeurt.

 

Dan zijn er ook nog de synthetisch / kunstmatig gemaakte vetten: Margarine. Margarine bestaat niet in de natuur. Voor margarine neemt men een mix van plantaardige en dierlijke vloeibare vetten. Deze vetten worden kunstmatig hard gemaakt, zodat u het makkelijk kunt gebruiken om uw vlees in te bakken of om een taart mee te bakken. In dit proces van hardmaken wordt de moleculaire structuur van de vetten zodanig veranderd dat er een vet ontstaat dat nog nooit eerder in de natuur is voorgekomen. De mens is geworden wat het nu is na 2,5 miljoen jaar evolutie. Onze maag, darmen en afweersysteem zijn afgesteld op het eten dat we reeds 2,5 miljoen jaar gegeten hebben: Vlees (vette organen), bladeren (groenten) en suikerarme bessen. Het afweersysteem weet niet wat met deze nieuwe vetten te doen: Ze worden niet herkend. Deze zogenaamde trans-vetten zorgen voor veel problemen, waaronder problemen met het hart. Oplossing: Geen transvetten meer eten. Geen margarine meer dus. Frites worden vaak ook in 100% transvetten gebakken. Gebak bevat bijna altijd ook transvetten. Let ook op de chips. Controleer de ingredientenlijst op het volgende: transvetten, transvetzuren, gehydrolyseerde vetten. Gebruik in plaats daarvan olijfolie, kokosolie, 100% roomboter.

 

Waarom bent u zo verslaafd aan roken ? Dat komt doordat nicotine een bloedsuikerverhogend effect heeft. Als uw bloedsuiker niveau stijgt, worden er lichaamseigen opiums aangemaakt. Het zijn deze opiums die ervoor zorgen dat roken zo verslavend is. Drugsverslaafden kunnen u daar meer over vertellen. U voelt zich een stuk beter na uw sigaret omdat u een laag bloedsuikerniveau had. U zult dus eerst ervoor moeten zorgen dat u geen lage bloedsuikerniveaus meer heeft. Dat kan door uw dagelijkse inname van koolhydraten sterk te verminderen. De koolhydraten verhogen namelijk eerst de bloedsuikerwaarden om vervolgens na een paar uur een dip in de bloedsuikers te veroorzaken. Op dat moment doet u alles voor een sigaret. Eet in plaats van brood een paar sneetjes Wasa Knackebrod volkoren rogge met dikke plakken (Franse) kaas en laat 's avonds uw aardappelen, rijst, bami, macaroni, spaghetti of mais staan en eet meer groenten en vlees. Na een paar dagen merkt u dat de rookverslaving vanzelf afneemt. Door nu rustig af te bouwen, kunt u van de sigaretverslaving afkomen.

 

Melk wordt in de natuur gebruikt om de zuigelingen van voedsel te voorzien tot het moment dat deze zelf in zijn voedsel kan voorzien. Melk bevat water, eiwitten, melksuiker (lactose) en vetten (waaronder ook cholesterol). Bovendien bevat het een grote hoeveelheid enzymen, die ervoor zorgen dat de voedingsstoffen in de melk goed verteerd kunnen worden. Als mensen ineens koemelk gaan drinken, is ten eerste de verhouding vet/eiwit/koolhydraat niet optimaal voor de mens. Ten tweede sterven in de mensendarmen de lactase-producerende darmwandcellen af na de zuigelingentijd. Lactase is het enzym dat nodig is om lactose (een disaccharide, dubbelsuiker) in twee glucose-molekulen om te zetten. Als een volwassen mens nu melk drinkt, kan de lactose niet verteerd worden. Bacterieen eten dit nu op. Resultaat: Zwaar stinkende winden en boeren. Ten derde pasteuriseren we de melk, waardoor de in de melk aanwezige enzymen, waaronder lactase, vernietigd worden.

LET OP: Als u een kalf gepasteuriseerde melk te drinken geeft, wat gebeurt er dan: De kalf gaat dood ! Door de pasteurisatie is de melk giftig geworden voor de koe zelf !

 

 

 

Kanker wordt naar mijn idee ook veroorzaakt door een te hoge inname van koolhydraten in combinatie met een slechte levensstijl: Te weinig slaap, niet in het donker slapen, te gedreven levensstijl. Dit veroorzaakt een zeer grote verandering in de hormoonhuishouding en een sterk verzwakt immuunsysteem, wat uiteindelijk kan leiden tot het ontstaan van defecte cellen. De lichaamscellen veranderen in kankercellen op het moment dat ze sterk ondervoed raken: Qua voeding, maar ook qua vitaminen en mineralen. Op dat moment zou de cel in principe afsterven, maar de cel weet nog uit een zeer ver evolutionair verleden een noodoplossing: De cel verandert weer in een prehistorische cel. Deze cel heeft ongelimiteerde deling, die alleen begrensd wordt door de hoeveelheid beschikbare glucose. De cel reageert ook niet meer op het destructieteken. Dit destructieteken zorgt ervoor dat de cel zichzelf opeet (dmv enzymen) en vervolgens in de bloedbaan vrijgeeft als voedingsbodem voor een nieuwe cel. Dit gebeurt constant met alle gezonde cellen. Omdat de kankercellen hier niet op reageren, verdwijnen ze nooit uit het lichaam. David Gregg heeft ontdekt dat kankercellen weer terug te veranderen zijn in normale cellen als ze weer alle voedingsstoffen en mineralen en vitaminen toegediend krijgen. Door een zeer goed uitgekiend vitaminen- en mineralensupplement en een aanpassing van het dieet, kunnen de kankercellen bekeerd worden om weer een normale cel te worden. Na verloop van tijd ontvangt de ex-kankerkcel het destructieteken en vernietigt het zichzelf. Einde verhaal. Einde kanker. Dit "na verloop van tijd" kan echter erg lang duren. Het is dus belangrijk dat de goede vitaminen en mineralen in de goede proporties toegediend blijven worden. Het dieet dat hierbij hoort is zodanig dat er zo min mogelijk koolhydraten in zitten. Dit is namelijk voer voor de kankercellen. Onderzoeken wijzen uit dat kankergezwellen nagenoeg niet meer groeien of zelfs krimpen als de cel nagenoeg geen glucose meer toegediend krijgt. Dit betekent dus: Een zeerlaagkoolhydraten dieet: Maximaal 30 gram per dag. U denkt nu misschien: Ja, maar mijn gezonde cellen moeten ook nog brandstof hebben. Dat is geen probleem. De meeste cellen in uw lichaam kunnen ook op vetten draaien en eiwitten kunnen omgezet worden naar glucose indien nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die Hunza's zijn volgens mij net zo echt als de Oompa-loompa's uit Willy Wonka's Chocolate Factory.

 

Kanker is een "slijtage" ziekte.

 

Wij zijn gebouwd om een jaartje of 40 mee te gaan. Daarna begint er van alles mis te gaan, zoals bijvoorbeeld het reproductiesysteem.

 

Kanker wordt veroorzaakt door mutaties van cellen, meestal veroorzaakt door "kopieerfouten", maar dat kan ook veroorzaakt worden door bepaalde chemische stoffen (zoals benzeen) en zelfs door stoffen die scherpe "splinters" vormen (zoals asbest).

 

Van teveel (en vooral chorestorolrijke) vetten kun je hart- en vaatziekten krijgen, kanker heeft daar niks mee te maken.

Onze voeding staat stijf van de kankerremmende en kankerverwekkende stoffen. Het is bijna ondoenlijk om te zeggen wat het uiteindelijke effect is. Zo zijn verbrande hamburgers inderdaad kankerverwekkend. Om je kans op kanker te verdubbelen moet je er ongeveer 40.000 eten.

 

Een goede conditie betekent meestal een goede weerstand, en overgewicht is meestal geen teken van goede conditie, vandaar dat overgewicht in verband wordt gebracht met hogere vatbaarheid voor allerlei aandoeningen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook heel vaag is dat je bij het zoeken op Hunzaland met G**gle uitsluitend artikelen over gezondheid vindt. Is er verder niets te melden over dit volk?

 

Helemaal verdacht vind ik dat zoeken op 'hunza' in het CIA World Factbook nul hits oplevert. Een geheim volk waar de CIA niets van weet?

 

En dan ook nog handig gelokaliseerd in een ontoegankelijk deel van de wereld (vlakbij Shangri-La waarschijnlijk, de vallei van de eeuwige jeugd). Ja, als je beweert dat ze in Osdorp wonderabrikozenpitten verkopen is iedereen er na een halve dag al achter dat het oplichterij is natuurlijk.

 

Laat je niet gek maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees net dat het door het magische water van Hunzaland komt. En die kan je natuurlijk voor een leuk prijsje kopen.

 

Het is een feit dat in de minder ontwikkelde landen geen bevolkingsregister bestaat waardoor mensen helemaal niet weten hoe oud ze zijn. Is in dat soort landen ook helemaal niet relevant. Zelfs in een ontwikkeld land als Turkije weet lang niet iedereen z'n geboortedatum. Een bekend probleem voor het Nederlandse bevolkingsregister. Dus vergeet die 120 jaar maar, laat staan 140.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pas geleden hadden ze in Belgie nog zoiets. Toen men de oudste inwoner wilde gaan feliciteren bleek die al vijftig jaar dood te zijn... Had met "behoud van uitkering" te maken dat de familie nog wel eens "vergat" om zo iemand als overleden te melden <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, neem de gemiddelde blonde Benidorm snol van 25 jaar. Iedere 5 minuten een peuk en een glas hoofdpijn wijn en zo'n griet ziet er al snel uit als 45 jaar.

 

Dat geldt ook voor mensen die iedere dag aan weer en wind blootgesteld staan zoals stoere zeelui. Die hebben ook al snel een oude kop.

 

Zeg tegen oma van 80 dat ze toch al minstens 110 is en ze zal het al snel geloven.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...