Ga naar inhoud


meerdere ontvangers op 1 buitenantenne


Gast koskamp

Aanbevolen berichten

Ik zit eraan te denken om naast mijn satset ook een kpn(digitenne) set aan te schaffen en dan mijn kabel abo op te zeggen. Ik zit net buiten het ontvangst gebied en ik heb al een keer kpn-tv uitgeprobeerd. Met de binnenantenne kreeg ik geen goed signaal, alleen als ik op zolder de antenne voor het raam zette was het ontvangst goed. Dus ik wil gebruik maken van een buiten antenne en tevens wil ik meer dan 1 receiver aanschaffen. Maar kan je aan 1 buiten antenne twee of drie receivers koppelen? Bijvoorbeeld met een splitter? of een antenne versterker met 1 ingang(antenne) en 3 uitgangen (reveivers)?

 

Koskamp

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat moet werken ja.. Alleen, als je met een separate versterker gaat werken moet je even opletten dat je een passieve buitenantenne werkt en dat je vanuit de receivers de voeding op de antennekabel uitschakelt, anders loop je je versterker te frituren..

Anyway, heb je nog zo'n ouderwetse hark op je dak staan toevallig? Gewoon daaraan knopen en even uitrichten op de best te ontvangen dvb-t zender.. Vaak is dat de eenvoudigste en beste oplossing ;]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geen 'hark', dus ik zal een buitenantenne moeten kopen. Eigenlijk zat ik gewoon te denken aan de Funke buitenantenne, die bijna elk (sat)winkel wel verkoopt. Ik neem aan dat deze er ook geschikt voor is? Dus meerdere receivers op de Funke buitenantenne? En wat gebruik ik bij deze antenne het best als splitter? Een antenne versterker of gewoon een splitter van 1 naar drie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het goed is is de funke een aktieve antenne.

Lijkt me dan het beste dat je 'm gewoon op een ontvanger aansluit die erbij hoord zoals de samsung. Die ontvanger dan wel altijd aan laten staan (zender maakt overigens niet uit).

Vervolgens pak je van de coax uitgang van de samsung het signaal en zet je er een versterkertje tussen waarna je de andere ontvangers aansluit.

 

De samsung moet altijd aanstaan omdat die het aktieve deel van de antenne voedt en als ie uit staat is ie dan ineens passief en ontvangt ie daardoor stukken minder goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Regel wel ff goed met je verkoper dat mocht de funke niet toereikend zijn dat je terug mag komen voor een andere (krachtiger) oplossing met bijbetaling van het verschil. Soms zijn ze namelijk wel s lastig... <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is wel heel netjes geregeld dan!

Rest 1 vraag: Zit je binnen of buiten het door KPN/Digitenne gestelde ontvangstgebied? Want afhankelijk daarvan kunnen we bepalen of het niet meer dan logisch is dat ze het voor je fixen, of dat ze gewoon genereus zijn geweest en een sterk staaltje service hebben laten zien! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit ruim in het ontvangstgebied van Digitenne/KPN. (Rotterdam-Waalhaven) De informatie van de gratis antenne heb ik uit een ander forum en er werd mij ook gelijk een gratis buitenantenne enz. aangeboden door KPN vanwege de blokkerige ontvangst toen ik hierover belde. Nu de antenne buiten zit heb ik ook ontvangst van TV Noord-Holland,AT5 en TV Utrecht enz.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Okay, daar hebben we het dus, dan is het niet meer dan logisch dat ze het zo oplossen voor je... Als je nou buiten het gebied had gewoond was het more likely om te zeggen "zoek het maar lekker uit" en als ze je in zo'n geval een antenne hadden gegeven was dat natuurlijk geweldig geweest!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De 'zoek het maar uit' mentaliteit gaat wel in werking als je net niet in het ontvangstgebied woont, zoals ik. Ik heb even gebeld naar KPN, en inderdaad, als je in het ontvangstgebied woont en je ontvangst is slecht, kan je gratis een buitenantenne van KPN krijgen met eventueel een splitter naar twee of drie ontvangers. Maar ik moet naar een Primafoon, daar kan ik een setje kopen en moet zelf even regelen, als het niet goed zou werken, dat ik alles eventueel weer terug kan brengen. Ik heb wel gehoord dat de prijzen in ieder geval niet zo hoog zijn, dus ik ga het waarschijlijk wel proberen.

 

Koskamp

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Nou, gratis buitenantenne: Ik heb een klacht bij een vriendelijke telefoniste neergelegd, en ze wist me te melden dat ik teruggebeld zal worden door een storingsdienst. Die komen dan een meting uitvoeren. En of ik de binnenantenne ook buiten had geprobeerd. Ik heb maar ja gezegd. Ik heb een redelijke ontvangst op de begane grond. Maar een hekel aan Ministeck blokjes als ik naar de tv kijk.

Kun je die Funcke buitenantenne of welke ook, nog richten behalve dan de manier van monteren?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb intussen een complete set staan (3 tuners met 3 binnenantenne en 1 (zelf gekochte) buitenantenne) en de buitenantenne van Funke is in alle richtingen verstelbaar: schroefje losdraaien, antenne draaien in gewenste richting en schroefje weer vastdraaien...

 

Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel verschil merk in ontvangstkwaliteit als ik de buitenantenne draai (blijft maximaal = 99%), de binnen antenne is wel veel meer richting gevoeliger.

 

koskamp

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...