Ga naar inhoud


Ontvanger met 2 tuners


Gast

Aanbevolen berichten

Ik overweeg de aanschaf van een ontvanger met harddisk en 2 tuners. (Ik heb nu een Philips DST 5816). Het is moeilijk om eem keuze te maken.

Wie heeft goede ervaringen?

- Wat is de kwaliteit van de opgenomen films? Vergelijkbaar met DVD (JPEG2?).

- Maakt de harddisk lawaai?

Ik ben benieuwd.

groetjes

 

LvA.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een Topfield pvr 4000 of een samsung Spvr 801 ci of eventueel echostar 5000 of 7000. Topfield heeft een goede ondersteuning, de Samsung is iets voordeliger en is bijna een kloon van de topfield en echostar is ook een goede ontvanger, aan jou de keuze..Hd van mijn Samsung hoor ik alleen bij het aanzetten van de tuner. Opgenomen films zijn inderdaad DvD kwaliteit en de tuner die ik heb neemt eventueel 5.1 geluid ook op en speelt het ook weer af.

 

Nadeel van topfield en samsung, films worden gecodeerd op je hd gezet, dus als je een film veel later wilt afspelen moet je de juiste files op je kaartje hebben.

 

Echostar heeft hier geen last van.

 

Bedenk wel dat als je onafhankelijk wilt opnemen/kijken je ook 2 schotels nodig hebt, tenzij je toevallig op dezelfde transponder zit.

 

TIP .... bij onze ooster (D) buren zijn ze wat voordeliger met hun prijzen.. zoek maar eens op G*****.de <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

<small>[ 20-05-2002, 23:48: Bericht gewijzigd door: Garfieldie ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Echostar heeft hier geen last van ????

Da's nogal logisch, die heeft maar 1 tuner <img border="0" title="" alt="[Embarrassed]" src="images/icons/blush.gif" />

 

Ongecodeerd opnemen met een twin tuner ontvanger kan ook maar dan moet je kijken naar waar je opneemt.

 

<small>[ 21-05-2002, 07:23: Bericht gewijzigd door: CUL8TER ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

En met de Topfield kun je toch ook gecodeerd afspelen en tegelijkertijd decoderen/opnemen? Dan ben je toch van de codering af?

En je hoeft maar een dual output LNB te gebruiken, heb je wel twee kabels maar geen twee schotels nodig hoor... tjee...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, ik wil een film opnemen van ticket op de sirius en kijken naar Rtl4 op de astra... hoe gaan we dat doen met 1 schotel zonder steeds naar buiten te lopen om de 2e lnb te draaien ? ( bij vaste opstelling astra/hotbird) of met diSEqc met maar 1 schotel ??

 

Ik bedoel uiteraard met de opgenomen gecodeerde films, met een echostar kun je die films jaren bewaren en bekijken ook zonder smartcard, de films die ik op mijn hd van mijn samsung heb staan kan ik alleen maar kijken als ik zorg dat de juiste kaart in mijn CI zit, geen kaart erin geen beeld. <img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" />

 

Even nog ter verduidelijking, ik heb zelf 2 schotels.. opstelling 2x 88cm triax single lnb, 2x diSEqc.....dus onafhankelijk draaibaar/aanstuurbaar <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> van elkaar. De tuners staan onafhankelijk geschakeld in het menu van de samsung.

 

En inderdaad heeft de echostar maar 1 tuner...foutje van mij sorry. <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Roll Eyes]" src="images/icons/rolleyes.gif" />

 

<small>[ 21-05-2002, 11:41: Bericht gewijzigd door: Garfieldie ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Onderwerp gestart door Garfieldie:

<strong>Nadeel van topfield en samsung, films worden gecodeerd op je hd gezet, dus als je een film veel later wilt afspelen moet je de juiste files op je kaartje hebben.</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Dit moet ik tegenspreken. Indien er niet via tuner 2 naar iets anders wordt gekeken, wordt de film er ongecodeerd opgezet. Er is ook een truukje om een gecodeerde film er ongedeerd op te zetten. Een gecodeerde film afspelen en direkt weer opnemen. Dit kan ook versneld gedaan worden. (tot 4x)

 

Snopper

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...