Ga naar inhoud


Welke CAM voor Casema Irdeto 2 kaart?


Gast Da_Teach

Aanbevolen berichten

Jongens,

 

Ik heb een Technotrend DVB-C kaart voor mijn computer en heb een originele Irdeto 2 kaart van Casema gehaald bij zo'n dealer. Nu heb ik alleen een probleem, de CAM die deze dealer er bij gaf (Dual CA, officieele irdeto CAM) werkt niet <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> (Hij waarschuwde ook dat er een grote kans was dat het niet ging werken)

 

Als ik een encrypted canaal probeer te kijken, geeft de CAM een E34 - Service is scrambled error. De Irdeto 2 kaart wordt door de CAM gezien, maar werkt dus niet <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

Nu heb ik deze kaart in een Panasonic decoder geprobeerd, en hier werkt hij wel in. Dus de kaart is niet defect.

 

Het grote verschil dat ik zo op het eerste oog zie is dat de Panasonic 'Softcell 2.24' heeft, en de CAM die ik gebruik alleen maar 'Softcell 2.23B'.

 

Ik heb hier ook een Matrix Revolutions kaart liggen, maar hier lukt het mij in iedergeval ook niet mee.

 

Heeft iemand tips?

 

In iedergeval bedankt, Da_Teach

Link naar reactie
Delen op andere sites


Er zijn verschillende I-2 kaarten. De kaart die jij hebt gekregen voor het CASEMA pakket is een z.g. Deltacard. Die zijn net weer wat anders dan de ‘oude’ I-2 kaarten. Het ligt voor de hand deze vraag direct te stellen aan IRDETO Access en om een oplossing te vragen. Aangezien je vraag en setup volledig valide is zijn ze onder NL wetgeving verplicht hierop support te leveren <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

IRDETO Access

Jupiterstraat 42

HOOFDDORP

2132HD

023 5562222

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb Irdeto Access nederland gemailed, na ong. een week kreeg ik het antwoord dat zonder juiste decoder het niet ging werken. De vraag waarom het niet ging werken (omdat de setup volkome legaal / normaal is) werd met dit beantwoord:

 

Citaat:
Geachte heer xxxx,

 

De in Nederland verkochte Irdeto smart cards controleren controleren zelf of ze in een apparaat (decoder of Common Interface CAM (CI CAM)) worden gebruikt dat op de lijst van door de kabelaars goedgekeurde apparatuur voorkomt. Komt het gebruikte apparaat niet op de lijst voor, dan weigert de kaart met dit apparaat samen te werken.

 

Op dit moment komt de CI CAM nog niet op die lijst voor. Dit heeft niets met de CI CAM te maken maar veel meer met de kwaliteit van de in omloop zijnde CI decoders. Op het moment dat dit proces beter beheerst kan worden, kan ook de CI CAM (of eigenlijk beter, de betreffende CI-CAM - decoder combinatie) aan de lijst worden toegevoegd.

 

Kortom er is niets mis met uw DVB-C kaart, CI CAM receiver of CI CAM; het heeft uitsluitend te maken met de scheiding tussen "getest - en goed bevonden" apparatuur en overige apparatuur.

 

Hopende u hiermee van dienst te zijn,

 

met vriendelijke groet,

 

Irdeto Access

 

Helaas zit ik dus nu met een €250 pc-decoder kaart, een €75 irdeto cam en een €25 casema smartcard, en kan ik nog geen (digitale-)kabel via mijn pc kijken (behalve de gratis kanalen)... <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee hoor.

 

Uit hun tekst kan je opmaken dat ze het niet voor elkaar kunnen krijgen hun spullen bij jou aan de gang te krijgen. Hun probleem….. Stel ze aansprakelijk voor het niet functioneren van de door hun gefabriceerde spullen en jou geleden ongemak in deze en doe ze een schikkingsvoorstel van 350 Euro voor het overnemen van je spullen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zijn de Nederlandse kabelboeren die de licenties beschikbaar stellen aan de receiver fabriekanten om werkende ontvangers te produceren voor de Nederlandse kabel.

 

De kabelboeren hebben gekozen voor een niet standaard Irdeto2 kaart om zo de touwtjes in handen te hebben van het aanbod van geschikte ontvangers voor de kabel. En ze kunnen natuurlijk per verkochte doos een leuke percentage ontvangen.

 

Dus klaag de kabelboeren aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...