Ga naar inhoud


Fortec Starbezitters verenigt U


Gast

Aanbevolen berichten

Voor de Fortec Star is nog geen specifiek platform

Daar lijkt toch behoefte aan te zijn. Gezamenlijk kom je beter toe aan verbeteringen ala Humax5400.

Inventariseren wat evt. problemen zijn, wat er dus verbeterd moet worden en wat verbeterd kan worden. Het zijn toch ontvangers met mogelijkheden. Overigens: er zijn (komen) een aantal z.g. embedded irdeto (patchbare) ontvangers op de markt. Misschien is het zelfs wel zo dat er nieuwe software geschreven kan worden bij voldoende belangstelling. Laat eens horen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 33
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ben momenteel zelf aan het stoeien met een FSIRCI-5400Z (komt gepatcht uit de doos <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" /> ) Fun er in en <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" /> . Enig probleem: FortecEdit van Wolfgang werkt er nog niet op (of maak ik een fout wat mij zou verwonderen want alle andere editors van Wolfgang doen het wel met de andere receivers). Doet een FortecEdit het bij iemand wèl (en wel degelijk met een 5400Z) hoor ik het graag!

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

nah, bij mij werkt die fortecedit ook niet

 

je hebt ook een dosedit, alleen die heb ik nog niet gebruikt. (werkt met een tekstbestand)

 

<img src="http://www.smilies.nl/muziek/music269.gif" alt="" />

"i think, therefore i am"
draaiend met: VU+DUO 500GB, golden media wizard hd class, Pinnacle ip9600 hd with android
4X TELENET hd-digicorders 500GB
enog meer om op te noemen

Link naar reactie
Delen op andere sites

een eigen forum lijkt mij perfect

en de editor werkt hier goed maar met de 5400 geen z versie.

de z versie heeft toch een iets andere firmware volgens mij.

en de 5 in 1 werkt ook niet perfect ik heb embedded seca en gebruik een ci cam 106 irdeto maar als ik deze gebruik of een ander cam zoals viacces dan schakeld deze diverse providers in seca uit. oude firm er weer in en geen problemen meer. <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of je er wat aan hebt, maar mijn ervaring is dat <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" /> de Fortecstar veel stabieler is , dit is niet het geval bij de humax <img border="0" alt="[Huilen]" title="" src="graemlins/huilen.gif" /> , loopt nog wel eens vast

 

The choice is all yours. <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Freakylinks

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hola,

 

Heb via via een beta versie in handen gekregen en werkt bijna 100% je kunt nog niet naar de receiver toe schrijven maar kunt er al wat mee spelen. Volgens m'n dealer kun je de werkende Editor binnen 10 dagen van de Fortec Star Site dowloaden.

 

New tp editor only testing not fully functional

http://64.78.51.244/softwear/STBEditor1.0beta.zip

 

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hola,

 

Ik heb een 9800V2 en is technisch helemaal gelijk aan de 5400Z ook de SW die je download is voor de 5400Z en 9800V2 gelijk, heb nu V1.08 erin zitten en is erg stabiel dus geen vastlopers, je moet natuurlijk wel de goeie files gebruiken dit is essensieel.

 

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben nog steeds een beetje aan het spelen met m'n FS9800v2. Vergeleken met de Humax 5400 (m'n vorige ontvanger) heb ik wel enige aannmerkingen:

In de zaplijst loopt het beeld niet mee; Het inzetscherm is ook wat klein; je ziet geen EPG voor een paar zenders tegelijk. De Humax slaat wel eens vast, maar de FS9800v2 (ik heb verder geen ervaring met andere typen) weigert weleens te decoderen. Anderzijds maak je heel gemakkelijk een favorietenlijst aan en zenderzoeken was ook wel gemakkelijk. De Humax5400 heeft Dolbydecoder aan boord. De Fortec-Star 9800v2 heeft een goed signaal op de RF. Dat vind ik toch ook wel belangrijk. Maar de FS is toch een stuk voordeliger dan de Humax5400!!

Mensen, die van mening zijn dat de Fortec (tezamen met andere embedded irdeto) een eigen platform moet hebben stuur mij e-mail naar alex.fpb@hccnet.nl. We kunnen e.e.a. inventariseren. Als je denkt iets te kunnen betekenen met patches schrijven etc., laat het weten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt me een prima plan, een eigen forum foor de FS !

 

Heb nu sinds een week zo'n ding en ik kom nogal wat dingetjes tegen waarop ik een antwoord zou willen hebben.

Makkelijkste om dat in een eigen forum te kunnen schrijven.

 

Zelf vind ik dat ik mijn 5400Z toch wel vaak moet resetten omdat ie ineens 'scrambeled signal' geeft. Ook op Irdeto kanalen. Hij decodeert dan dus gewoon nix meer, tot na een harde reset.

 

iemand anders ook dit probleem ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik speel nu ook met de Fortec Star 5400Z en moet zeggen dat ik er zeer tevreden mee ben, over het af en toe niet decoderen van canalen denk ik zelf dat het probleem niet zo zeer ligt bij de reciever maar bij de files op de kaart. De codes zijn eigenlijk bedoelt voor een andere reciever, maar ons geluk dat het ook op onze werkt. Als er een vereniging komt kunnen we samen die codes misschien wel wat aanpassen om die bug eruit te halen.

Ik ben ervoor!!!! <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

en mijn steun bied ik aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik ben in het bezit van 2 Fortec Star 5400Z ontvangers,machtig apparaat met veel mogelijk heden maar met nog veel te doen volgens mij,ik denk daar bij aan een goede editor , een loader waar je ook mee uit kan lezen,mooie upload plaatjes,nederlandse menu's,nederlandse settinglijsten,bugs bespreken etc.

Dat er veel vraag naar zal zijn is zeker ,want het is een mooie ,betaalbare ontvanger en naast fortec maken meer merken (en gaan nog meer merken) van deze ibm chipset gebruik,zoals de manhatten,arnion en meer van dit soort merken.

M.a.w. ik zou een forum of iets dergelijks erg toejuigen,met mijn nokia 9500 heb ik ook altijd veel profijt van de forums gehad !

Voort kan ik al meedelen dat op de exposat arnion vertegenwoordigd was met een beta versie van hun ontvanger met de zelfde chipsat en een zeer verdacht veel op de software van de Fortec gelijkend menu !Op de stand werd mij verteld dat er aan gewerkt wordt,zodat ook orginele seca kaarten in de embedded irdeto zouden werken !En ook op de zelfde techniek gebaseerde highend ontvangers voor de echte freaks onder ons zouden er komen met conventionele voedingen.Verder werd mij verteld dat er nog dit jaar een Linux besturings software beschikbaar zou komen ,dat zou pas echt goed nieuws zijn !

Dus van de fabriek/ontwikkel zijde hebben ze nog wat in petto,zeker bezien het feit dat er al 4 verschillende firmware versies zijn verschenen! maw voorlopig hebben we nog niet het laatste van deze ontvangers(cq Chipset) gehoord.

Ik ben benieuwd of het wat wordt !?!

Met amicale groet

Th. van der winkel

verwoed (sat)hobbyïst

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ozzo

Het probleempje met het niet decoderen is bij mij opgelost. <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

Heb de laatste flash van boris en een fun4, geladen met funmagic 140, op 24LC256-32Kbytes, en mijn 5400Z vliegt nu door alle platformen zonder vastlopers en coderings probleempjes.

Probeer het maar <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...