Ga naar inhoud


KPN krijgt concurrentie op het vaste net


Gast Yngwie

Aanbevolen berichten

Citaat:
Het bedrijf zal dus moeten inkrimpen en dat zal best wel eens ten koste kunnen gaan van de (in mijn ogen tot nu toe goede) dienstverlening.


Wel een erg dure dienstverlening als je kijkt naar het vastrechtprijs. Van de andere kant: als je kijkt hoeveel centales er staan, hoeveel koper en glasvezel er in de grond ligt dan zou de prijs nog te rechtvaardigen zijn, maar als straks VoIP de overhand gaat nemen moet KPN er toch wel wat aan doen. Ik ben wel blij dat het monopoly eindelijk wordt doorbroken.

Maar ja, als het net zo gaat als nu met de energiebedrijven, waar bij je bij de ene 0,002 cent goedkoper kan dan bij de andere dan schiet je er nog niets mee op.

Alles kan: Wim Kan, koffiekan, Sandokan..

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zelf heb wel eens het idee dat dat koper draadje naar mijn woning wel heel erg duur moet zijn geweest voor kpn

Even een rekensommetje

Ik woon hier nu 12 jaar bij de aanleg (aansluiting was er al gewoon maar ik moest me opnieuw inschrijven) moest ik ruim 100 euro betalen

dan betaal ik elke maand ongeveer 19 euro.

Dat leggen van dat koperdraadje is dus nu al betaald met 2836 euro.

Natuurlijk moeten ze ook hun telefooncentrale om de zoveel tijd vernieuwen, maar dan vindt ik dat dat heel goed betaald is met ruim 2800 euro aan vaste kosten, de telefoontarieven nog niet meegerekend want ook daar betaal je flink voor als je alleen al kijkt naar het starttarief. Voor 4,7 eurocent kan mijn eigen telefooncentrale, tegen een huidig stroom tarief van € 0,04651 per Kwh, al ruim 66 uur werken en als je dat afzet tegen die 5 minuten die je daadwerkelijk belt dan is dat wel erg duur.

Vandaar dat ik het toejuich dat KPN de werkelijke kosten zichtbaar moet maken voor derden en dat er iemand is die dit controleert zodat we min of meer zelf kunnen kiezen of we nu een hoog vast recht betalen met lage belkosten of een echt laag vast recht betalen met hogere telefoonkosten.

Maar ik vraag me af hoelang telefonie in de huidige opzet nog zal bestaan aangezien ik zelf van de kant van KPN vorig jaar al te horen kreeg dat ze er naar streven dat de huidige vorm zal verdwijnen en dat alles digitaal zal gaan worden. incl. telefonie, internet en cai.

 

suc6

 

Gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

kpn levert zijn diensten wel aan iedereen

 

of je nou naast de cenrale zit , of erg afgelegen

rendabel of niet rendabel je krijgt het

 

kun je van de kabel niet zeggen.

 

voorbeeld: bij ons nieuwbouw , er word een stacaravan geplaats op een bouwkavel om er tijdelijk in te wonen.

 

bij kpn telefoon aangevraagd

 

kpn komt , staat een klein paaltje in de grond, kosten in 2000: fl 25,00

 

als het allemaal commercieel word en concurerend word krijg je gewoon niets of betaal je de werkelijke kosten

 

 

ook met adsl

zelfs de onrendabele centrales zijn geschikt gemaakt

 

kun je van de concurentie niet zeggen

bbned eet alleen de krenten uit de pap

 

mijn conclusie: met concurentie zijn we niet beter af, we denken allemaal aan die 9 euro (belbuget) die we verplicht moeten betalen om de lijn te mogen gebruiken.

en dat blijft toch wel

al is het dat het verkapt op de rekening van de concurent toch doorberekend word

 

en kijk maar eens naar de kabel

probeer maar eens internet bij chello te krijgen zonder kabel aansluiting

Link naar reactie
Delen op andere sites

mmm, interesting,

 

Gegroet allemaal,

 

Werd tijd dat in nederland deze markt werd vrij gegeven, hier in Engeland is dit hele verhaal al een aantal jaren van toepassing en zitten we hier in fase WLR 4 (wholesale linerental stage 4).

Hier in engeland heeft BT de meeste touwtjes in handen zoals de meeste van jullie weten die zich hier mee bezig houdt.

 

BT heeft een Wholesale department en een Retail department, Retail koopt dus in bij Wholesale en houd de meeste proffit voor zichzelf hier.

Hier in engeland zijn de residential lines gesubsidieert (abonomenten particulier) en de commercial lines niet(zakelijke gebruikers)

Zoals ik t allemaal een beetje gelezen heb verwacht ik dat hetzelfde gaat gebeuren als hier.

Overschakelen naar een alternatieve provider word alleen maar interesant voor de zakelijke gebruikers gecombineert met CPS.

Alternatieve providers zullen in staat wezen om ook nieuwe lijnen te instaleren, in de praktijk zal dit nog steeds uitgevoerd worden door KPN engineers, ook de storingen etc, zullen verholpen worden door KPN.

Alternatieve providers zullen direct toegang hebben via een Gateway van KPN om orders te plaatsen en storingen te melden.

Alternatieve providers zullen moeten voorspellen hoeveel lijnen men denkt over te nemen of nieuw te instaleren(is hier in Engeland t geval, mischien in Nederland straks ook)

Als alternatieve providers niet in staat zijn om redelijk te voorspellen hoe en wat dan zal dit leiden tot vertraging in het afhandelen van de order, ik vermoed dat hier geen boete systeem aan verbonden zal zijn.

In geval van storingen zal de technishe kant nog altijd in handen van KPN zijn, het is hun netwerk tenslotte, de storings meldingen zullen aangenomen worden door alternatieve providers betreffende hun klanten en de doormelding zal dan plaatsvinden naar KPN.

Hoe snel dit allemaal gebeurt heeft meer te maken met hoe de relatie tussen KPN en betreffende providers is, in sommige gevallen zitten er mischien nog meer bedrijven tussen.

In Nederland zijn maar 4 1st Tier providers die beschikken over hun eigen glasvezel netwerk, KPN,BT,Enertel,MCI de laatse 3 in het rijtje zijn meer gericht op de zakelijke markt zoals isdn30e etc.

Ik verwacht niet dat deze bedrijven zich zullen verdiepen in de particuliere markt voor telefonie.

In nederland staat dit hele WLR verhaal nog in de kinderschoenen en zullen er nog vele obstakels zijn die opgelost moeten worden, men verwacht dat dit verhaal nog zeker 12 tot 24 maanden gaat duren voordat alles juist geimplementeerd is en op de juiste wijze functioneert.

 

Dit is mijn persoonlijke kijk op zaken en mischien zit ik er helemaal naast, ik kan alleen maar aangeven hoe bepaalde zaken in Engeland van kracht zijn en naar verwachting deels hetzelde zullen zijn in Nederland in de toekomst.

 

Al met al hoop ik dat deze informatie de geintreseerde van dienst ben geweest.

 

grtz from the UK

 

<img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> M

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens de KPN site kun je nu zonder vaste telefoon een ADSL abonnement krijgen, het is wel zonder provider.

Citaat:

 

Belt u alleen mobiel en wilt u toch ADSL? Zoekt u een alternatief voor kabelinternet? KPN heeft nu Direct ADSL zonder vaste telefoonaansluiting!

 

Direct toegang tot internet zonder tussenkomst van een internet service provider

 

 

Betaal alleen voor de diensten die u gebruikt

 

 

Eenvoudige installatie

 

 

Geen datalimiet

 

 

 

 

 

 

 

 

Profiteer nu tot 31 juli van deze actie

Gratis multi-pc modem bij Direct ADSL Go à € 79,-

 

 

Gratis draadloos modem bij Direct ADSL Lite, Basic en Extra à € 159,-

 

 

Eerste 6 maanden Direct ADSL Go van € 30,95 voor € 28,95

 

 

Geen aansluitkosten á € 74,95

 

 

 

Abonnementskosten per maand

 

Variant Snelheid* Prijs

Go 800 / 256 € 30,95

Lite 1600 / 512 € 35,95

Basic 3200 / 768 € 52,95

Extra 8000 / 1024 € 74,95

* snelheden in KBits/seconde, download / upload

 

 

 

Meer informatie

Over Direct ADSL

 

Bron: KPN.

 

mvg Theo50

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het blijft een soort koppelverkoop.. Je moet en zult *iets* van kpn moeten afnemen via de koperlijn, of het nu telefonie of adsl zelf is.. Nee, dit moet ook mogelijk zijn voor andere providers om aan te bieden zonder dat er een telefoonabonnement bij komt, al dan niet berekend via de rekening van de internetprovider zoals sommige providers dat nu doen (kosten van belbudget abonnement worden bij het maandbedrag opgeteld als je de gewone telefonie niet meer afnemen wilt). Daar komt ook bij dat dit technisch gewoon mogelijk is, net zo goed als directadsl dat kan. Het wordt hooguit wat lastiger om de dsl lijn te herkennen bij de klant, op welk aderpaar komt hij binnen... Maargoed, ook dat valt te tackelen aangezien bij de partikulier er maar 2 aderparen binnenkomen en bij bedrijven israpunten staan die mooi de aderparen genummerd hebben...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Volgens de KPN site kun je nu zonder vaste telefoon een ADSL abonnement krijgen, het is wel zonder provider.


Dat is toch goed? Al die flauwekul die je toch niet gebruikt wil je niet voor betalen, immers.

Anyway, dit is weer een "mooie" zet van KPN, want natuurlijk kan dat alleen met ADSL van KPN. Als je dat niet wilt (ik kan me zo iets voorstellen) dan moet je nog steeds telefoon-abonnement-geld betalen.

Ze zijn niet gek bij KPN.

Als ze nu ook nog eens fatsoenlijke spullen zouden verkopen...

DM8000 + VU+Ultimo + GSO op Wavefrontier PLI Core Member www.openpli.org

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Anyway, dit is weer een "mooie" zet van KPN, want natuurlijk kan dat alleen met ADSL van KPN.


Het kan in theorie ook met een bbnet dsl lijn. Tenminste sort of, je moet voor oplevering wel een werkende telefoonaansluiting hebben. Maar als je de dsl lijn eenmaal werkend hebt kun je je telefoon opzeggen. Echt handig is dat overigens niet, want de kosten die KPN aan je dsl-isp doorberekend.. en die dan weer door berekend worden aan de consument.. zijn hoger dan een bel-budget abbo.

Overigens.. over koppelverkoop.. ik kan me opzich wel vinden in het aanpakken daarvan. Maar dan wel gelijke monikken, gelijke kappen. Dus dan ook Voip zonder dsl abbo.. en kabelinternetten zonder een cai pakket..
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Zie maar hoe het gaat bij de NS, de rails zijn van een andere firma, de conducteurs zijn van een andere firma en de treinen zijn weer van een andere firma. Hoeveel zinloze onderdelen zijn er daar wel?


Alweer geen kennis van zaken!
NS® heeft eigen (hoofd)conducteurs, eigen treinen.
De rails, bovenleiding, seinen etc. zijn in beheer bij Railpro.
Voor het gebruik betaalt NS® een vermogen en loopt
vertragingen op omdat de infrastructuur nogal eens
hapert.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien geen kennis van zaken maar ik had wel gelijk met de zinloze opsplitsing, NS betaalt nu een vermogen aan een onderdeel dat van zichzelf was, het was beter geweest als het een geheel was geweest.

*** Humax 5400Z Loader H2.08 TOH 3.4_HoT EMU 10.0 Triax 110 STAB 120HH ***

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...