Ga naar inhoud


petitie bewaarplicht internet gegevens


borsjea

Aanbevolen berichten

De bewaarplicht is geen oplossing!

 

De Europese ministers van justitie en de Europese commissie willen informatie over het telefoon- en internetverkeer van 450 miljoen Europeanen gaan bewaren. Als u zich zorgen maakt over dit plan, vul dan alstublieft deze digitale petitie in.

 

Wat is er mis met de bewaarplicht? Het voorstel om communicatiegegevens op te slaan maakt het mogelijk om te zien met wie u heeft gebeld en ge-emaild, welke webpagina's u bezocht heeft en zelfs waar u allemaal geweest bent met uw mobiele telefoon. Telefoonmaatschappijen en internet service providers worden volgens dit voorstel gedwongen om al deze gegevens op te slaan van al hun klanten. Politie en inlichtingendiensten in heel Europa krijgen toegang krijgen tot al deze gegevens. Er zijn verschillende voorstellen in omloop in Brussel, waarbij opslagtermijnen genoemd worden, variërend van 6 maanden tot maar liefst 4 jaar.

 

De bewaarplicht is een ingrijpend middel, dat invloed heeft op het privé leven van alle 450 miljoen Europeanen. Systematische opslag van verkeersgevens zorgt voor uitbreiding van opsporingsbevoegdheden op een ongekende schaal. Tegelijkertijd ondermijnt het voorstel de belangrijkste Europese verdragen en regelingen op het gebied van de rechten van de mens, zoals de privacy-richtlijnen en het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens.

 

De bewaarplicht betekent uiteindelijk dat overheden zich mogen bemoeien met uw privé leven en privé communicatie, ongeacht of u wel of niet verdacht wordt van een misdrijf.

 

 

 

De bewaarplicht is geen oplossing voor terrorisme en criminaliteit!

 

In juli 2005 heeft het Europese parlement vrijwel unaniem een rapport aangenomen van de Europees parlementariër Alexander Alvaro. Dit rapport concludeert dat de huidige voorstellen niet proportioneel zijn. Het rapport stelt ook vragen bij de noodzaak, effectiviteit en de hoge kosten voor het bedrijfsleven en de gebruikers van telecommunicatie.

 

Er is geen enkel onderzoek uitgevoerd in Europa dat de noodzaak en effectiviteit aantoont voor het aanleggen van een dergelijke grootschalige database, gevuld met zeer gevoelige persoonlijke gegevens. Het is dan ook volstrekt onduidelijk of deze database werkelijk helpt bij het bestrijden van terrorisme en misdrijven.

 

Wat kunt u doen om dit plan tegen te houden?

 

Als u zich zorgen maakt over de Europese plannen voor een bewaarplicht, teken dan alstublieft de petitie en breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte van deze actie. De handtekeningen zullen aangeboden worden aan de Europese Commissie en het Europees Parlement.

 

 

Teken de petitie op http://www.dataretentionisnosolution.com/index.php?lang=nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hi

 

Heb neet even op de xs4all site gezoch, maat

zowel het email adress als de web site zijn niet te vinden op de site van xs4all.

 

Goed manier om een hoop spam binnen te krijgen ????????

 

AmigoB,

Link naar reactie
Delen op andere sites

deze belachelijke wet is er een paar maanden geleden in Brussel al doorheen gedrukt. Je bent te laat dus. Ik ben op dit moment meer bang voor de overheden dan voor de terroristen. Zaai angst dood en verderf en je krijgt het volk achter je om er een politiestaat van te maken. Maar goed dat gaat richting politieke discussie dus bespaar ik jullie de details.

Link naar reactie
Delen op andere sites

XS4All doet het samen met http://www.edri.org via de website (staat ook de petitie-link). De campagne is gestart op 27 juli 2005.

 

 

Als je edri wilt bereiken via mail

 

Contact

For press inquiries:

pres@edri.org

 

To contact the board:

board@edri.org

 

For general and technical questions/issues:

admin@edri,org

 

For EDRI-gram related issues:

edigram@edri.org

 

Postal address:

European Digital Rights

Kandelaarsstraat 23

B1000 Brussels

Belgium

 

 

Spammen lijkt me nu niet hun bedoeling.

 

De domeinnaam whois uitdraai :

 

Registrant:

XS4ALL Internet BV

Eekholt 42

DIEMEN 1112xh

NL

 

Domain Name: DATARETENTIONISNOSOLUTION.COM

 

Administrative Contact:

XS4ALL Internet BV bedrijfsjurist@xs4all.nl

Eekholt 42

DIEMEN 1112xh

NL

+31203987654

 

Technical Contact:

Role Account, XS4ALL Domain hostmaster@xs4all.nl

Postbus 1848

Amsterdam 1000 BV, NH 1112 XH

NL

+31-20-3987654 fax: +31-20-3987604

 

Record expires on 25-Jul-2006.

Record created on 25-Jul-2005.

Database last updated on 31-Jul-2005 10:45:56 EDT.

 

Domain servers in listed order:

 

NS.XS4ALL.NL

NS2.XS4ALL.NL

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik heel eerlijk ben, dan vind ik dat ze mijn gegevens bewaren helemaal niet zo erg.

Wat wel heel vervelend is, is dat ISP's er miljoenen in moeten proppen en dat de klant dat mag afbetalen.

Maar met het bewaren van mijn internet/telefoon gedrag op zich, kan mij absoluut niet boeien, ze doen maar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thanks Kimble

 

Je hebt me overtuigt, snap alleen niet waarom ze dit niet gewoon op hun site zetten, ben echt niet de enig die zo denkt/dacht <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Hebum net even ingevuld,

 

AmigoB,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het al niet zo dat telecombedrijven al kunnen zien waar je je bevindt?

Als ik me het nog goed herinner dan konden ze bij de vuurwerkramp toch ook zien dat de hoofd verdachte zich in ieder geval vlak bij de ramp heeft opgehouden terwijl hij dat zelf ontkende.

 

Persoonlijk heb ik er ook niet zoveel problemen mee als men weet waar ik me bevindt, als ik dat niet wil dan zet ik mijn mobieltje toch gewoon uit.

 

Het zelfde vind ik voor registreren van mijn internet gedrag.

Mits men het maar niet commercieel uit gaat buiten, want als de gegevens bewaard worden dan kun je er de donder op zeggen dat ze ook door andere partijen opgekocht kunnen worden.

Want ik zit bepaald niet te wachten op nog meer aanbiedingen van postorderbedrijven omdat ik even bij de concurrent ben gaan kijken.

Of dat ik bedolven wordt onder aanbiedingen van ziektenkosten verzekeringen omdat ik via independer oid. hier naar op zoek ben geweest.

Als men wel bij gaat houden wie bijv. sites gaat bezoeken waarop bijv. staat hoe je explosieven moet maken of wie bepaalde politieke of godsdienstige sites bezoekt dan mogen ze van mij en is privacy voor mij zeker niet heilig.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Mits men het maar niet commercieel uit gaat buiten, want als de gegevens bewaard worden dan kun je er de donder op zeggen dat ze ook door andere partijen opgekocht kunnen worden

 

Daar ben ik niet zo bang voor. Waar ik veel banger voor ben is het manipuleren van een overheid van de bevolking door deze gegevens te gebruiken.

Bij ons zal dat misschien niet direct gebeuren, maar niet zover bij ons vandaan is manipulatie van de bevolking meer regel dan uitzondering.

 

Politieker dan dit zal ik het niet maken, diplomatieker kan ik me echter ook niet uitdrukken. Als gewone burger mag men van mij alles weten, ik heb geen geheimen maar ik vrees dit soort ontwikkelingen wel. Op een dag kan op deze manier alles tegen je worden gebruikt.

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ik heb geen geheimen maar ik vrees dit soort ontwikkelingen wel. Op een dag kan op deze manier alles tegen je worden gebruikt

 

Precies daar zit voor mij ook het bezwaar dat je een jaar na dato mag gaan uitleggen waarom je iets hebt gedaan (met telefoon of internet). Zie dat maar eens te reconstrueren. Ben nu al vergeten wat ik eergisteren heb gegeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat denk je als deze informatie door een hacker openbaar zou worden.

Je zou door het bewerken van die data een moord in je schoenen geschoven kunnen krijgen. In Belgie hangen nu al camera's die precies bijhouden welke kentekens er voorbij reden. Dit gaat hardstikke de foute kant op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hi

Heb neet even op de xs4all site gezoch, maat
zowel het email adress als de web site zijn niet te vinden op de site van xs4all.

Goed manier om een hoop spam binnen te krijgen ????????

AmigoB,


http://www.xs4all.nl/nieuws/bericht.php?id=659

Staat er al sinds 27 Juli 2005 <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

VU+ DUO (Hd Samsung Spinpoint F1 1TB) | Vantage HD8000S (Hd 500gb) | DreamboX DM7000S (Hd Maxtor 120gb) | DreamboX 500s | Visiosat Bi-satellite G4 (13e, 19e, 23e, 28e)

Link naar reactie
Delen op andere sites

who is gonna monitor the monitor ??

Who is gonna police the police ??

 

Vraag ik me erg af..Wie bewaakt de instantie die ons bewaakt ?

Er is altijd iemand die beslist wat te doen met deze gegevens..

 

Sommige merken zeggen idd dat hun hardware of software niet te hacken is, maar om te verzamelen moet dat wel gehangen worden in een netwerk,,Dus kwestbaar.

Niet in een netwerk,maar met een backup media, nog steeds kwestbaar..

Wat als het op straat komt ? Nu is je creditkaart al niet veilig, maar als dit op straat komt, weten ze alles wat je ooit hebt ingevuld ergens.

 

Nee dit moet niet mogen !! Er is geen grens meer na dit..

Nog even en je post wordt preventief opengemaakt..en wat daarna..

 

Ik hoop dat dit iets uitmaakt in elk geval..Ik hoop dat vele mensen het ook invullen..Ben erg benieuwd naar de uitslag..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
deze belachelijke wet is er een paar maanden geleden in Brussel al doorheen gedrukt.


Voor zover ik weet is dat nog niet het geval, wat inhoudt dat we er nog *iets* aan kunnen proberen te doen.

Wel is zeer recentelijk het vernieuwde Schengen-verdrag, Schengen-III, getekend door de Schengen-lidstaten. Da's ook iets waar je niet bij voorbaat blij van wordt, en waar je vreemd genoeg ook helemaal *niets* over hoort in de media. Kijk op Statewatch.org voor meer informatie.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...