Ga naar inhoud


Fortec of Humax 5400Z?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik zit ontzetend te twijfelen tussen de aanschaf van een Humax 5400Z (H2.08) of een Fortec Star 5400Z. Die zelfde typeaanduiding is vast geen toeval.. Kan iemand mij vertellen wat de verschillen zijn? Heeft de Fortec voordelen t.o.v. de Humax?

Alle tips zijn welkom <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 40
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Het voordeel van die Humax is dat er vele gebruikers/bezitters zijn en dat daarmee de "support" toch aanzienlijk is. Verder niet veel info, ik ken Fortec niet...ik vind wel opmerkelijk dat het ook een "5400z" is. Wat is het verschil in prijs?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verschil tussen de Humax en de Fortec Star 5400Z is dat je de humax moet patchen( Garantie?) en de Fortec Star zo van de fabriek met 5 in 1 voorbereid is, de Fortec Star is goedkoper dan de Humax. Over support omdat er meer Humax gebruiker zijn... hmmmm, nog wel maar ik denk dat Fortec daar toch wel verandering in brengt. Hier in spanje hebben al mijn kennissen de Humax in de kast gezet <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> en spelen nu met de Fortec, is eenvoudig te bedienen en is heel stabiel, blokeert niet. En wat heel belangrijk is de fabriek geeft goed support met nieuwe soft updates, om toch het nieuwe product te verbeteren wat er te verbeteren valt.

Je merkt wel dat ik een grootte voorstander ben van de Fortec en ik denk dat de Humax voorstanders niet zo blij zijn met deze verklaringen, zou ik ook niet zijn als ik merk dat op het verkeerde paard gewed hebt. <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

Saludos uit spanje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Buenas, ik ben het helemaal met Hagar eens. Ik werk in deze branch en krijg hier in spanje de Humax regelmatig terug met een kapotte voeding, hier in spanje is de stroom voorziening niet zo stabiel als in nederland en de voeding van de Humax is daar niet goed op aan gepast, daar integen heb ik nog geen enkele ( en heb er toch vrij veel van verkocht) Fortec Star terug gekregen met zulke defecten. Mijn mening een zeer goede reciever en een goede prijs, wat ook heel belangrijk is. <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reakties. <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

Het prijsverschil is 50,- Euro; De Humax kost rond de 449,- en de Fortec heb ik gezien voor 399,-.

Wat ik vooral belangrijk vind, is te weten of de Fortec met dezelfde 5-in-1 files werkt als de Humax..??

En zitten er op de Fortec nog toeters en bellen die de Humax niet heeft (of andersom)..??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik de files van de hyundai van Boris en draait perfect. Heb in mijn inbedded de 5 in 1 en slot B de beroemde zwart dame met een Escas, en zap zonder enige problemen tussen Via Digital naar canal+ spanje. Dat er problemen zijn met andere recievers en seca2, daar heb ik geen ervaringen mee ik weet alleen dat mijn Fortec Star 5400Z daar geen problemen mee heeft. <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tYn

 

De FS heeft als voordeel dat ie (met de nieuwe firmware) niet vastloopt als je tussen de verschillende coderingen zapt.

k hoor van veel hummers dat ze de stekker er regelmatig uit moeten trekken en ken zelfs iemand die om die reden al een schakelaar tussen zijn netsnoer heeft gezet :-)

 

De FS heeft Disecq 1.2 + 1.3 ondersteuning, besturing van eventueel een motor gaat gewoon via de coax en het installeren van kanalen/sats gaat geheel automagisch via 1.3

Je kan zelfs opgeven waar je je bevindt en dan zoekt ie de sats zelf op. (Noorderbreedte/westerlengte)

 

Kortom een wereld machine, ben er zeer tevreden over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom to the FS-club, zou ik zeggen. <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

@ozzo

Je Heb je al eens gedraait met de fun4? geladen op 34cl256-32kbytes? Draait perfect.

Link naar reactie
Delen op andere sites

WAT ZIJN DIE HUMAX GEBRUIKERS STIL.

 

Ik dacht op zijn minst een tegenwoord, maar..... <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> zijn die er wel?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, ik word hier aardig omgeluld naar de Fortec geloof ik... <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" />

Heeft ie dan echt helemaal geen nadelen..? (Kom op, Humax aanhangers..! <img border="0" title="" alt="[Wink]" src="images/icons/wink.gif" /> )

 

Zijn er ook van die knappe zenderlijsten (Nederlands) voor te krijgen?

En is het waar dat de FS geintregeerde teletekst aan boord heeft en de Humax niet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nadelen? Een perfecte reciever bestaat niet, iedereen heeft zo zijn wensen en eisen maar ik ben er heel happy mee.

Een editor is in de maak komt binnenkort vrij en over het teletext, het werkt goed maar er komt ook een upgrade dat je de teletext met de afstandbediening van je tv kan gebruiken (als je tv teletext heeft natuurlijk)

Saludos

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar zit er al wel een NL zenderlijst in als hij uit de doos komt, of kun je er een kant-en-klare lijst opzetten via RS232?

Of moet je automatisch zoeken en dan handmatig alles op z'n plek gaan zetten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet ook niet wat ik moet kopen ik heb een hss

1000 die toch ook niet op optimaal werk hij is een maand oud maar door het patchs zonder ge garantie die is vervallen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...