Ga naar inhoud


FORCE


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo satmensjes,<p>Na heel lang zoeken heb ik geen van de in Nederland aangeboden receivers gekocht maar in Duitsland een Force (D-Master 1122s met viaccess). Daar is 't toch zeker 25% goedkoper en men heeft er meer keuze mbt allerlei ander materiaal.....nu ben ik wel totaal afhankelijk van de leverancier im Scharzwald maar goed.<p>Heeft iemand in Nederland een Force?

Zo ja welke CI-modules werken in het geval dat men Canal Digital ontvangen wil?

Ervaringen heel erg welkom!<p>tjus..

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik ben ook in het bezit van een Force. Overigens gewoon in Nederland gekocht. Voor je Canal Digital pakketje of voor andere Seca pakketten kun je een Astoncrypt CI module gebruiken.<p>Deze zijn bij elke satelliet shop in NL wel te koop.<p>En voor iedereen die dit leest. smile.gif" border="0 Een gelukkig 2002 <img src="graemlins/bavaria.gif" border="0" alt="[bavaria]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook een Force D-Master, wel gewoon in nederland gekocht, werkt prima, Viaccess en Conax onboard, en een Aston Seca 1.05 module... alleen erg jammer dat er geen Digitale Audio uitgang opzit en de RF Modulator MONO is, 2 minpuntjes dus. Wat ook vervelend is is dat je je hele receiver moet resetten als je een update binnenkrijgt, moet je iedere keer je kanalen weer sorteren.<p>Heb jij ook nog nadelen ondervonden van deze receiver?<p>Groeten,<p>Donald.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hallllooooo,

dat had ik al van LvR begrepen uit de antwoorden in een ander subforum, maar toch bedankt.<p>Overigens heb ik 900 gulden betaald en de goedkoopste nederlandse aanbieder was 1050 gulden.

Wat moest jij dokken? (ook niet erg als je geen opgave ervan wil doen)<p>Mooi apparaatje toch?<p>groet

Ton

Link naar reactie
Delen op andere sites

OOPS Donald,

tijdens het schrijven jouw mail ertussendoor....<p>Nadelen???? uuuuhm ja de RGB naar TV en S-VHS naar de recorder is bij mij stuk en krijg dus een nieuwe van mijn leverancier in duitsland....> maar buiten dat kan ik geen nadelen vinden en is het vermelde mono-probleem niet relevant voor mij daar ik de d-master aan de stereo heb hangen.

Overigens is de reset (herstart) net als bij computers en nieuwe componenten instaleren ook altijd gewenst voor het goed loopt.<p>Keep feeling the Force

Ton

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Ton,<p>RF Modulators hebben bij mijn weten altijd Mono audio, maar je kunt de stereo audio dan gewoon van de line out gebruiken. Komt het stereo geluid natuurlijk niet uit de TV. frown.gif" border="0 <p>Er zit vermoedelijk geen digitale dolby digital audio uit op omdat de mogelijkheid hiervoor niet in de gebruikte STi 5510 chipset is ingebouwd. Hiervoor is nog een extra component de STi4600 benodigd. Zie ST Microelectronics<p>De tuner werkt goed, alleen irritant is dat als je van radio naar TV of omgekeerd schakelt de tuner altijd het laatst gebruikte station zoekt. Misschien niet zo erg met een vaste opstelling maar wel als je een motor gebruikt. mad.gif" border="0 <p>Voor en nadeel als je je zenderlijst op de PC wilt bijhouden kun je de editor gratis krijgen van Force Deutschland. Bedenk wel je kunt (nog?)niet de zenderlijst uit je tuner uitlezen, het is éénrichtingsverkeer.<p>De prijs die je noemt voor de tuner klopt wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hee blockeye,<p>het eerste deel was zeker bedoeld voor Megapearl!

betreffende zijn opmerking over nadelen.<p>Je kunt overigens de 5510 chip zelf vervangen ofschoon dat een beetje risico met zich brengt vanwege garanties en soldeerzooi, maar dan geeft ook je 1122 de ac3-dolby signalen aan de cinch verder door en heel goede soldeerfreaks kunnen zelfs een digital interface voor het geluid erbij solderen. maar dat raad ik alleen echte kenners aan en juristisch af.<p>Maar uh.. wat heb je eraan om de bestanden uit te lezen als je alles zelf toch al wilde customizen?

Dus alles ernaar toe wil sturen.

Nu ik erover schrijf is voor mij het grootste nadeel dat de softedit alleen op oudere operating systems (95,98,nt4) data stuurt-draaien doet het wel op win2000 maar niet sturen. Moet ik weer een laptop lenen.....!<p>keep in touch<p>Of bedoel je uitlezen wat je smart-cards aan settings doorgeven aan de receiver? Daar weet ik niks van. (mijn naam is haas)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Ton,<p>Het eerste deel was inderdaad een antwoord op Megapearl. <p>Ben overigens niet van plan om de 5510 er uit te bakken.<p>Het niet kunnen uitlezen van de zenderlijst vind ik toch een nadeel. Als je de tuner laat zoeken naar zenders en hij vindt nieuwe die je niet in je eigen lijst had, dan zul je die gegevens van het tv-scherm moeten overtypen.<p>Bij mij draait de editor op Win ME, als hij met 2000 niet werkt kun je natuurlijk ook een oudere windows op je PC installeren naast 2000. Multiboot of met een programma waarmee meerdere OS tegelijk naast elkaar op één PC draaien. Hoef je niet iedere keer die laptop te lenen. laugh.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Blockeye,

nu ja eruit bakken zou ik ook niet zelf doen maar 't kan.....als het nadeel je beperkt in je gebruik?<p>Dat met win2000 en en andere versie ken ik wel en had ook eerst in de testfase twee tegelijkertijd maar vind het toch griezelig alleen voor twee drie maal per maand dat ik de receiver zou willen bevroeden een inferieur OS erop te zetten.<p>En uh ja als je zo over uitlezen spreekt is dat wel waar natuurlijk. Maar ergens zitten aan alle satelietbakkies toch een nadeel.

Kun je trouwens een test doen met jouw 1122 als je een S-VHS recorder hebt? Probeer eens de TV-format voor scart 2 op S-VHS en neem eens een stukkie op, waarna je kunt zien of de opname zuiver is, ik heb namelijk (als beschreven) een bruin zwart beeld met veel divergenties in plaats van een fatsoenlijk S-VHS beeld. Maar het kan misschien een foutje in mijn aansluitingen zijn.

Als je geen s-vhs recorder hebt is misschien de tv s-vhs compatibel en moet je de kabeltjes wisselen......oke oke alleen als je zin en tijd hebt niet metteen de vrouw haar programma onder deneus wegsleutelen en voor mij experimenteren.<p>groet,

Ton

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr> <hr></blockquote> <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr> <hr></blockquote>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oei, was 't topic effe kwijt...<p>Over die S-VHS trouwens, ik krijg het ook niet aan de gang, ik heb een LCD Projector die S-VHS is (dus ingang) nu heb ik zo'n scart verloopstuk (met zo'n input/output switch erop) gebruikt en hiermee krijg ik inderdaad ook een zeer onstabiel beeld met horizontale strepen in het midden, en het wiebelt aan alle kanten, ik heb echt van alles geprobeerd maar krijg het niet aan gang, ik heb dus nu maar de Composite Video uitgang gebruikt (uit de scart connector) en dan naar de video-in van de projector, en die werkt wel prima.

Nu begin ik dus ook effe te twijfelen of mijn force decoder wel heel is..........

Maar ik heb het idee dat een SCART aansluiting altijd S-VHS IN is en niet uit... Zie:<p>http://andercheran.aiind.upv.es/~amstrad/projects/cpc2scart/scart.html<p>En<p>http://www4.dgtu.donetsk.ua:8102/TLibrary/hwb/co_Scart.html voor het schema.<p>Zoals je ziet, nergens een S-VHS UITgang, de ingang is er wel... mocht jij het wel aan de gang krijgen (misschien heeft force wel een andere scart lay-out met WEL een S-VHS Out) kan je dan even een berichtje of een PM'etje geven?<p>Oh ja, en ik heb 1500,- betaald voor mijn force... (hier zat wel een SECA Cam bij)<p>Met de editor ben ik nog niet aan de gang geweest omdat ik Windows 2000 draai, en het niet werkt.<p>Groeten,

Donald.<p>[ 03-01-2002: Bericht gewijzigd door: Megapearl ]</p>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha die Donald,<p>Het Force-deutschland Forum merkt op dat de video uitgang s-vhs moet, (MOET) zijn en niet dat wat ik eruit krijg (rotes sauerkraut)..daarom hebben ze me geadviseerd met mijn Schwarzwald-leverancier contact op te nemen die mij dus ook daadwerkelijk een nieuwe stuurt. Eerst ter controle en als die wel goed loopt moet ik de eerste terugzenden ter reparatie........dus?

Dus ik denk dat ook jij een stukgelopen s-vhs scart voor video hebt...let wel die voor de video aansluiting is op s-vhs te schakelen in je settings-tvformat menu, niet de tv uitgang die kan of cvbs of rgb (de laatste is sowieso de beste ook voor beamers indien op de beamer aanwezig).

Helaas kan ik niet met een belegging van de scart-pins dienen daar Force niet zo toegeeflijk is met interne details.<p>Ja is de prijs toch ook inclusief een 350,- ci iets duurder dan in Duitsland, geeft niks hoor voor mijn installatie van de schotel hebben ze mij 350,- gulden afgetroggeld dat compenseerd weer.<p>Denk maar eens over terugsturen na als de video uitgang dat probleem heeft bij jou, moet kunnen zegt Force.<p>gegroet and might the Force be with you

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal er 's over bellen, het voordeel wat ik wel heb is dat de leverancier maar 15km hier vandaan is, dus ik kan er gewoon heen rijden...

Ik heb alle mogelijkheden in de menuutjes geprobeerd en ook alle SCART aansluitingen geprobeerd, maar geen scherp beeld.

Ik denk dat ik gewoon de projector meeneem en hem bij de dealer aansluit op zijn force d-master, als die nou geen problemen geeft, weet ik genoeg, ik laat het nog even weten. Groeten, Donald.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb net de dealer aan de lijn gehad, die had er over gebeld met force, om te testen of je svhs uitgang werkt, moet je je decoder op SVHS zetten (ALLEEN de TV-Scart werkt, de rest werkt niet) en dan aansluiten via een volledig bedrade scart-kabel naar de tv, je zou dan Zwart/Wit beeld moeten krijgen op je TV (als je tv geen svhs ondersteund) ik krijg wel zwart/wit beeld, dus dat werkt, maar ik denk dat ze bij force een beetje in de war zijn wat s-vhs werkelijk is... dit is namelijk geen composiet video signaal...

Maar goed ik klooi er gewoon nog effe verder mee...<p>Groeten,

Donald.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi mega,<p>net thuis en je bericht gelezen....>

denk dat ik dat al geprobeerd heb maar toch nog

even naar beneden en hun (force-Nederland) aanbeveling geprobeerd confused.gif" border="0 maar nee hoor.<p>Mijn S-vhs een Hitachi s390 (juuuweeltje) had ik vorige maand nog mee gekopieerd en dat ging allemaal prima, natuurlijk met de juiste kabels.<p>Maar ik ben reuze benieuwd naar je bevindingen als je met toestel en alles naar je leverancier gaat, zijn Force verbind met de apperatski?<p>we laten ons niet kisten

<img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" /> <p>groetjes

Ton

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu een officiele SCART -> S-Vhs kabel besteld, en ga het daarmee proberen, als dat niet werkt, klopt er gewoon iets met de s-vhs in de force niet.<p>Groeten,

Donald.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...