Ga naar inhoud


WAN Sharing en de wet


Rexxx

Aanbevolen berichten

Wat ik hierboven lees is allemaal onzin.

In de "privé sfeer" wil zeggen binnen je eigen domein/huis. Dat is zo klaar als een klontje. De buurman die namelijk toevallig op bezoek is, hoeft toch hopelijk geen blindoek om en oordoppen in?

Jij betaald met een pakket abonnement op CDS of TVV voor alle zenders binnen het pakket. Die mag je dan ook allemaal tegelijk binnen de privésfeer kijken. "Cardsharing" binnenshuis is dus geen inbreuk op het contract en wettelijk al helemaal niet verboden.

Het enige feit dat telt, is dat de personen die gebruik maken van de dienst (lees: de zender(s) bekijken) binnen de privésfeer horen en daarvoor gerechtigd zijn (lees: er een abonnement aanwezig is)

CanalDigitaal kan dan wel roepen dat het illegaal is, dat moeten ze dan eerst maar even bewijzen. Ik nodig ze uit om mij aan te klagen, want ik heb cardsharing over 3 TV's binnen mijn eigen huis en kijk daarmee uitsluitend naar de zenders binnen mijn pakket abonnement.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 185
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Beste Ron,

 

Ik begrijp je reactie voor de volle 100%. Daarom van mij de vraag om de onderbouwing aan de hand van Naam wet(ten), artikel(s) en lid (leden).

 

Tot nu toe is er geen enkele reactie geweest die dit kon duiden. Dit is niet alleen op dit forum zo maar ook elders. Degenen die stellen dat het internsharen niet toegestaan is komen niet verder dan stellingnames en soms met vage opmerkingen.

 

Dat er contractueel iets gezegd wordt dat klopt. Echter de vraag is of in het geval dit tot een confrontatie die bepaling handhaafbaar blijft. Maar goed dat ligt dan echt op het vlak van het consumentenrecht en de machtsverhoudingen bij het afsluiten van het contract. Dat vlak ben ik niet thuis genoeg en van speculeren hou ik niet.

 

Groeten,

Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ron,

 

Ik denk dat u mijn vraagstelling verkeerd uitlegt en dat ik niet geheel duidelijk ben geweest. Wat mij betreft is sharing in huis toegestaan. Immers zoals u al impleciet aangeeft is het in dit land gelukkig zo dat iets is toegestaan totdat het verboden is. (en gelukkig niet andersom).

 

Echter ik word wat moe van het "gepapegaai" dat home sharing verboden is en men alleen maar roept en niet onderbouwd. Helaas maken bedrijven/instanties graag gebruik van deze techniek om een zwakke positie te verdedigen. Met als resultaat dat als men maar hard genoeg een stelling rond schreeuwt er vanzelf goedgelovende mensen dit blindelings nalopen.

 

Groeten Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ron,

 

De volle 100% zijn wij het eens dat er geen wet is waarbij homesharing verboden is.

 

Die mening verdedig ik al lang en tot nu toe is er niemand geweest die mij een wet plus artikel plus lid kon noemen waarop zo'n verbod is gestoeld en deze ook staande houden.

 

Mochten er mensen met een andere mening zijn, dan nodig ik die nogmaals uit om mij een wet plus artikel plus lid of samenstelsel te duiden waarop zij hun mening baseren.

 

Groeten Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...

ben van mening dat wat ik in mijn huis doe (dus niet eruit) hun geen zak aan gaat en het gewoon een smoes is om aan meer geld te komen om hun zakken nog meer te vullen .

 

Maar das met meerdere dingen pak alleen sont maar met hun belachelijke heffingen op dvds cds en in de toekomst op hdd en geheugen .

 

mar denk ook eens na als je in je huis dat doet sharen a wie komt daar achter .denk je nwerkelijk dat oom agent aan de deur komt om jou te arresteren omdat je (let wel inhome) je card intern shared .joh die hebben wel iets anders te doen . ehm nou ja iets anders ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt volledig gelijk Joop, er is geen wetgeving die home-sharing specifiek verbiedt. Maar op basis van de (relatief) vage term 'privé-sfeer' is het zeker niet onmogelijk dat een rechter in een (bodem-)procedure concludeert dat home-sharing niet onder de uitzondering van art. 12 lid 4 Aw 1912.

 

NB overigens is het ook zeker mogelijk dat een rechter home-sharing wel beschouwt als vallend onder art. 12 lid 4 Aw 1912. Wat overigens, naast de handhaafbaarheid en de privacy-aspecten, m.i. de reden is dat content-providers (voor zover ik weet) (nog) geen zaken hebben aangespannen tegen één of meer home-shareders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
Gast Spyroman

Sjaak,

 

Daar haal je 2 dingen door elkaar op dat moment.

 

Het gebruik maken van een netwerk verbinding als die open staat is volgens de nieuwe regels strafbaar (in ogenschouw nement dat de buren niet weten dat jij er bij hun opgaat).

 

het cardsharen is bij wet niet verboden, alleen de huidige sharingmethodes zijn volgens bepaalde bepalingen wel strafbaar en kan als de exploiteur hier achterkomt en bewijzen kan achterhalen zorgen voor een afsluiting van je abonnement op de leverancier.

 

Citaat:
Buitenshuis

Veel bezitters van Linux-decoders, waarvan de Dreambox van het Duitse

Dream Multimedia het populairst is, gebruiken hun ontvanger om een

smartcard met vrienden en kennissen te delen. De één koopt een

abonnement van aanbieder A, de ander van aanbieder B en deze worden

dan samen via het internet met elkaar gedeeld waardoor beiden naar de

zenderpakketten van de aanbieders A én B kunnen kijken.Hoe onschuldig

het ook lijkt, dit is in strijd met het Nederlands strafrecht.

Daarnaast kunnen televisieaanbieders ook civiel rechterlijk een zaak

aanspannen en alle gederfde inkomsten hoofdelijk op de betrokken

personen verhalen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sjaak,

 

Ik denk dat je het e.e.a. nogmaals moet lezen alvorens te reageren. Wij bespraken hier de mogelijkheid om het eigen kaartje binnenshuis te gebruiken. Jij spreekt duidelijk over andere zaken. Verdere reactie lijkt mij niet nodig.

 

Groet,

Joop

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Uit de leveringsvoorwaarden van Canaldigitaal:

 

C De Smartcard en satellietontvanger

17. Per Abonnement en/of Inschrijving wordt slechts één

smartcard door CD geautoriseerd (en indien nodig ter

beschikking gesteld) voor ontvangst van de

televisieprogramma’s en/of zenderpakketten. De smartcard en

overige toebehoren, alsmede het daarvan gemaakte gebruik,

zijn voor rekening en risico van de Abonnee/Inschrijver.

Ingeval van verlies, vermissing, diefstal, beschadiging, of

defect van de smartcard kan de Abonnee/Inschrijver tegen

vervangingskosten en, indien mogelijk, tegen inlevering van

de oude smartcard bij de dealer een nieuwe smartcard

verkrijgen, tenzij de Abonnee/Inschrijver een SET TOP BOXpakket

als omschreven in onderdeel G heeft. Verlies, diefstal,

beschadiging of defect van de smartcard, alsmede alle andere

storingen en onderbrekingen van de ontvangst van de

televisieprogramma’s zullen door de Abonnee/Inschrijver per

omgaande aan CD worden gemeld.

 

39. Het Abonnement is persoonlijk en gebonden aan het

huishouden op het opgegeven huisadres. De Abonnee mag

zijn rechten en/of verplichtingen uit hoofde van deze

Overeenkomst niet zonder schriftelijke toestemming van CD

PREMIUM/CD aan een derde overdragen, dan wel de

diensten die hij op grond van deze Overeenkomst afneemt,

aan derden doorleveren of derden gebruik laten maken van

die diensten tenzij dat gebruik maken plaatsvindt om niet

binnen de eigen privé-sfeer van abonnee.

 

Canal Digitaal maakt volgens mij in z'n leveringsvoorwaarden geen bezwaar tegen cardsharing voor huiselijk gebruik.

In een dual ontvanger kan ik met een kaart toch ook gelijktijdig naar 2 zenders uit het Canaldigitaal pakket kijken!

 

Wat niet mag, is sharen buiten de huiselijke kring.

 

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sjaak(k)

 

U haalt twee dingen door elkaar. U spreekt hier over het kraken van een draadloossignaal welk van een derde is en dus niet van u en het recht om een copie van een medium te maken. Bij het kraken van een draadloossignaal van een derde verschaft u zichzelf onbevoegd toegang tot iets en dat is gelukkig strafbaar. Bij het intern sharen maak ik gebruik van een copie van een medium waar ik mijn rechten voor heb betaald.

 

Wat u thans op oneigenlijke wijze ter discussie wil stellen is het wettelijke recht om een reserve copie van een medium te maken.

 

Naar mijn mening heb ik reeds eerder hier heel duidelijk gesteld en onderbouwd dat intern sharen mag en een ieder uitgedaagd anders met wet en artikel onderbouwing anders te bewijzen. Ik constateer dat u dit nochthans niet doet. Mijn vraag is dit wel te doen omdat het anders echt een niet te voeren discussie wordt van wel en niet. Dit nu heeft geen zin en leidt alleen maar tot verwarring.

 

Groeten,

Joop

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Sjaak(k)

Doe je dan indirect niet hetzelfde als een draadloos wifi netwerk "kraken".

Neen, wat je doet is je internet, dat via de telefoonlijn/kabel binnenkomt en waarvoor je je login en paswoord bij de provider nodig hebt om toegang te krijgen, verder verdelen binnenshuis. Je maakt de verbinding met je gebruikersnaam & paswoord in en met de modem en verdeelt die toegang dan verder via de router. Je smartcard is in deze analogie je gebruikersnaam/paswoord bij je internetprovider.

Dreambox DM600 pli jade3

Dreambox DM800 Gemini 4.6

Technisat multytenne twin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...