Ga naar inhoud


pace 500 vaak geen signaal


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,<p>ik heb voor erbij een pace 500, deze geeft na de stekker in het stopkontakt te steken soms wel een signaal maar meestal niet. Als hij signaal heeft doet ie het ook goed, voor in ieder geval een hele middag, tenzij ik hem opnieuw laat zoeken.<p>Ligt dit ook aan een beschadigde flash, of moet ik het zoeken in bijvoorbeeld niet genoeg vermogen naar de LNB?<p>Iemand een idee?

Link naar reactie
Delen op andere sites


De schotel (80cm), LNB en vrij uitzicht kunnen het niet zijn, met andere tuners doet dit het goed, en de tuner reageert ook zo wisselvallig op andere schotels.<p>Bij geen signaal geeft ie 1 vakje bij 3,3.<p>Maar, ik zag na openen van de tuner dat van de elco C714 de buitenmantel eraf lag.

Deze heb ik deze vervangen door een andere

(470mF/50V). Nu krijg ik helemaal nooit meer signaal!

Ik denk dat het ergens in de versterking van het signaal zit. Enig idee? Of misschien een schema van de pace zodat ik em door kan meten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet niet ik heb het idee dat het aan de cam ligt

ik had de cam in de d box gestopt ook niks

toen resete ik hem en had ik volop beeld

misschien ligt het daar aan dat de pace de cam niet goed kan reseten confused.gif" border="0

wie het weet mag het zeggen maar pace sucks <img src="graemlins/huilen.gif" border="0" alt="[Huilen]" />

greetinz <img src="graemlins/beerchug.gif" border="0" alt="[Proost!]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@jaapie

Ik ben met je eens dat de pace niet de allerbeste tuner is, maar onder irdeto en zeker onder seca heeft ie toch nog wel een beetje waarde. (als ie het doet natuurlijk.....)

Ik denk zelf niet dat het aan de cam ligt. De tuner zal volgens mij, zelfs als er geen cam in zit, toch een signaal met een bepaalde sterkte moeten hebben. Daarna komt de cam pas in beeld, als er gedecodeerd moet worden (wat op de startfrequentie van Canal+ het geval is).<p>Volgens mij moet het echt gezocht worden in de elco's, maar ik weet niet hoe en waar ik deze kan meten. Heeft iemand een schema of meetpunten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het wil wel eens voorkomen dat het houdertje waar de kern van de coax in zit (in de tuner), wat open staat.<p>Slecht contact dus...<p>Voor de zekerheid kun je ff vervangen:<p>220uF/50V (rechts naast de tuner)<p>In de secundaire kant van de voeding:

Direkt onder de doiden van links naar rechts:

470uF/50V, 100uF/63V, 470uF/35V.<p>De rest kan ook rot zijn, maar deze hebben geen invloed op het signaal.<p>Controleer ook even de LNB-spanning bij belasting.

(uiteraard dus ook ff bij de LNB meten of er prik op de coax staat).

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een open deur opmerking: Heb je wel gecontroleerd of er een GOED 22kHz signaal uit die Pace komt ?? Als dat niet aanwezig is, of maar zo, zo dan kan je het probleem krijgen wat jij hebt.

Ook schakelt het ene type LNB bij een zwakker 22 kHz signaal al over naar de hoge band terwijl een ander dat niet doet. Zelfs binnen één merk/type kan dit verschijnsel dan al gezien worden.<p>Truc: splits de coax met een geschikte splitter

Op de uitgand met DC doorgaang wordt de Pace aangesloten. De 2e zonder DC doorgang een oude analoge ontvanger. Als je nu opde analoge ontvanger het ZDF kan ontvangen is het zeker dat de 22kHz omschakeling niet goed werkt.<p> Groetjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...