Ga naar inhoud


Internet via satelliet: advies?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik zou binnenkort voor lange termijn internet willen ontvangen op verblijf (in Belgie) waar geen kabel of telefoonverbinding is. Als beginneling hoop ik hier een advies te krijgen over internet via satelliet. Na wat opzoeken op internet over de mogelijkheden van internet via satelliet, zit ik toch met nog wat overwegingen en problemen. Ik begrijp dat er een eenweg en een tweeweg verbinding is. Welke provider is aan te raden? Het tweeweg abonnement van Bysky lijkt op zichzelf nog betaalbaar, maar de installatie lijkt me toch zeer duur (tussen 1800 en 3300 euro excl. BTW excl. installatie, als ik het goed lees!). Zijn daar echt geen meer betaalbare mogelijkheden voor de installatie? Een eenwegverbinding zou ook te doen zijn en dan in combinatie met GSM/GPRS. Ik weet niet hoe de maandelijkse kosten in te schatten voor de upload via GSM/GPRS. Ik denk dat ik een gemiddeld, passief internetgebruiker ben: surfen, email, downloaden en uploaden van multimediabestanden enz. Toch denk ik ook een eigen website op te starten. Zou dit dan nog te doen zijn? In dat verband vraag ik mij af of het makkelijk is om te wisselen van abonnement, ook mbt aanpassing installatie? Ik hoop dat ik duidelijk ben en dat kenners mij kunnen helpen welke keuzes ik best kan maken. Dank alvast.

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik zat net ook aan adam76 te denken. Het ziet er naar uit dat jullie elkaar gaan kunnen helpen. Succes ermee en hou ons op de hoogte hoe die installatie afloopt...

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de verwijzing. Dit maakt het wat aanvaardbaarder. De installatiekosten zelf liggen ook nog hoog, vermoed ik.

 

Het ligt binnen 5km van dorpskern vandaan, waar naar aan te nemen wel internet is. Ik had niet direct gedacht aan de mogelijkheid van draadloos, maar als dit kan waarom niet? <img src="/forums/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> Hoe gaat dit dan juist? Je moet dan op een ander adres je abonnement etc. hebben? Voor- en nadelen tov satelliet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

euuh wat je doet is met iemand die je kent die wireless heeft.. naar een huis zoeken die zo dicht mogelijk is bij jouw locatie..

aanbellen en heeeel lief vragen of je routertje met een antenne moogt zetten op dak en dat je daarvoor vergoeding wilt betalen.

 

 

Geschatte kosten zijn:(belgische prijzen opgelet!)

router: 85 euro

PCI kaartje PC: 40

antenne:60 euro (2x?)

kabel: 30 euro(2x?) (dit is wel paar meter natuurlijk!)

 

en dan kosten van internet per maand.. moet je overeenkomen...

 

opgelet antenne liefst zo hoog mogelijk en mag NIKS(buiten niks) tussen in staan.

 

 

Dreambox 800 + barry allen + 160gb | Dreambox 500 | Dreambox 7020 + 120G + usb stick..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb een 2-weg internet satelliet abonnement gehad tot ik ADSL mocht proberen (5,3 km van centrale, valt buiten officiele ADSL parameters). Nu heb ik 615 Kbit ADSL, daarvoor had ik officieel 512Kbit op Satelliet (Hughes Direcway DW4020 tranmsitter/receiver).

Dat is erg traag internetten vanwege latency (vertraging van acknowledgements).

Dus file transfer OK, maar web browsen traag. Maar nog altijd duidelijk sneller dan ISDN.

Met een telefonische uplink gaat het potentieel iets sneller qua responstijd (niet geprobeerd, maar theorie), zoals BySky dat aanbiedt.

Wat downlink betreft had ik weliswaar officieel 512Kbit maar ik heb file transfers gemeten van 2Gbit (voor dat een Fair use Policy ingreep of zo), dus daarover had ik niets te klagen. Komt omdat ik 's avonds werkte terwijl de satelliet voornamelijk door bedrijven overdag wordt gebruikt.

 

En qua prijs is satelliet ernstig in het nadeel. Zowel qua investering als qua abonnement. Wel heb ik hem 2e hands kunnen verkopen voor gebruik in het oostblok.

Hans

VU+ Duo2 4 tuners, VTI 6.0.4; BigBisat, 8 smalle Inverto LNBs; NetVision Vbox II, Funke 99cm, LNB Inverto Pro, Jeager H2H SMR-99G; Pioneer LX6080D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...