Ga naar inhoud


in hoeverre zit je aan iets vast als je telefonish iets besteld ?


adam76

Aanbevolen berichten

ik heb van het weekend dacht ik een kapotte waterslang van thermostaat naar radiateur gehad in mn auto. maar later na enig onderzoek bleek het een ander pijpje te zijn, nou heb ik bij de dealer in spijkenisse een slang telefonish besteld. en ik wilde vanmiddag helemaal gelukkig dat ik het toch heb op kunnen lossen zonder extra kosten te maken bellen met de dealer en daar werd me verteld dat de slang al "door de molen" is en ik verplicht ben deze morgen af te nemen a 50 euro ex de btw. in hoeverre is dit bindend ( moeilijk woord :P ) ik heb toch gebeld dat ik hem niet meer nodig heb en ze kunnen dit onderdeel toch terug sturen. ik ben toch niet verplicht hem af te nemen. want ik heb niks getekend en niks vooruitbetaald nou weet ik dat een mondelinge overeenkomst ook bindend is, maar aangezien ik toch netjes kan bellen dat ik hem niet nodig blijk te hebben is toch voldoende. en de bewijslast ook erg lastig is.

Dreambox 7000 / DM500 / Samsung9500 VIA CI / 0.3 lnb / 85 cm schotel ( 20"west to 45 east ) z=z^2 +c

Link naar reactie
Delen op andere sites


hebben ze u adress?

anders gewoon niet ophalen,ze kunnen u toch niet dwingen om iets te kopen,wat u achteraf helemaal niet gebruikt of nodig heeft,wel kan het zijn dat ze u eventuwele bezorg kosten in rekening brengen,maar dat doen ze bijna nooit,angezien ze die waterslang gewoon doorverkopen aan de volgende klant die hem nodig heeft <img src="/forums/images/graemlins/loep.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

 

Mijn advies gewoon niet ophalen,ze zullen meschien nog wel eens een belletje doen,maar als u elke keer zegt dat u die slang niet nodig heeft houd dat ok wel een keer op. <img src="/forums/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja ze hebben mijn adres wel. maar elke boeren piet die kan op iemands naam bestellen

Citaat:
Ja maar als je iets koopt, kun je het altijd terugbrengen, binnen een bepaald termijn, waarom zou dat bij een garage anders zijn!?

 

dat is bij een garage wel anders dat staat in de algemene voorwaarden ( de kleine letterjes die niet iedereen leest ) dat sommige onderdelen niet geruilt kunnen worden. echter heb ik met deze partij nog geen koopovereenkomst. en ze hebben me dat ook niet kenbaar gemaakt bij het telefoongesprek of me gevraagd of ik akkoord ga met de algemene voorwaarden en of ik op de hoogte ben van deze.

Dreambox 7000 / DM500 / Samsung9500 VIA CI / 0.3 lnb / 85 cm schotel ( 20"west to 45 east ) z=z^2 +c

Link naar reactie
Delen op andere sites

mag ik vragen watu besloten heeft te doen?

proberen ze u te intimideren <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />?als het andwoord ja is ,weet u in iedergeval dat u daar niet meer hoeft te komen <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet niet wat ze er mee kunnen bereiken het is gewoon dat ik het een vreemde zaak vind en dat ze me verplichten iets te kopen. of ik daar terug kom weet ik niet.

Dreambox 7000 / DM500 / Samsung9500 VIA CI / 0.3 lnb / 85 cm schotel ( 20"west to 45 east ) z=z^2 +c

Link naar reactie
Delen op andere sites

kijk als het onderdeel al daar was, ja dan kan ik daar genoegen mee nemen. dan neem ik het ook af ! maar op het moment als ik iets bestel en ik bel tijdig dat het niet nodig is dan word er mij verteld dat het al in het systeem zit en ze het niet af kunnen zeggen, kan ik niet met mijn verstand bij. ik werkte zelf in automatisering en weet dat in dit soort dingen 1 emailtje genoeg is.

Dreambox 7000 / DM500 / Samsung9500 VIA CI / 0.3 lnb / 85 cm schotel ( 20"west to 45 east ) z=z^2 +c

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat zeggen ze dan tegen u als u zegt dat het niet meer nodig is,en u niet vanplan bent te betalen?

 

Meschien dat als het hun beleid is <img src="/forums/images/graemlins/regels.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/regels.gif" alt="" />

dat ze aan u het van tevoren hadden zeggen dat er annuelerings kosten aan verbonden zijn <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja of op vooruit betaling. dan ben je je vooruitbetaling gewoon kwijt. daar had ik wel genoegen mee genomen. had ik het maar niet moeten bestellen en afzeggen als de av er over gaan. maar deze situatie vind ik gewoonweg belachelijk.

Dreambox 7000 / DM500 / Samsung9500 VIA CI / 0.3 lnb / 85 cm schotel ( 20"west to 45 east ) z=z^2 +c

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij ben je toch een beetje abuis. JIJ besteld een onderdeel dat ZIJ op hun beurt ook weer moeten bestellen. Daarvoor maken ze kosten etc. en jij denkt dan dat iedereen voor niets werkt. Zou het zo zijn dat het onderdeel gewoon bij hun op de plank had gelegen dan leggen ze dat zo weer terug, nu hebben ze kosten moeten maken om dat onderdeel voor jou binnen te krijgen.

Alle redelijkheid laat dan weten dat je aan je koop vast zit. "Een man een man, een woord een woord.."

 

Je KAN ze natuurlijk vragen om het onderdeel niet te hoeven afnemen en dat je bereid bent de extra kosten die ze gemaakt hebben te vergoeden. Op DIE manier heeft NIEMAND schade bij dit verhaal.

 

De glijdende rechter zou ook op deze manier gereageerd hebben denk ik.

Het verhaal dat je binnen 14 dagen van de koop af kan slaat nergens op. Dit is een regeling die bij telefonische aquisitie een rol speelt, dus als ze jou bellen met een mooi verhaal en je wat aansmeren. In DIT geval ben jij diegene geweest die bij HUN besteld hebt. Dan ligt het dus allemaal anders...

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij zit het zo:

  • Jij hebt het initiatief genomen om iets te kopen, dus daar zit je in principe aan vast..
  • De opzeg termiijn van veertien dagen geldt alleen maar als ze jou gebeld hadden om het slangetje te verkopen (colportage).
  • Terug brengen gaat niet zonder meer, want ze hebben jou precies geleverd waar je om vroeg, en er mankeert niets aan het slangetje.
  • Als het een garage is van het merk van jouw auto, dan begrijp ik niet waarom ze moeilijk doen. Dat slangetje zijn ze dan zo weer kwijt.
  • Is dat niet het geval, dan zitten ze misschien opgescheept met incourant slangetje wat ze niet kwijt kunnen.
  • Kom je het slangetje niet afhalen, dan zullen ze niet veel doen. Maar de relatie met je garage is dan wel naar de knoppen. Ook niet zo'n goed idee dus.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij is als je iets gekocht hebt, al is het telefonisch gewoon bindend.

Immers je hebt een mondelinge afspraak gemaakt.

Ik herinner me nog een uitspraak van de rijdende rechter, hier had iemand van een particulier iets gekocht via mark....ts en e.e.a was via de telefoon beklonken en er was afgesproken dat men het het komende weekend op zou halen. Echter deze particulier kreeg van iemand anders een beter bod en dacht ook dat een mondelinge telefonische afspraak niet zou gelden.

De koper liet het hier echter niet bij zitten en stapte naar de rijdende rechter.

De uitspraak was dat de verkoper een schadevergoeding moest betalen want er was een wettelijke overeenkomst gesloten en koper mocht verkoper daar aan houden.

Nu de koop niet doorging moest de koper de spullen ergens anders kopen en was hierdoor duurder uit en de verkoper die in gebreke was gebleven mocht het prijsverschil bijleggen.

Nu denk ik dat het voor een bedrijf iets anders is en het een bedrijf ook niet misstaat om te zeggen van oké ik zal de spullen annuleren of retour sturen en hooguit een vergoeding te vragen voor de echte kosten die ze gemaakt hebben en als je daar vaste klant bent dan zou ik als ik hun was me wijselijk stil houden.

Ander wordt het als het een speciale bestelling is, en dat was het in dit geval, dan kan verkoper je er, volgens mij, aan houden het bestelde af te nemen. Wel is het zo dat de verkoper zelf mag beslissen hoe hij e.e.a af wil wikkelen, hij kan dus ook zeggen je krijgt voor het bedrag een tegoed bon oid.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...