Ga naar inhoud


Snelheidscontoles steeds moelijker zichtbaar


Jürgen

Aanbevolen berichten

De laatste 8 jaren heb ik geen snelheidsbekeuring meer gekregen ondanks het feit dat ik toch wel gemiddeld 30.000 km per jaar rijd. Waarschijnlijk heb ik de meeste snelheidscontroles tijdig kunnen ontdekken of misschien gewoon geluk gehad.

Dit jaar heb ik al 3 snelheidsprenten te pakken gehad. Op zich heb ik natuurlijk de pest in dat ik weer eens gepakt ben maar nog veel meer heb ik mij geërgerd aan het feit dat ik de snelheidscontroles niet tijdig heb kunnen zien, m.a.w., geen Politie auto`s hoe dan ook gecamoufleerd.

Vandaag ben ik waarschijnlijk achter de oorzaak gekomen waarom ik de snelheidscontroles niet zie. Net zo als ik al in Oostenrijk op veel plaatsen en zeer frequent had opgemerkt wordt nu ook in Nederland op veel plaatsen gecontroleerd met de zogenaamde Radarpistool.

Vandaag stond er ook weer een agent met een dergelijk pistool op het terrein van een benzinepomp een een 70km weg en hij was op afstand absoluut onzichtbaar. Als je de agent dan al zag was het voor menigeen al te laat. Ik zag dat achter mij zeker 10 auto`s werden aangehouden die waarschijnlijk allen te hard hebben gereden. Ik dus dit keer niet.

Het is tegenwoordig steeds meer opletten maar in principe kun je tegen deze Radarpistool nauwelijks of niets uitvoeren want je bent immers al te laat als je de controlerende agent ziet.

MacBook Air M2 2022 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 41
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Citaat:
Citaat:
Het is tegenwoordig steeds meer opletten maar in principe kun je tegen deze Radarpistool nauwelijks of niets uitvoeren want je bent immers al te laat als je de controlerende agent ziet


Als je je gewoon aan de snelheid houd is er niets aan de hand Toch ??


ik ken niemand die dat doet.
wat mij betreft is het ook helemaal niet erg als je er net even boven zit zolang je maar niet excessief hard rijdt en daarmee anderen in gevaar brengt.

Triax TDS 88cm / Inverto Black Ultra LNB / Alsat Dark Motor / Dreambox DM800HD+DM7000 knutselbak

Link naar reactie
Delen op andere sites

Soms heb je gewoon haast en kun je op sommige wegen ook makkelijk sneller zonder enig risico te vormen voor het overig verkeer, je mag daar helaas dan toch niet sneller. SOms heb je gewoon ook niet in de gaten dat je te snel rijdt, bekeuren omdat je enklele km te hard rijdt vind ik dan ook belachelijk, echter ik ben wel voor een hogere straf voor mensen die gewoon roekeloos rijden en als een idioot scheuren puur voor de lol vaak.

*** Humax 5400Z Loader H2.08 TOH 3.4_HoT EMU 10.0 Triax 110 STAB 120HH ***

Link naar reactie
Delen op andere sites

De reden dat je ze steeds minder vaak 'ziet' ligt ook aan de nieuwe hectometerpaatjes! Sinds die grote breede gevallen langs de weg staan, verschuilen ze hun apparatuur hier achter. Dit past precies. Dus waren de wegen toe aan nieuwe paaltjes? Nee, er moest iets komen waar de apparatuur achter opgesteld kan worden: foto6.jpg

 

Tip: luister Radio538/Noordzee of kijk op inet: flitsservice

Mut@nt HD2400 met 1x sat en 3x cable met Ziggo, 1TB HDD op OpenPli 4.0 met Oscam.

Azbox HD Premium+ met 1x cable met Ziggo en 1x sat, 500 GB HDD op E2 met Oscam.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En let op grijze/groene afvalcontainers langens de weg, als er eentje langens de weg staat en de rest van de weg is "leeg" dan weet je meestal ook hoelaat het is.

 

En ik let trouwens altijd op luxe auto's met 2 mannen voorin, mischien iets teveel blik op de weg gezien.. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Maar als je optijd vertrekt zodat je je niet hoeft tehaasten, is het ook niet nodig om hard terijden. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

groeten,

Groeten,

 

Hendrik

 

Dreambox 7025+

Dreambox 800HD PVR

80cm op DiSEqC H-H motor

70cm op 19,2 en 23,5 oost

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De reden dat je ze steeds minder vaak 'ziet' ligt ook aan de nieuwe hectometerpaatjes! Sinds die grote breede gevallen langs de weg staan, verschuilen ze hun apparatuur hier achter. Dit past precies.


Zou dit toeval zijn???????
Link naar reactie
Delen op andere sites

gewoon cruise control aanschaffen en op 52 of zo zetten,nergens last van,rijd elke dag al 20 jaar,ik moet de eerste nog krijgen,heus het ligt aan jezelf,en laten we eerlijk zijn.iets harder als toegestaan levert een winst op van enkele seconden,en zuiniger.ik heb een zafira,als ik 50 in de 5 rijd met cruise control rijd ik makkelijk echt makkelijk 1 op 20,dus een cruise control verdient zichzelf terug.

Dreambox 7000s draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

het fijne in nederland is,dat er ongeveer 3600 mensen bezig zijn met deze onzin.(typisch nederland).De lonen van deze mensen en de apperatuur wordt betaald door mensen die allemaal een km of 6 te hard rijden.

Als ik 80 door een woonwijk scheur of iedereen ga afsnijden op de lip ga hangen of af en toe een auto losbreek en een camera jat blijft dit ongestraft.

Ondertussen geven wij de overheid gelijk met die onzin(veiligheid enz)

De hele dag op je km teller zitten loeren of je 50 rijdt,of vol in de ankers omdat je zo goed weet waar de flitspaal staat is helemaal niet veilig.

Die dwaas die door de woonwijk rijd met 80km/uur(vaak een bewoner die alle bloembakken weet te staan)die moet je dus danig hoog bekeuren dat ge gemiddelde nederlander niet bestraft wordt als deze met de stroom meerijd.En je doet wat aan de veiligheid,in een gemiddelde woonwijk lopen meer mensen als op een snelweg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

(en laten we eerlijk zijn.iets harder als toegestaan levert een winst op van enkele seconden)

ik geef even een voorbeeld.

ik werk midden in de nacht,en moet op verschillende adressen spullen afleveren.

ik rijd op schema (is in principe ``iets ``harder dan toegestaan) en kom overal op tijd en als eerste aan, kan dus de spullen snel afgeven.

nu rijd ik overal 30,50,70,80,100,en120 km/uur ik kom overal later aan en daar blijkt dan al een vrachtwagen voor mij te lossen.

Ik kan dan met een stuk verder parkeren en met de spullen een paar keer langs de vrachtwagen sjouwen,tijd verlies een paar minuten en dit niet op èèn adres maar op bijna alle adressen,bij elkaar opgeteld meer dan een half uur!!

Dus die enkele seconden komen zo wel in een ander daglicht te staan <img src="/forums/images/graemlins/disc.gif" alt="" />

HALLO [deze text leest u alleen als u een illigale versie van windows heeft]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
...ik heb een zafira,als ik 50 in de 5 rijd met cruise control rijd ik makkelijk echt makkelijk 1 op 20,dus een cruise control verdient zichzelf terug.

Ik hád een Zafira en was al blij als ie reed <img src="/forums/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Ik ben zoals dat zo mooi heet een anticiperende weggebruiker:

 

Ik rijd (op de snelwegen) doorgaans harder dan 120, maar alleen als er voldoende ruimte is. Daarbij blijf ik erbij dat het rijden in Nederland ondanks de lagere snelheden gevaarljker is dan in bv Duitsland, daar letten ze ten minste op!

 

Ik heb echter een bloedhekel aan gasten die bumperen en die in dorpen en nog erger in 30km zones harder rijden of langs wegwerkzaamheden.

Alle sponsoringen die ik gedaan heb waren dan ook ivm snelwegen.

 

Als je veel km maakt, maar je blijft correct rijden (knipperlichtjes en niet bumperen) en je wordt een keer opgemerkt door de rijdende brigade, dan kom je er ook vaak (ik tot nu toe altijd) af met een aanmerking over de snelheid, maar met complimenten voor de rijstijl. Ik weet dat ik te hard reed dus zeur niet als ik aangehouden wordt....

 

On topic: Ik heb dit jaar een mimimum aan bekeuringen gehad, dus wellicht zijn ze in de regio van de topic starter actiever?

Todays dummy is tomorrows expert!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...